05 juli 2008

Grönländare utsatta för stenkastning från araber och somalierI flera år har grönländare i bostadsområdet Gellerupparken i Århus, Danmark, utsatts för rasistisk förföljelse från arabiska och somaliska boende. Nu har en grupp av grönländare tvingats fly.

Grönländarna blir nämligen stenade, attackerade och förhånade. De sitter mestadels i sina lägenheter eftersom de är rädda att gå ut. De är fredlösa och jagas vilt i området.

Rop på gatan som "Fuck hem till Grönland, det är vårt Gellerup", är vanligt, liksom det är normalt att arabiska unga skjuter fyrverkerier efter dem.

Ekstrabladet

En av kommentarerna (nr 20) till tidningsartikeln:

"Jag har varit mycket på Grönland. Härliga människor och gästvänliga så man tror inte det är sant. Hur många gånger har jag inte varit bjuden på kaffe med 20 sorters kakor. Man hör alltid om grönländare på flaskan, men det gäller verkligen inte för alla skulle jag hälsa och säga.

Grönländare i Danmark är lätta offer. Det har kulturberikarna i ghettona uppenbarligen fått reda på. Tjugo mot en, så går det lätt – vilka hjältar. Och vad gör vi danskar åt det? Ingenting alls. Vad gör alla ’talesmän’ i ghettot som ju annars alltid finns tillgängliga när det ska klagas. Tiger och samtycker? Vad gör myndigheterna? Ingenting alls. Vad gör DR (TV)? Vänder det blinda ögat till. Man vill naturligtvis inte förstöra idyllen i ghettot. Man skulle ju inte börja tvivla om vilka som är offer.

Nu har vi hört talas om grönländarnas problem med araber och somalier om och om igen. Jag får kväljningar. Vi kan inte ens skydda våra egna landsmän i Danmark. Ynkligt av oss."I Sverige finns inte så många grönländare men jag antar att liknande saker händer här, även om svenska medier är ovilliga att rapportera om det. Bland invandrare finns rangordningar där olika grupper ser ner på varandra. (Grönländare i Danmark räknas för övrigt inte som invandrare utan som danskar.) Vi har exemplet med arabiska städfirmor som anlitade svart arbetskraft, alltså afrikaner, för att städa McDonalds. Arabers rasism mot afrikaner är välkänd, slaveri och slavhandel är sanktionerad i Koranen.

Sverige är ett stort land och politiker och journalister lever under illusionen att landet kan svälja och integrera hur många muslimska invandrare som helst. Danmark är mer tättbefolkat och problemen märks mer. Andelen muslimer är också större än i Sverige. De har nu blivit så många att det riktigt börjar märkas. Som jag skrivit tidigare:

Hur många muslimer finns det i Danmark? 10 procent av befolkningen? Erfarenhetsmässigt är det den historiska vändpunkt då muslimer traditionellt hävdar sig själva och sin islamiska lag mot det stackars omisstänksamma värdlandet, nyligen demonstrerat i Kenya och Thailand.

5 Kommentarer:

Steen sa...

"Hur många muslimer finns det i Danmark? 10 procent av befolkningen?"

Nej, , 3-4 % - godt 200.000. under hälften av Sverige. mvh S

Jean Moulin sa...

Massinvandring från tredje världen är import av rasism utifrån, dock en finare sorts rasism, eftersom rasisterna inte är vita utan exotiska och lagar god mat.

Ja, hur mycket judehat har vi inte importerat från muslimska länder - men det är ett finare judehat, eftersom antisemiterna själva är semiter.

Fråga er nu: varför skulle inte den importerade rasismen riktas även mot vita europeer? Skulle vi vara mer älskade än grönländare och judar?

Knute sa...

Tack för det Steen!

Jag kan passa på att nämna att även siffran 10 procent muslimer i Thailand är osäker.

Jean skriver om importerat judehat från muslimska länder. Detta är viktigt att framhålla eftersom så många drar paralleller mellan nutidens muslimer i Europa och Hitlertidens judar i Tyskland. Det är stor skillnad. Judarna är en del av den västerländska kulturen.

En annan skillnad är att Hitlertidens erfarenheter gudskelov gjort det otänkbart för nutidens europeer att syssla med folkfördrivningar och folkmord. Men pendeln har slagit över för långt åt andra hållet eftersom vi inte ens törs kritisera muslimernas "religion" som i själva verket är ruskig lära i samma klass som nazismen.

Knute sa...

"Hvor der bor mange muslimer vil andre mennesker blive stenet [...]
Gjellerup er ikke et stykke Danmark, det er muslimers Gjellerup og Rigsfællesskabets medlemmer er på fremmed grund.

Åh ja, det siges og der bor en enkelt muslim på Grønland og så vidt jeg er orienteret klarer han sig fint med sine naboer. Men han er jo heller ikke i flertal."


Monokultur

Landet som gud glömde sa...

Det torde vara allmænt kænt att muslimerna vill døda alla kristna och judar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.