17 juli 2008

Hur stor är invandringen?

”På Migrationsverkets hemsida finns en tabell som heter ’Beviljade uppehållstillstånd 1980-2006’. Den specificerar på vilka grunder en utlänning fått uppehållstillstånd här under 26 år.

Informationen har varit tillgänglig under många år, med årliga uppdateringar. Ändå tycks Sveriges journalistkår sorgfälligt ha undvikit att ta del av den. Resultatet har blivit att den mest genomgripande förändring som det svenska samhället genomgått i vår tid inte har diskuterats offentligt på ett allsidigt sätt. Migrationsverkets siffror sätter ljuset på denna ohederlighet, såväl vad gäller medierapporteringen som ansvariga politikers rädsla för klarspråk till allmänheten.

Från 1980 till 2006 har drygt en miljon uppehållstillstånd beviljats i Sverige, varav nästan alla permanenta, vilket skiljer Sverige från de flesta länder. Ett tillskott på en miljon utländska medborgare under så pass kort historisk tid är en stor del av en liten befolkning som Sveriges och när det gäller att ta emot asylsökande så toppar Sverige statistiken per capita i Europa.

Därutöver utgör anhöriginvandringen nästan hälften, en halv miljon, av alla som får stanna. Tillsammans med den nästa största posten humanitära skäl (som nu kallas för ’särskilt ömmande’) uppgår denna invandring till två tredjedelar av alla beviljade uppehållstillstånd. Men dessa är inte kopplade till skyddsskäl och faller utanför ramen för asyl.” (Min kursivering)

DN Debatt: "Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna"

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Sen lämnar en jävla massa folk Sverige och därför har befolkningen stannat på samma nivå väldigt länge.

Anonym sa...

Och Gunnar Sandelin som offrade sig och sin karriär, och förde detta på tal, han syntes en gång i TV-programmet Debatt där han med armar och ben tvingades försvara sig mot både programledare och en mobb av inkallade "kritiker".

Vad hände sedan?

Kanske någon som är bättre informerad än jag kan avfärda mina konspirationsteorier som går ut på att han av media numera betraktas som en spetälsk som ingen skall/kan ta i ens med tång? Har jag fel?

From Sweden with Grief sa...

Jag såg en siffra i veckan nu; att 36 000 människor motsvarar en medelstor svensk stad.
Inte konstigt att det går snabbt att byta ut vår svenska befolkning.

Knute sa...

Som framgår av texten är inte de anhöriga som invandrat med i siffran 1.081.780 personer. Summa 1,6 miljoner.

Anonym sa...

Det är alldeles riktigt, att en stor mängd etniska svenskar lämnar Sverige i samma takt som massinvandringen!
Politikerna "mörkar" dessa siffror, eftersom den största delen som lämnar Sverige är välutbildade och/eller människor med god ekonomi! Alltså in med analfabeter och "bidragsnissar"! Ut med välutbildade och "bidragsförsörjare"! Det är väl ingen som tror, att den ekonomiska kalkylen kommer att hålla så länge! Flytta medans tid är, annars hamnar Ni i det "förlovade landet" där flyttförbud gäller för alla etniska svenskar och/eller ett skattetryck Ni inte ens kan drömma om!!!!

Anonym sa...

Eller så är majoriteten människor som flyttar hem precis som ni vill...

Jan Gilou sa...

Ja det blir bra. Ni kan flytta och bli invadrare i ett annat land. Vi får se hur lätt ni kommer bl.a. att få jobb framför andra infödda i de länder ni flyttar till. Tror ni folk tar emot er med öppna armar? De flesta som flyttar från sveroge är faktiskt utladsfödda.
Förresten borde ni gå en kurs i mattematik innan ni börjar lägga ut siffror hit och dit. Med tanke på hur många människor som flyttar in borde Sverige ligga på 20 milijoner och inte de stackars 9 milijonerna som inte verkar röra sig uppåt.
Bara att konstatera att idioter som inte har ngt att komma med börjar hitta på istället.

Varsågod och flytta, bli en utlännig.

Berit sa...

Jan, din andra kommentar publiceras inte eftersom den inte innehåller något sakligt utan bara är fylld av oförskämdheter.
Tydligen trampade jag på en öm tå vilket säger mig att det jag skrivit är sanning och beskriver en verklighet som du inte vill kännas vid.
Om du kommer med fakta angående det vi har skrivit och sakligt belyser vad du anser vara fel kan jag föra en diskussion med dig trots att du är fylld av hat.

blimp sa...

det gar tyvarr inte att satta ett lika-med-tecken mellan antalet beviljade visum och antalet invandrare. en och samma person kan under sin vistelse ha flera olika visumstatus. tex en icke-EES student kommer hit som student. under studenttiden traffar denna student tex en svensk och de bestammer sig for att bo under aktenskapsliknande forhallande. student har nu helt plotsligt mojlighet att fa anhoringshetsvisum.

sedan finns det dessvarre inte nagon forklaring till hur forlangningar av visum ar behandlade i tabellen. utan det sa finns det en teoretisk chans att en och samma person ar med flera ganger i tabellen. (min brasklapp ar att jag endast har sett tabellen.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.