21 juli 2008

Hysteri

Obama hysteriet drabbar nu också Europa när Barack besöker Berlin, Paris och London.
Hans fans tycks tro att han är Jesus uppstånden eller åtminstone Beatles.
Man liknar honom också vid John F Kennedys "Ich bin ein Berliner" 1963.

Om Europa röstade i det amerikanska presidentvalet skulle Obama vinna med stor majoritet. Men där liksom i USA har väldigt få av beundrarna någon som helst aning om vad Obama står för mer än "Förändring"

Jag antar att eftersom man tycker så illa om Bush tror man att Obama ska bli radikalt annorlunda men så som förhållandena i Irak har utvecklats kommer nog vare sig McCain eller Obama att ändra utrikespolitiken.

Europas politiska ledare är inte lika betuttade i Obama utan faktiskt oroade över den kult-lika dyrkan vi ser.
Man undrar över vad han egentligen står för och påpekar hans oerfarenhet.
Både Merkel och Sarkozy kan se hur deras inflytande i Washington skulle minska med Obama som president och Italiens Berlusconi har klargjort att han föredrar McCain.
"Vi vet vad McCain står för, vi vet vad vi har att göra med."
"Eufori inom politiken är en inbjudan till besvikelse."

Pew Research Center, som kom fram med statistiken att Obama skulle vinna ett val i Europa, har tidigare konstaterat att 58% av alla européer önskar att USA inte har så mycket makt och inflytande i världen. Ett svagare USA skulle automatiskt innebära ett starkare Europa.

Är den verkliga anledningen till obamahysterin att man inom sig anar att Obama som ledare kommer att betyda ett stärkt Europa?

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ryssland och den muslimska världen ligger närmare oss så ett försvagat USA innebär ett försvagat Europa. De europeer som inbillar sig något annat är självmordsbenägna.

Anonym sa...

Ja visst är det en märklig fixering till något så perifert, men uppståndelsen vid Beatles konserter mm var betydligt större.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.