26 juli 2008

Inte längre tabu att tala om islams våld

I en dom i Jönköpings tingsrätt dras paralleller mellan ett mordförsök på en kvinna och gärningsmannens kvinnosyn som enligt tingsrätten präglats av arabisk kultur och att mannen är muslim.

Hos Diskrimineringsombudsmannen, DO, höjer man på ögonbrynen över tingsrättens formulering och flera lokala muslimska föreningar är kritiska.
SR

Bloggen har tidigare skrivit om
nämndemannen som efter att ha gått i pension vågade ta bladet från munnen och skriva ett brev till statsminister Reinfeldt:

"Jag tycker att det är på tiden att Ni politiker ser om Ert eget folk och värnar dem mot dessa fanatiska invandrare, som egentligen inte har något här att göra, utom att försörjas av skattebetalarna i detta land antingen vi vill eller inte. […]

Eller vill Du inte se sanningen? Är den för vidrig att ta in för Dig så kan Du i alla fall tänka på oss här ute som kommer att drabbas av denna fasa som kallas islam. Förbjud denna politiska rörelse att ytterliggare breda ut sig i vårt land.”

Nu är Bodil Schiblis brev flitigt citerat i svenska tidningar. I en intervju i
The Local hävdade hon att 90 procent av domarna i Sverige delade hennes åsikter. Och några dagar efter denna spektakulära förklaring kom så domstolen i Jönköping med ytterligare en chock för muslimerna. Deras vakthund DO vädrade naturligtvis islamofobi.

Det är ovedersägligt att islams kvinnosyn är oförenlig med svensk lag. Slutsatsen är given, DO-ämbetet bör avskaffas.

Tack för denna ljusglimt från tändsticksstaden Jönköping! Samt tack för tipset
Hodjas blog och Akte Islam.

Uttrycket "vakthund" om DO var felvalt med tanke på att islam inte gillar hundar. Kanske Gestapo är mer träffande. En rasistisk organisation som jagar dissidenter. Likheten med FN:s råd för mänskliga rättigheter är påfallande. Kritik av islamofascism kriminaliseras, yttrandefriheten begränsas.

4 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det är intressant att man får generalisera om män, t ex "våldsamma män", men inte säga "fanatiska invandrare", även om alla fattar att man inte avser alla invandrare eller ens de flesta.

Men visst finns det många fanatiska invandrare. Jag antar att det är en ofrånkomlig insikt av att sitta i domstolar.

Tag bara en sådan sak som att 85 procent av alla våldstäktsdömda män, som fick sina fall prövade i Svea Hovrätt, hade utländsk bakgrund.

Jag tror också att ju mer insikt om verkligheten man får via sitt yrke, desto negativare blir man till massinvandringen.

Jag tror det gäller väldigt många inom rättsväsendet.

Jean Moulin sa...

Det har hänt att utländska män fått rabatt i straffhänseende av hänsyn till deras kulturella bakgrund. T ex att i hemlandet får en man slå sin kvinna och en hustru får inte neka sin man samlag.

I fråga om det senare, så använde svensk högre instans det som motiv för att upphäva eller mildra en dom i tingsrätten mot en yngre arab som våldtagit en äldre svenska han var ihop med.

Skrev nyligen om detta, men minns inte exakt var.

Anonym sa...

Reflektera över detta:

"– Domstolar bör akta sig för att dra generaliseringar som är kopplade till etnisk tillhörighet eller att man på något vis sätter ett kriminellt beteende i en persons religion eller etniska tillhörighet, säger Caroline Diab, informationschef på DO."

FRÅN:
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2212977

Ett kriminellt beteende kan/skall enligt DO (betyder det Dysfunktionella Organisationen, eller?) alltså helst inte försöka förklaras med hänvisning till något som kan klassas som religion och/eller etnisk tillhörighet.

Vad betyder "etnisk tillhörighet"? Ofta verkar det omfatta den religion man valt att tillhöra, eller tvingats/fötts in i.

Vad är "religion"? Allt som de utövande kallar för religion, verkar det som. Lite som institutionsteorin då det gäller att förklara vad som är konst!

Att detta är orimligt står klart för alla som fortfarande använder förnuftet och inte styrs av den politiska korrekthetens diktatur. Tyvärr står rangordningen i samhällshierarkin nästan alltid i direkt förhållande till hur benägen du är att sluta tala sanning och att sluta använda ditt förnuft, för att istället rätta dig i den politiska korrekthetens tankemall.

Knute sa...

Orimligt att inte domstolar skulle få utforska vilka motiv som ligger bakom brottet. Bort med DO!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.