25 juli 2008

Judeofobi och islamofili


Knutes postning om den moderna antisemitismen fick mig att tänka på filosemitism och undra hur det kan komma sig, att det sällan talas om islamofilism.

Filosemiten är en icke-jude som gillar judar, ja, beundrar dem, hänförs av dem, men finns det inga icke-muslimer som beundrar och hänförs av muslimer? (Se bilden ovan.)

Googlar på islamofil.

En fritänkande autodidakt har kommit till följande insikt:

"Folk frågar mig hur jag som ateist kan ta islam i försvar. Det finns många svar på den frågan, men den viktigaste anledningen är att jag ser islam som en bundsförvant i arbetet för ökad tolerans och sekularisering i Västvärlden, en ohelig allians i uttryckets rätta bemärkelse."

Grottis

Ökad tolerans, minsann! Bundsförvant? En ohelig allians?

Varför säger man förresten ”islamofob”? Det där fob-tillägget retar många, eftersom det kommer av fobi, som är en psykisk åkomma. Islamofoben är rädd för islam och muslimer utan grund, blir väl innebörden.

Tycker det stämmer mer med antisemiten, som kanske borde döpas om till judeofoben.

Antisemit är inte världens mest lyckade begrepp, eftersom det a) avser endast judeofobiker, b) semiter är ett folkslag av vilka de flesta är muslimer, och nog så antisemitiska eller judeofobiska.

Övriga sökträffar på islamofil här !


P.S. När jag googlade efter bilder på tema "islamofil", skrev jag utan att tänka mig för "I love Jihad". Förmodligen gav det höga utslag både hos FRA, FSB och NSA.

Så nu kommer min email att bli läst och den här bloggen övervakad.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

"Islamofil" har vi et jättefint ord for i Danmark, oppfunnat af den syriske innvandrere Naser Khader:

"Halal-hippier"

Def.: En person, der ikke bekender sig til den islamiske tro, men alligevel føler trang til at forsvare islam og de islamiske principper, med eller uden at havde et dybtgående kendskab til emnet. Se også dhimmi og kulturradikal.

:-)

Jean Moulin sa...

Halal-hippie är bekant, liksom Naser Khader.

Sverige är väldigt halal.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.