23 juli 2008

Mega-moské i London 2012

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Den pastorn är nog bra, men han verkar vara lite mesig och naiv också. Jag menar inte att han ska vara som någon av de mer galna och blodtryckshysteriska SD-anhängarna, men han menar ibland att typ 99 av 100 muslimer inte är militanta och därmed helt oproblematisk i väst.

Jag skulle nog säga att typ 7 av 10 muslimer är problematiska i meningen inte så radikala, men jag skulle för den skull inte vilja ha 770 miljoner muslimer, eller vad det blir, hit till Sverige. :P

Jean Moulin sa...

25 procent av de brittiska muslimerna sympatiserar med terrordåden den 7/7 2005.

Bakom moskébygget står - förutom saudiska intressen - en grupp med band till al-Qaida, Tablighi Jamaat.

Moskén kommer att bli så stor, att den omfattar 70 acres (ca 300 000 kvadrameter) och kan betecknas som en by.

Den kommer att bli det största muslimska intrånget i Europa på fyra hundra år.

Jag uppfattade inte den kristna prästen som mesig. Han anser att ingen mer moské bör få byggas förrän Saudiarabien tillåter kristna kyrkor och synagogor.

Reportaget i klippet borde väcka alla till insikt om den fara som islamsk extremism innebär och hur den fått fäste genom invandringen.

Anonym sa...

Jag har sett pastorn (en frimicklare va, inte präst) i ett debattprogram, samt när han besökte moskébygget vid första spadtaget (finns på hans Youtubekonto), och lyssnat på vad han sa då. I detta klipp är han, som du säger, inte "mesig".

Anonym sa...

Alltså: Vi borde minska invandringen betydligt (åtminstone halvera den) och minska den musliska invandringen mer enligt överrepresentationen denna har samt på grund av kulturproblemet (minskning med minst 3/4; i absoluta tal kanske från 30000 till 6000).

Det är min position, och vi får då ändå en invandring som ligger lite över 80-talets nivå, vilket säkert vissa skulle ifrågasätta och legitimt skulle få göra det.


Förresten:

Ett helt patetiskt fenomen är ju nyheten om att 300 "flyktinigbarn" (18- till 25-åriga män) från Irak fåt tresa tillbaka till Irak i ett samarbete svenska staten haft med Irak. Det kallar medierna en 10-dubbling, eller så, men under de månader de 300 reste tillbaka kom det säkert mer än 6000 irakier hit.

Det är som en symbolisk nyhet för att tillfredsställa svenskens önskan (och vagga svenske medborgaren till ro), men en nyhet som gör föga skillnad vilket endast de inser som kan göra den reflektion jag gjorde ovan.

Ett fenomen med enbart symbolisk funktion, skulle jag kalla det -- på vägen mot detsamma som vi var på väg mot utan det lilla återvändningsprojektet och den söta lilla nyheten.

Anonym sa...

Tablighi Jamaat. Det är en salafistisk -- a.k.a. wahhabistisk -- grupp. Lika säkert som att moskén är radikal kommer den att marknadsföras som "liberal" av muslimerna som bygger den, och sannolikheten att britterna går på det känns dessvärre alltför stor för att man ska kunna vara lugn.

feminix sa...

Detta är verkligen skrämmande. Och våra naiva politiker blundar.

Jean Moulin sa...

Ja, jag blev så chockad av videon att jag fortfarande inte återhämtat mig.

Man talar om Insikt 1, när man intellektuellt fattar hur illa det är, och Insikt 2, när man verkligen fattar det med hela sitt medvetande.

Jag drabbades av Insikt 2.

Anonym sa...

Så stora byggen skapar ju jobb. Det är precis
vad britterna behöver. Utan alla dessa invand-
rare skulle vi ha fler arbetslösa i Europa.
Visa tacksamhet!

Björn sa...

Asså gud. Att tablighi jamaat har kopplingar till al-qaida var det dummaste jag har hört. De är så harmlösa du kan tänka dig.

Ok om någon därifrån gjort något, men hallå de är typ... gissar på 30 milj människor internationellt...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.