18 juli 2008

Naivitet

Columbias president har bekräftat att Rödakors-symbolen bars av en av medlemmarna i den militära räddningsstyrka som fritog Ingrid Betancourt och de övriga 14 i gisslan den andra juli.
Nu säger Röda Korset att det strider mot Genevekonventionen att luras genom att använda deras symbol.
"Det kan försätta andra hjälparbetare i fara."

Vad man inte berör är det faktum att FARCs medlemmar litade på helikopterpersonalen som anlände, under täckmantel att de var en hjälporganisation som arbetade för mänskliga rättigheter.
Det som kommer att försätta rödakorsarbetare i fara i fortsättningen är att marxistiska terroristorganisationer inte alltid kan lita på att Röda Kordet står på deras sida.

Ingrid Betancourt var en drygt förtio-årig vänsterpolitiker för "Det Gröna Partiet" och hon var presidentkandidat i Colombia när hon kidnappades 2002. Gruppen som tog henne, FARC är ännu mera till vänster och hon blev snabbt en kändis framför allt i Frankrike eftersom hon var gift med en fransman.

Många protestmarscher anordnades där man vädjade till FARC och redan dagen efter kidnappningen organiserades en kommitté inom EU och runt om i världen bestående av 280 aktivister i 39 länder.
Vid många olika tillfällen både bad, hotade och mutade man FARC till ingen nytta.
Europa erbjöd också ett utbyta av fångar 2006.
Inget av allt detta bevekade FARC och resolutionen i Paris gav man sjutton i.

Men när militären uppenbarade sig men em briljant plan hopkokad under flera månader tillsammans med amerikaner och andra, då löste sig problemet. Människor med vapen fritog gisslan och de gjorde det utan att någon dödades vilket var ännu bättre.

Betancourt har beskrivit hur hon och de andra behandlades. De var kedjade tillsammans två och två med kedjor runt halsen 24 timmar om dygnet. De fick turas om att vända sig under natten och även göra sina toalettbesök hopkedjade.
Tänk er förnedringen i detta.

"Det var behandling som man inte utsätter levande varelser för. Jag skulle inte behandla ett djur så som vi blev behandlade, inte ens en planta."
Dessa människor är marxister och en del av er säger att så är inte alla marxister. Naturligtvis inte. Men varje gång som marxister kommer till makten massmördar de människor. De torterar och de utrotar all frihet. Men det är sant... marxistiska universitetsprofessorer gör det inte.

Det värsta som hände henne var att hon insåg att människor kan göra så horribla saker mot andra människor.

Betancourt är en kvinna med vänsterpolitiska åsikter, inte så långt till vänster som FARC men ändå.
Definitionen för vänsteranhängare är att de är naiva och framför allt naiva när det gäller ondska. Det är därför de orsakar så mycket vansinnigheter även om många av dem är snälla och rara människor.
Betancourt var chockerad över att människor kan vara så grymma.

Man kallar Bush för ond men när det handlar om ondska är vänsteranhängares sinnen förvridna. Har de aldrig läst om kommunisterna i Kina? Om Gulagarkipelagen? Om Holocaust?
Vänstersympatisörer tycks inte lära sig från andra, allt måste upplevas av dem själva för att det ska bli verklighet. Det finns ingen visdom där. Man kan inte vara vis och klok om man inte lär från andra.

Utdrag från Dennis Pragers show.

19 Kommentarer:

Anonym sa...

"...Betancourt är en kvinna med vänsterpolitiska åsikter, inte så långt till vänster som FARC men ändå..."

Slår vad om att hon efter detta kommer att bli en övermåttan höger anhängare istället.

Geoffrey Goines sa...

Fast det är kul att USA nu sneglar på kinesiska tortyrmetoder för att nå sina mål...

Anonym sa...

När jag läser detta så kan jag bara tänka på en sak.

Vad håller hjälporganisationerna på med egentligen!

Som världen ser ut verkar det mer som dem hjälper onskans makter med våra medel... håller befolkningar vid liv så dom kan forsättas att torteras av en diktator eller dylikt.

Berit sa...

Geoffry, det måste du förklara närmare, samt vad det har med Betancourt att göra.

Anonym sa...

Snälla Berit, det är inte bra att missbruka det röda korset och ditt påstående att röda korset står för stöd till terrorister är minst sagt en smula naivt.
Röda korset har som symbol en hög status och de flesta förknippar den med stöd till offer av olika slag.
Under andra världskriget undvek man i regel att skjuta på personal som bar en sådan armbindel och det berodde till stor del på att de stridande kunde lita på att dessa "rödakorsare" inte var stridande eller förklädda officerare som rekognoscerade m m.
Det vore olyckligt om fritagningsstyrkor började använda den symbolen även om syftet är gott för stunden. Det skapar nämligen så mycket elände för de som legitimt bär det röda korset.

Berit sa...

Lasse, naturligtvis är det inte bra att det röda korset utnyttjas. Vad du inte tycks förstå är att FARC tydligen har goda erfarenheter av röda korset sedan tidigare annars skulle de naturligtvis inte ha litat på de människor som kom för att transportera gisslan.
Då undrar jag, vän av ordning, vad dessa grupper, som utger sig för att vara beskyddare av mänskliga rättigheter, har för skumaffärer med marxistgerilla-grupper? Och förekommer det bara i Colombia?

Anonym sa...

Röda korset är en symbol som ALLA litar på. Att använda röda korset som symbol för annat än sjukvårdare är lika ondskefullt som att gömma bomber i ambulanser.

Berit sa...

Ni tycks inte förstå att FARC skulle inte lita på någon med ett rött kors om det inte var så att människor från den organisationen hjälpt dem tidigare och det anser jag verkligen inte vara RKs uppgift!!
FARC borde i stället ha trott att RK skulle rädda de kidnappade människorna och därför inte accepterat deras hjälp.

Anonym sa...

Röda korset räddar inte kidnappade. Röda korset är neutrala och hjälper alla som är i nöd. Så slut upp med dina konspirationsteorier kring FARC och RK.

Unknown sa...

Det som pågår i Colobia måste närmast beteckans som ett lågintensivt inbördeskrig.

"Colombias interna väpnade konflikt fortsätter att leda till utbredda övergrepp begångna av illegala väpnade grupper, såväl vänstergerillor som nygamla paramilitärer. Mord, försvinnanden, användande av personminor, rekrytering av barnsoldater och hot mot fackanslutna, MR-försvarare och journalister är allvarliga problem.

På grund av övergreppen innehar Colombia den föga smickrande andraplatsen när det gäller länder i världen som har flest internflyktingar. Även de statliga styrkorna begår kränkningar. Enligt rapporter från människorättsorganisationer har antalet utomrättsliga avrättningar genomförda av den reguljära armén ökat de senaste åren och liksom tidigare begångna brott förblir dessa ostraffade i mycket hög grad. "

(Amnesty Press 2008-03-14)

Röda korset strävar alltid att uppträda neutralt i alla konflikter för att man ska kunna hjälpa de nödlidande som drabbas av konflikterna. Det gjorde man under andra världskriget, det gör man nu i Colombia.
Du vill att RK ska "välja sida" vilket skulle avsevärt försvåra dess möjligheter att hjälpa.

Berit sa...

När guerillagrupper känner sig trygga med att personer med RK- emblem flyttar deras fångar har de erfarenheter sedan tidigare som säger dem att RK redan valt sida.

Anonym sa...

Suck. Du har ingen koll på saker Berit? Har du blivit en sådan där amerikan som ser konspirationer i allt?

Berit sa...

How many Red Cross ambulanser har inte använts i Gaza och Israel för att transportera vapen och ammunition?

Last week, (juni 2004) an Israeli television station aired footage of armed Arab terrorists in southern Gaza using an ambulance owned and operated by the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA). Palestinian gunmen used the UNRWA emergency vehicle as getaway transportation after murdering six Israeli soldiers in Gaza City on May 11. The footage shows two ambulances with flashing lights pull onto a street. Shots and shouts ring out during the nighttime raid. A gang of militants piles into one of the supposedly neutral ambulances, clearly marked "UN" with the agency's blue flag flying from the roof, which then speeds away from the scene.

Googla "use of red cross ambulances terrorist operations" och ni hittar massor av exempel.

Unknown sa...

Och det är lika fel i Gaza som i Colombia att använda Röda korsets emblem när det handlar om militära operationer. Röda korsets emblem får bara användas för humanitära operationer.
Observera att vare sig i Gaza eller i Colombia var representanter från RK eller deras ambulanser som användes.
Det var andra, som använde sig av emblemet.

Berit sa...

"Det var andra, som använde sig av emblemet"

Det är mycket möjligt, claes, men hur vet du det? Det kan mycket väl vara sanktionerat eller att man åtminstone ser mellan fingrarna.

R.K. anställer lokala arbetare som har sina sympatier hos banditerna och de infiltrerar avsiktligt .
Det är RK-ledningen som ska ställas till ansvar. Samma saker händer inom UN med mutor och stöd för vänster-grupper.

Att det är Fel håller jag naturligtvis med om men nu är du ett praktfullt exempel på den naivitet jag talar om

Anonym sa...

Det var en Colombiansk agent som hade använt sig av röda korset emblemet. Det var inte RK själv som gjorde det. Det handlar inte om naivitet Berit, det verkar handla om din kommunistskräck.

Berit sa...

Anonym läs igen! Jag har aldrig påstått att det var RK själva. Det handlar om vad terroritsgrupper förväntar sig av RK och tar för givet att RK ska hjälpa dem med.

Unknown sa...

Så du tycker Folke Bernadotte och det Svenska Röda korset gjorde fel som samarbetade med de nazistiska myndigheterna under slutskedet av andra världskriget och därigenom kunde rädda flera tusen personer?
F ö tror jag att RK:s represnetanter har betydligt bättre grepp om den mycket komplicerade situationen i Colombia än vad du har.

Kaptenen sa...

Just ja... RKs uppgift är att hjälpa ALLA människor. Terrorister är också människor. Även frihetskämpar är också människor och de som inte tycker om USA.

RK hjälper alla. Vän eller fiende.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.