22 juli 2008

Önskar ni hört det!


I går kväll ställde en reporter på ABC News en fråga till Obama:

"Om du haft möjlighet att göra om det, med tanke på vad du vet nu, skulle du ha röstat för en surge (avsevärd ökning av trupperna i Irak)?"

Detta är, i översättning, det svar som en förhoppningsfull presidentkandidat ger när han inte redan har skrivna svar och tal på en telepromter framför sig:

"Nej, för kom ihåg den frågan, man skulle inte.... kom ihåg att den sortens hypotetiska är mycket svår att veta efterklokhet är 20-20.... senare... men jag tror att det jag är absolut övertygad om är att vid den tiden var vi tvungna att ändra den politiska debatten eftersom Bush-administrationens politik vid den tiden var något som jag motsatte mig."

Vilken patetisk docka! Vad jag kan förstå är att han skulle ändå ha röstat emot en åtgärd som fungerat.
Om ni verkligen orkar lyssna på videon finns den här.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Fungerat hur? Att döda massa irakier och störta ett land i kaos? Av alla onda ting som kommer från staterna verkar Obama bara vara rätt ond istället för superond som Bush.

Jean Moulin sa...

Verkar som om blogger har problem med överföring av ljud.

Man hade ett underhållsarbete på g i går.

Kan se videos med ljud direkt på You Tube, men när jag spelar dem här eller din Obama-video, så ser jag bilderna men får inget ljud.

feminix sa...

På tal om något helt annat: Den provokativa ledaren "Välkomna! av den 20 juli försvann plötsligt från Expressens nät.(Kan återfinnas på Sesam) Var den FÖR provokativ? Fick den FÖR många kritiska kommentarer?

Berit sa...

kollade just och jag har inget problem med ljudet.

Jean Moulin sa...

Jag är precis hemkommen efter midnatt och har fortfarande ljudproblem här på EKP.

Dock inte på You Tube, så det kan inte vara att någon sladd hoppat ur, utan det inskränker sig till min förbindelse med blogger.com, både här och på min kladdblogg.

Anonym sa...

Märkligt vad tyst media är om Irak nu när USA fått ordning på landet och barnen kan gå i skolan igen och vuxna börja leva ett noemalt liva utan forna diktatorn och hans bröder.

Knute sa...

Obama flyttar svaret från att handla om liv och död i Irak, till att handla om den politiska debatten i Washington DC. Snacka om att leva i en bubbla. Den här mannen är inte redo att bli president. Världen kommer att bli betydligt mer osäker med en så oerfaren och oinsatt person på världens viktigaste post.

http://erixon.com/blogg/?p=1104

Knute sa...

Mer Erixon:

Varför maktkampen i Irak flyttats från våld på gatorna till en politisk, demokratisk tävlan.

Svaret är att premiärminister Nuri al-Maliki i vår beslutade att rensa ut shiitiska paramilitära milisterna från Basra och Bagdad.

[...]

Mördandet per dag var större under Saddam Husseins mer än 20-åriga regim än under de senaste årens befrielsekrig. Nu finns chanserna att äntligen få slut på blodutgjutelsen. Att inte backa upp Irak i detta läge är värsta sortens svek.

http://erixon.com/blogg/?p=1105

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.