23 juli 2008

Olja på Grönland

Bloggen Omnial meddelar att Grönlands monstruösa oljerikedomar av okända skäl skall ges bort till folket på världens största ö. Medan den danska regeringen fabulerar om allvärldens reformer för att framtidssäkra välfärdssamhället, avstår den frivilligt och med öppna ögon från ett svindlande miljardbelopp som förmodligen kunde garantera samma välfärdssamhälles underhåll för all framtid.Ack ja, om Sverige hade haft en sådan ö, då hade vi kunnat uppnå samma välstånd som Norge. Hu nej! med ett välfärdssamhälle i all evighet skulle ju den politiskt korrekta eliten öppna alla slussar för invandringen. Vad stod det i Expressen häromdagen, att de ville ha hit 160 miljoner människor?!

På tal om Norge så är det inget föredöme. De har uppenbarligen råd med en stor invandring, som dessutom börjar få karaktär av pakistansk kolonisering, av alla pakistanska taxichaufförer i Oslo att döma.
Pakistan har en befolkning på 162 miljoner, prognos för år 2050 är 304,7 miljoner. Norge har 4,7 miljoner invånare, det glesast befolkade landet i Europa näst Island. En munsbit för pakistanierna?

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Lundin Oil har visst hittat olja i Nordsjön. Lundin får pröjsa vår välfärd? ;-)

Har inte Grönland redan lovats självständighet när de är redo för det? Hur analyserar du detta utifrån den saken? Skulle Danmark strunta i sitt löfte, eller menar du att det inte vore ett löftesbrott?

Anonym sa...

I Norge lär det visst vara 35 procent som stöder fremskrittspartiet enligt opinionsundersökningarna så det finns kanske ett visst hopp.

I Sverige är det fortfarande 96 procent som stöder massinvandringspartierna så läget är betydligt dystrare...

Anonym sa...

Nja, grönlänningarna har ju sina beskärda del av egenproducerade samhällsproblem, så finansiering via oljeinkomster kan vara ett sätt att frigöra medel i den danska statsbudgeten. Speciellt med tanke på de politiska löften om självständighet som en tidigare skribent påpekade.

Tyvärr lär resultatet bli korruption i megaformat, á la afrikanska ledare som öppnar bankkonto i Schweiz och klär sig i leopardmössa så fort de kommer till makten. Låt oss hoppas dock.

Anonym sa...

Detta meddelande är till Jean Moulin. Eftersom Funebo censurerar mina kommentarer där postar jag den här i hopp om att du läser den.

---

Jean Moulin: “Sd bör ligga lågt på den här fronten om de vill ha min röst igen.”

Är det så svårt att skilja på debattartikel på en bloggsajt och ett officiellt uttalande från partiet som sådant? Sverigedemokraterna som parti har inte tagit ställning i FRA-frågan. Däremot har flera personer inom partiet gjort det, varav Jimmie Åkesson är en. Om du hade läst blogginlägget på sdblogg.se hade du sett detta i slutet. Vad gäller rättssäkerhet för somalier var det något nytt för mig. Var kan man läsa mer om det?

Patrik Jönsson (sd) i Hässleholm är en annan:

http://www.nsk.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080707/OPINION/872419959

Helt seriöst, du måste sluta lita på personer som Funebo. Vet du inte vem han är? Han vill endast Sverigedemokraterna ont och har nyligen själv skrivit att han inte hoppas att partiet kommer in i riksdagen. Det är hans högsta önskan att skapa splittring inom partiet och inte belysa positiva saker. Du går rakt in i fällan…

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.