31 juli 2008

Sharia måste bekämpas


Det bedrivs en skrämmande kohandel med Politiska Islam i tron att allt ordnar sig bara vi är snälla.
Men vad vi upplever är en kollision mellan två filosofier som inte går att förena.

Problemet är att om vi protesterar mot de inbyggda förbrytelserna mot de mänskliga rättigheterna som är inbyggda i Sharia anklagas vi för hädelse och rasism.
Försvararna av Islam säger genast att det beror på missförstånd och de ger exempel på någon vers i koranen för att understryka att det är en fridens religion.
Argumenten mot det Politiska Islam är emellertid inte mot koranen utan mot hur Sharia tillämpas i islamiska stater.

Även om försvararna säger att uppmaningen om Jihad inte ska tas bokstavligt så görs det ändå.
Fråga självmordsbombarna, de ser det inte som ett missförstånd!
Titta på vad som händer i Iran, Pakistan, Saudiarabien, länder där man följer Sharialagen.

Det muslimska inflytandet i framför allt Europa (Holland, England, Sverige) men också USA skrämmer ursprungsbefolkningen och skapar motvilja mot Islam.
Politikerna i dessa länder har svarat med undfallenhet och politisk korrekthet i sin oro för muslimer och de har gjort det på bekostnad av sin egen kultur. Regeringarnas misslyckande att möta ursprungsbefolkningens stigande oro har resulterat i en ökad förvirring och många gånger ilska.

Världen av i dag är mycket mer komplicerad och större än de primitiva samhälle där Islam växte fram.
Sharias principer är skadliga för vår moral, vår humanitet och våra civiliserade värderingar och måste motarbetas.

Vi behöver sekulära samhällen som respekterar religionsfrihet men också frihet för dem som inte har någon religion.
Vi måste demonstrera, agera, tala, skriva; Aktivt göra klart för våra politiker att vi inte får göra eftergifter till Sharia. Alla mänskliga rättigheter är grundade på att makten tillhör oss själva , INTE Allah eller hans representanter.

Invandringspolitiken har skötts uruselt men få törs säga:

"Ta en paus! Stoppa all fortsatt invandring tills vi hämtat andan och kan hantera de problem vi har."

Det finns två olika sätt att erövra, det ena är med vapenmakt, det andra att bryta ner ett lands kultur.
För att vi ska vinna den kamp som nu pågår krävs det att vi klart ser fienden och hans motiv och inte ignorerar eller avvisar dem på basis av att de är fördomar och vidskepelse.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande beskrivning! Häftig bild!

Anonym sa...

Reflektioner apropå de första styckena:

De som försvarar islam är -- fastän det är vänster som är för jämlikhet, homosexuellas rättigheter mm -- lydiga en hel diskurs, som dominerar den akademiska världen, nämligen postmodern mångkulturalistisk diskurs.

Den säger att minoritetskulturer är mer värdefulla än majoritetskulturen, i alla fall här i väst (och iofs undantaget judar, som anses ha makt och tillhöra den västliga sfären). Den kräver att man skuldlägger väst för problem i den andra kulturen, och gör man inte det saknar man kulturell kompetens och kan därför anses rasistisk. Denna diskurs är alltså inte explicit pro-islamisk, men följden av den är att vår upplysning får ge vika.

Att detta kan finnas torde bero på vetenskapsteoreti inom humaniora och samhällsämnena, som har en relativistisk kunskapssyn.

Jag tror att intressanta studieområden är dels islamismens likheter med annan politisk materialism (marxismens en materialism med slutmål). Det är nog ingen slump att vänstern flirtat med islam. Dels muslimska apologeters användande av dialektik och postmodernism, där islam i dag på många håll inom universiteten framställs som i harmoni med ett modernt och progressivt tänkande.

Detta tror jag är viktiga förklaringar till islams framgångar, och sådant som gör tröskeln hög till att stoppa islams inbrytningar i väst.

Vidare anser jag att all islam är politisk islam, och att det är en följd av koranens innehåll. Jihad betyder inre kamp, och att ta det bokstavligt måste inte för varje muslim innebära våld. Enligt koranen är våld en del av jihad men varje muslim gör sin del och alla använder inte våld. Jihads syfte är himmelriket på jorden när islam är allenarådande, vilket väl är en drivkraft.


Oerhört bra från ett par stycken fram. Skarpsynt och säkert helt nödvändigt!!

Anonym sa...

Om det finns något gott som skulle kunna komma ur den islamska kulturattacken mot Europa, så är det ett något yrvaket uppvaknande då det gäller frågan om vem vi är, vilken kultur lever vi i, var finns våra rötter och vilka värderingar anser majoriteten av de relativt sekulära, moderna och till stor del kulturkristna européerna, är viktiga?

"Everything goes"-mentaliteten som med nödvändighet präglade det postmoderna skedet kan på allvar ifrågasättas, och har vi tur kommer detta inte att ske genom en total återgång till "den gamla goda tiden", som jag inte menar var så god. Istället måste nya värden upprättas och definieras. Ibland är de bara nygamla men ofta måste de vara så modifierade och utvecklade att man bara med stor svårighet kan härleda deras ursprung från den gamla tiden.

Detta kräver medvetenhet, bildning, kurage och förmodligen även något så omodernt som idealism. Man måste än en gång ta ställning, men nu utan de stödhjul som kyrkan och staten förut tvingade på/erbjöd sin fårskock.

Om detta (mot förmodan) skulle ske, skulle de västerländska kulturerna kunna distansera och utveckla sig än mer i förhållande till de primitiva kulturer som just nu hotar dem. Den islamska kamelfösar- och stamkulturen är en av dessa stillastående, men i sin aggressivitet och enkelhet, ändock hotfulla kulturer.

Anonym sa...

########

Jeg giver aldrig op!

Vh.
http://alephnullus.com/?p=21

#############

Berit sa...

Magnus A. Tack för en mycket bra kommentar. Det du skriver om universitetens attityd gentemot Islam är ämne för en posting i sig själv. Kan du göra en?

Du har så rätt i ditt påstående:
"Vidare anser jag att all islam är politisk islam, och att det är en följd av koranens innehåll."
och jag har fel när jag skriver "att det inte är koranen vi kritiserar"

Om du tror dig förstå hur jag menat, kan du hitta ett bättre sätt att förklara det ?

Jag tycker nämligen att det borde gå att tillbedja en Allah i sin egen lilla kammare och inte bokstavligt följa allt som står i skriften.
Men jag kanske tänker fel där, det kanske inte går att "städa upp islam".

Det kanske bara är "utrotning" som fungerar. Det är en strid som pågått i 1400 år och krävt miljontals offer. Jihad kommer nog inte att liksom bara försvinna.

chris sa...

Hello
a small mark at the time of my passage on your very beautiful blog!
congratulations!
thanks for making us share your moments
you have a translation of my English space!
cordially from France
¸..· ´¨¨)) -:¦:-
¸.·´ .·´¨¨))
((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
-:¦:- ((¸¸.·´* ~ Chris ~ -:¦:-
http://SweetMelody.bloguez.com
http://sweetmelody.vefblog.net/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.