23 juli 2008

Skämt åsido

Karikatyr är en framställning av en persons karakteristiska drag eller hållning på ett överdrivet sätt så att en skrattretande effekt uppstår. Används ofta i politisk och social satir.
Skratteffekten uteblir emellertid om karikatyren alltför mycket speglar en sanning man inte vill kännas vid.


Så var tydligen fallet härom veckan när The New Yorker på framsidan av sin tidning visade denna bild av Obama iklädd turban, hans hustru Michelle som terrorist samtidigt som den amerikanska flaggan brinner i öppna spisen.

Händelsen har vuxit till danska proportioner bland demokraterna fast tidningens avsikt var att göra sig lustiga över alla de falska anklagelser som riktats mot Obama.
Tidningen Vanity Fair har därför på sitt omslag, i ett försök att vara solidarisk, lagt ut en karikatyr av John McCain och hans hustru där han har plåster på huvudet, går med rullator och hon kramar medicinburkar.

Kritiken mot dessa två är ju att han är för gammal, att han haft cancer och att hans fru missbrukat smärtstillande medel.

Vi får snart se om det är lättare för Republikanerna att dra på smilbanden.

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

http://www.vdare.com/buchanan/080717_untouchables.htm

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.