25 juli 2008

Svart och Vitt

"Ras-kortet", det som Jesse Jackson grundat hela sin politiska karriär på, håller på att försvinna. Att blekna, skulle man kunna säga.

Det används till en del i Obama-kampanjen och väldigt många svarta hejar naturligtvis på honom därför att han är svart men kulturen, byggd på att svarta är offer för orättvisor, är snart till ända.
Drösvis av svarta tar examen vid universitet, har högavlönade arbeten inom finans, medicin och industri och har övergivit "tyck-synd-om-mig-attityden" för ett bra liv inom den fria marknaden.

Likväl finns det fortfarande stoppklossar som tex. denne kommunledamot Price (svart) som vid en diskussion om varför rutinerna, vad gällde trafikböter, var så långsamma vid domstolen i Dallas, fick till svar att "kontorsrutinerna gör att papper verkar försvinna i ett Svart hål ".
Ledamot Mayfield (vit), som yttrade detta, tvingades be om ursäkt trots att han hävdade att Svart Hål är en vetenskaplig term och inte har med ras att göra.

Ett svart hål är en koncentration av massa med ett så starkt gravitationsfält att ingenting, inte ens ljuset, kan övervinna kroppens gravitation. Materia eller ljus som kommer in innanför det svarta hålets händelsehorisont förblir där och kan aldrig komma ut igen.
Därefter började mötet klaga över att det finns kakor som kallas Devil's Food Cake( choklad) och Angel Food Cake (vit sockerkaka), att ordet svart alltid associeras med någonting dåligt och vit med det som är bra och alltså är ordet svart rasistiskt.

Visst, vi har svarta och vita får, svartsjuka och svartkonst men också orden färglös och blekfis som inte är så smickrande.
Ska negrer ha monopol på ordet svart i fortsättningen och är neger ett fult ord? Kakorna jag gillade som liten heter numera kokos-bollar.....

I skolan, som föresten har en svart tavla, kan man ju säga;"Barn, skriv nu på den African-American färgade tavlan".

Vi tror att ordet svart när det handlar om pengar; svart marknad, svarta pengar, jobba svart, syftar på något negativt men så är inte fallet.
När en affärsverksamhet gör en vinst bokför man traditionellt med svart penna, när de gör en förlust är pennan röd.
Svart är färgen för högtidskläder; det är bara vissa svarta män som klarar av att bära vita skor till kostym.
Vad skulle jag göra utan "min lilla svarta" på alla cocktail-partyn jag går på?

Eftersom jag alltid förlorar i Blackjack är det bäst att vi förbjuder det , men när jag spelar poker i Vegas föredrar jag Svarta chips framför de Vita eftersom de svarta är värda mycket mer.

14 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, och var tredje svart man kommer att sitta i fängelse. Rasism som är skrivet i konstitutionen är svår att bli av med hur fort som helst.

Jean Moulin sa...

Lite fakta istället för politisk korrekthet?

Interracial Crime: The Dirty Little Secret

UN ignorance of the death penalty

Berit sa...

Visa mig var det står om rasism i Konstitutionen.

Anonym sa...

Jean: Argumentet att när bara en källa (vilken är väldigt ifrågasatt och kontroversiell) så måste det vara sant är riktigt korkat faktiskt. Rodney King? Ringer det en klocka?

Berit: Konstitutionen skrevs för den vita mannen. Friheter och rättigheter är bara för den vita mannen.

Berit sa...

Anonym, jag tänker inte förolämpa din intelligens genom att låtsas att jag tror att du menar det du påstår!

Jean Moulin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jean Moulin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

"Life, liberty, and the pursuit of happiness " is one of the most famous phrases in the United States Declaration of Independence. These three aspects are listed among the "inalienable rights" of man."

Står det white man? Of innan anonym börjar raljera så kan 'man' innebära mankind dvs mänskligheten. Således är USA långt för EU vad gäller individens rättigheter.

Jean Moulin sa...

”Poliserna jagade Rodney King ca en svensk mil (eigth miles), och när de fick stopp på honom,
gick en kvinnlig poliskonstapel från California Highway Patrol fram till honom med dragen pistol, vilket inom Los Angeles Police Department betraktas som en mycket farlig taktik.

Konstapel Stacey Koon från LAPD beordrade CHP-konstapeln att dra sig bakåt och tog över gripandet.

Därefter beordrade han att ge sig på King. King kastade av dem från sin rygg. Han svettades fast det var en kall natt, han skrek åt alla håll, han gjorde underliga ljud, han rullade med baken mot den kvinnliga konstapeln, med mera.
De misstänkte att han var hög på PCP, och visste att han var stark.”

Rethinking Rodney King

Är vänsterliberala Salon.com också en “kontroversiell källa”?

Är amerikanska justitiedepartementet, vars statistik legat till grund för uppgifterna för artiklarna på ”Frontpage Magazine", kontroversiellt?

Ja, visst, inom de professionella Amerika-hatarnas krets.

Jean Moulin sa...

Glömde några ord i översättningen:
Stacey Koon beordrade fyra konstaplar att kasta sig över King.

King var alltså en bjässe som satte sig till motvärn och betedde sig som om han var hög som ett hus.

Anonym sa...

Rättning: Friheter och rättigheter VAR bara för den vita mannen. Det är ju inte så längre på pappret. Era försök till att få den medelålders vita mannen som den som blir utnyttjad, diskriminerad och motarbetad är bara pinsamt.

Conservative Swede sa...

Jag förstår inte varför det är sånt ståhej om ordet neger. Ordet anspelar ju bara på deras hudfärg. På spanska och portugisiska heter det fortfarande negro (och kommer alltid att göra). Negro/neger betyder kort och gott svart. Så det är ingen skillnad på att säga svart eller neger (såvida man inte håller på med fåniga ordlekar importerade från USA).

Då är det värre med "slaver". Ordet anspelar uttryckligen på att de passar som slavar (kommer från latinets esclavo). Är inte det en sorts hets mot folkgrupp?

Anonym sa...

Hade det varit bättre om han hänvisat till ett "afro-amerikanskt hål"? Ordet svart är alltså hädanefter bannlyst oavsett sammanhang, kul.

Jean Moulin sa...

Anonym, dina försök att ärerädda en intellektuellt slapp kliché om det amerikanska rättssystemet som rasistiskt mot svarta, vilket naturligtvis hänger samman med din bottenlösa okunnighet, är pinsam om något. Tyvärr ingår det i våra
nationellt tillåtna fördomar, vilket knappast gör saken bättre.

Nästan alla människor är för okunniga och framför allt ovilliga att ta reda på fakta, vilket våra
sluga politiker använder för sina manipulationer av opinionen.

Bara ordvalet medelålders vit man visar hur fånig du är.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.