28 juli 2008

Ät kött

Religiös slakt handlar om att be djuret om förlåtelse i det ögonblick kniven sätts mot strupen. Men besvärjelsen kunde lika väl uttalas vid konventionell slakt då djuret skjuts i huvudet. Halalindustrin måste tänka om.

Behovet av att be djuret om förlåtelse är urgammalt. Våra fredliga släktingar schimpanserna jagar små apor och man ser ångesten både i offrets och jägarens ögon. Schimpanser har liksom människor förmåga till medkänsla. Men sådan är naturen att honorna måste äta kött för att kunna sätta barn till världen.


Parisian halal fried chicken, Euro-style! Den franska tuppen förvandlad till halal-kyckling.

6 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Kurt Lundgren:

"Jag har aldrig begripit varför vissa religioner kräver att djur skall slaktas på ett särskilt plågsamt sätt, att de skall dö under blodsutgjutelse, sakta och successivt.

På DN Debatt i dag skriver två kvinnor att djur lider, att de kan känna smärta, att de måste slaktas på det mest skonsamma sätt, lidandet för djuren måste minimeras.

Att djur kan lida och känna smärta vet varje hund- och kattägare, alla barn som har en hamster vet att djur kan lida och känna smärta.

Detta är självklart - det är mycket svårt att föreställa sig att ett högre väsen, Gud, Allah, vem ni vill, skulle utfärda order om hur det kött vi äter skall hanteras innan det hamnar i grytan - jag tror inte Gud bryr sig om det, men om han finns så tror jag att han vill minska summan av lidande på jorden, både bland djur och människor."

Östra Ölands Fria horisont

Religiöst djurplågeri

Passagen debatt

Anonym sa...

Vad han vill är totalt oväsentligt. Däremot är det vår plikt som levande däggdjur att visa barmhärtighet mot andra levande varelser och inse vår roll i det biologiska kretsloppet. Självklart ska vi varken utsätta djur eller människor för onödigt lidande.

Däremot borde vi ta bort människor som inte har förmåga att känna empati. Det låter kanske motsägelsefullt, men på samma sätt som man tar bort tjurar som visar ett onormalt aggressivt beteende så ska vi ta bort människor på samma sätt.

Jörgen sa...

Det finns ingen slaktmetod som går ut på att man skjuter djuret i huvudet. Ni "halalkritiska" (läs muslimhatare) vet ingenting om hur västerländsk slakt går till, ni tror att man skjuter djuren i huvudet. Hallå liksom.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

@Jörgen. Hallå, Jorden anropar Jörgens hjärna!! Så du menar att det ursäktar mussarnas halal-barbari? Jörgen verkar ha glapp mellan hjärn-synapserna - liksom.

Jörgen sa...

Robin, ni har ju en helt snedvriden uppfattning om hur svensk slakt går till. Ni har inte den blekaste aning om hur det går till. Stör inte det dig när ni samtidigt rackar ner på muslimsk slakt?

Crille sa...

Julia Caesar beskriver varför muslimerna började med halalslakt och varför det är otidsenligt idag:

www.korta.nu/jc

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.