27 juli 2008

Bakom moskéns respektabla fasad

"Vilket besvär det är att slänga ut en islamisk terrorförsvarare från Italien! Det var ett administrativt, politiskt och rättsligt slalomlopp som gjorde det möjligt för Italien att utvisa Mohamed Kohaila, imam i moskén på Via Cottolengo i Turin.

Han har betraktats som ett hot mot allmän ordning och säkerhet efter att TV-programmet Anno Zero med dold kamera registrerat en av hans predikningar, där han hyllade det heliga kriget mot judar och kristna, förbjöd integration med det västliga samhället, och beordrade kvinnorna att underkasta sig."

Polisen och inrikesministern fick inte bara slåss mot extremisterna, men också mot domare som ville beskydda dem. Först var det en lokal undersökningsdomare som uppsköt ärendet. Sen var det parlamentet som beslöt att begränsa inrikesministerns makt. Slutligen var det EU-domstolen för mänskliga rättigheter i Strassburg. Denna hade vid ett tidigare tillfälle upphävt ett utvisningsbeslut mot en imam och hans medhjälpare.

"Så, för att undvika att något sådant skulle kunna upprepa sig, meddelade man utvisningsbeslutet omedelbart före avresan från det nationella territoriet. Det verkar otroligt, men vi har kommit dithän att man för att kunna beskydda rätten till sin egen säkerhet är tvungen att passa sig, inte bara för de islamiska terroristerna, utan också för den italienska och europeiska domarkåren."

Från Corriere della Serra via Document.noMuslimska brödraskapet öser in oljedollar i olika försök att korrumpera det västerländska rättssystemet. Ett exempel är den satsning som kallas "förtalsturism", som innebär att stämningar lämnas till brittiska domstolar i syfte att tysta amerikanska författare som kritiserar islam och avslöjar finansiering av terrorism. Kan man lita på att domstolen för mänskliga rättigheter i Strassburg inte går att köpa?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.