20 juli 2008

Yrkesskadad journalist? (Eller bara okunnig?)


Har man varit på krigsskådeplatser, kanske alla ställen där krig inte råder förefaller paradisiska.

Ändå är det förvånande okänsligt av Staffan Heimersson att sitta på sin lilla idylliska alptopp i norra Italien och moralisera över Södertälje; dessutom hemfalla åt total blindhet vad gäller kulturella skillnader mellan norditalienare i Nottingham och syrianer och andra araber i Södertälje. Han kunde dock nämnt den mindre lyckade italienska invandringen till USA i början på förra seklet, och hur man kom till rätta med den genom en invandringspaus mellan 1924 och 1965.

Läs: Den amerikanska invandringssuccén 1924-65

Invandringsbesserwissers inom den mediala och politiska eliten brukar alltid förlägga de förment lyckade invandringsexperimenten till länder om vilka de flesta svenskar inte vet tillräckligt.

Somalier som får arbete i Storbritannien nämns, men, och detta är väl märkligt, inte i USA, det stora föregångslandet vad gäller invandringen i Svenskt Näringsliv propaganda. I USA omskrivs de som svårintegrerade och könsstympande.

I verkligheten är somalierna i Storbritannien den fattigaste gruppen, den med högst arbetslöshet, precis som i Sverige, så varför ljuger de så förbaskat de svenska "besserwissrarna"?

Göteborgs-Posten , BBC

Man brukar också påstå att muslimer lyckas i USA men inte i Europa och ställa diagnosen "för mycket välfärd, för lite kapitalism". Men sanningen om USA:s (enligt en källa) sex miljoner muslimer är, att islamismen inom gruppen ökar i den unga generationen.

En av fyra amerikanska muslimer mellan 19 och 29 anser att döda civila med självmordsbomber är acceptabelt för att försvara islam.

Bara 40 procent av USA:s muslimer tror att det var muslimer som attackerade USA den 11september 2001!

Human Events

Hur kan Staffan Heimersson då jämföra muslimska invandrare med italienska? Det gör han förstås inte innerst inne utan bara utåt. Varför? Ja, fundera på det ni! Eller är han verkligen okunnig om det han skriver? Förvirrad?

Tyvärr kommer vi aldrig få veta svaret, för att han aldrig kommer att ställas till svars för sina groteska jämförelser.

Heimersson skriver i Aftonbladet. Tyvärr måste man betala för att få läsa hans tankar. De finns inte gratis online. Tror artikeln jag syftar på fanns i fredagens AB, alltså den 18 juli, eventuellt den 19:de.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vore intressant att läsa hans krönika men jag är inte så intresserad av att ge pengar till Aftonbladet så det får vara.
Annars brukar han inte vara särskilt pk utan kan ibland spotta upp sig och ge överheten en och annan känga.
Fast han inser säkert, likt Johan Hakelius, att man inte får vara f ö r provokativ. Då kan det nämligen sluta illa och man kan bli av med sitt levebröd.

Jean Moulin sa...

Jo, du, Hacke fick väl sparken från Finanstidningen för sitt ställningstagande mot EMU plus kritisk granskning av husses företag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.