06 augusti 2008

En rosa bubbla

Från Västerbotten-Kuriren: Motdemonstranter störde sverigedemokraternas torgmöte i Umeå.

"Umeåpolisen har gjort en undermålig insats. En barnunge kan räkna ut att störningsrisken är stor vid ett Sd-möte i Umeå, som är ett starkt fäste för antidemokratiska vänstergrupper.

Ändå var polisen inte förberedd, utan mötesstörningarna tilläts pågå i hela 45 minuter - fullständigt oacceptabelt.

Hårdhandskar och massgripanden hade varit befogat, för rättslig uppföljning mot mötesstörarna med hänvisning i första hand till brottsbalken kapitel 16, paragraferna 4 och 5." Kommentar av Patrik, Ängelholm

"Umeå lever i en bubbla (det vill säga, de som inte vuxit upp på Ersboda eller fått skallen insparkad på Ålidhem gör det). Ju rikare kvarter, ju rödare snorungar, svårare är det inte. SD är ett legitimt parti, som snarare är för försiktiga än för extrema. Det måste vara någon hejd på hur långt folk som bor i segregerade överklassområden får gå i sin vilja att genomföra sjuka sociala experiment och sedan hävda att de är solidariska. För samma pris som vi tar emot en enda invandrare här kan man ordna vatten till hundra personer i ett flyktingläger i Afrika eller Mellanöstern, så lägg ner humanistsnacket och kliv av de höga hästarna.

Motdemonstrationen handlar om infantilt, improduktivt hat. Ingenting annat." Kommentar av Lasse Långrot

Varifrån kommer hatet? Varför är vänstergrupperna så verklighetsfrånvända? Är det månne välfärdsbubblan som gjort dem sådana? Staten har tagit ifrån dem allt ansvar, livet blir så trist. Att maskera sig och ge sig ut och bråka på stan kanske ger lite mening. Äsch jag fattar det inte. Är det för att Norrland är glesbefolkat? Vill de ha dit invandrare till varje pris även om staten, det vill säga vi, i all evighet ska försörja dem?

Sverige är ett rikt land och drar till sig all världens äventyrare. Det är bara en av tio som är riktig flykting och behöver skydd. Antagligen är det för att invandringsentusiasterna inte har några argument mot sådana fakta som de tar till våld och stör sverigedemokraternas möten.

Gudskelov att det även finns skötsamma ungdomar, som tar ansvar för sina liv och sina närmaste och det här landet och vill få stopp på massinvandringen.

* * *
I Umeå byggs världens nordligaste moské. På europeiskt plan delar Sverige nu tredjeplatsen tillsammans med Bosnien över antalet moskéer per land.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det märkligt, men det tycks finnas ett behov hos vissa att maskera sig och bete sig som svin.
Såg samma fenomen i början av 70 talet. En hop skrikande FNL:are fulla av hat skrikande slagord mot USA.

Anonym sa...

Nåja, riktigt alla beter sig inte som svin men det ligger en nästan berusande känsla av makt att vara en del av en stor grupp människor som trakasserar en annan, mindre, grupp. Att se rädslan och motviljan i de andras ögon är en stor adrenalinkick.
Motståndarna är redan avhumaniserade i media och därmed är det bara att skrika ut sitt hat.
Att veta att agerandet är nästan ofarligt är nämligen kryddan på det hela. För visst är det ganska ofarligt eftersom alla politiker och journalister står på din sida mot "fascisterna", d v s Sverigedemokraterna.
För mig som gammal (och reformerad) FNL:are är det inte svårt att förstå "aktivisterna" som stör sd:s möten. Inte så att jag sympatiserar med dem, tvärtom, men jag förstår den känsla av makt som fyller "aktivisterna", samma känsla av makt som mobbaren känner när klassens svagaste får på käften och gråter och dessutom blir hånad av läraren.

Anonym sa...

Det var en fin gubbaanalys Knute.

Knute sa...

Gubbanalys är vad ligger bakom de så kallade motdemonstranternas agerande. Gubbarna är de som hoppade på vänstertåget 1968 och tror att de är evigt dejligt radikala och inte ser hur allt har förändrats. Jordens befolkning har mer än fördubblats och ändå har fattigdomen i världen minskat. Lögnaktigt har de tutat i de efterföljande generationerna: Låt de svältande massorna komma hit, ty det är ju vår kapitalism och imperialism som orsakat deras fattigdom.

Medan i själva verket kapitalismen höjt välståndet i stora delar av Asien och Latinamerika.

För 68-orna , liksom för deras unga efterföljare, är det viktigare att framstå som god än att verkligen vara det. Som det sas i inlägget:

"För samma pris som vi tar emot en enda invandrare här kan man ordna vatten till hundra personer i ett flyktingläger i Afrika eller Mellanöstern, så lägg ner humanistsnacket och kliv av de höga hästarna."

Anonym sa...

Har precis sett mötet i Luleå.Det verkar ha varit en repris av det i Umeå.Cirka 2-300 åhörare och ca. 20 poliser som jag tycker gjorde ett bra jobb.Som jag har uttryckt tidigare, vi får tuffa och härdade representanter när de träder in i riksdagen .De räds inte att sticka in huvudet i lejonets kula som en "norrlandsturne" innebär.
Bengt

Anonym sa...

Jag har rötterna i Skåne och bor numera i den mångkulturella metropolen Malmö. Jag har dock hyfsat stor erfarenhet av Umeå då jag bott där ett antal år och fortfarande har kopplingar dit.

Det är svårt att hitta något som gör mig mera kräkfärdig än de ofta Waldorfuppbragta, akademikermedelklass, rädiseröda (röd utanpå, vit inuti), snusförnumstiga, självgoda sk "politiskt medvetna" snorungar som framavlas i parti och minut i den relativt unga akademikerstaden Umeå.

Det är så sant så sant att många lever i en bubbla uppe i Norrland. Snart nog skall deras oskuld tas när södra Sverige är till bredden fullt av kulturberikare, och massinvandringens effekter på allvar börjar synas även där.

Ett metod för att snabba på kidsens realitycheck, skulle kunna vara att låta dem dimpa ned i Malmö och klara sig utan föräldrarna ett tag. De skall då naturligtvis inte bo på Möllan, då även det är en bubbla och ett verklighetsfrånvänt undantagstillstånd. Inte heller skall de bo i rikemansreservaten på Slottsstaden eller Limhamn.

Knute sa...

"Att Sverige inte granskar flyktingars bakgrund och staffhistoria leder till att grovt kriminella kommer och släpps ut på våra gator utan att svenskarna vet någonting om invandrare i deras närhet," skriver Befria Media angående dådet i Tantolunden mot två homosexuella män, varav en blev svårt knivskuren. De tre förövarna är från Afghanistan och Turkiet. Ensamkomna flyktingbarn?
"Tre brottslingar som sitter i 10 år skulle kosta Sverige 21,9 miljoner kronor bara i fängelsekostnader. Det kan vi slippa om man säger stopp vid gränsen."

Befria Media

Conservative Swede sa...

Jag tycker att den bästa kommentaren kommer från "Platon":
AFA = ÅFA
De kallar sig AFA (antifascistisk aktion) men borde rätteligen heta ÅFA (åsiktsfascistisk aktion). För det är vad dom egentligen är; de riktiga fascisterna.


ÅFA, Åsiktsfascistisk aktion, så får de heta fr.o.m. nu. ÅFA-nisse marxister! Fascist-brats!

Anonym sa...

En av kommentarerna lyder bland annat;
"Det är svårt att hitta något som gör mig mera kräkfärdig än de ofta Waldorfuppbragta, akademikermedelklass, rädiseröda (röd utanpå, vit inuti), snusförnumstiga, självgoda sk "politiskt medvetna" snorungar som framavlas i parti och minut i den relativt unga akademikerstaden Umeå."

Så jäkla bra! Kan påpeka att Luleå icke är mycket bättre, men av vad jag hört om Umeå blir man ju lite... saknar ord.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.