09 augusti 2008

Grönt inte skönt längre


Jag kommer att tänka på en liknelse: "Människan går omkring med sin navelsträng i handen, ungefär som en el-sladd, och letar efter ett uttag att ansluta till."

Alltsedan kristendomen och kyrkan tappat sin lockelse har den spirituella människan letat efter anslutningar. "Gore-ismen", den Gröna Vågen är en tro som ersatt traditionell religion men nu börjar intresset för att vara Grön att avta.

Michael O'Leary ( Ryanair) uttrycker sig så här:
"De knäppa ekologerna är de bortskämda rika som inte har annat att göra än att tala om varm luft och bönor."

Nu är salladsdagarna över!

Problemet för den Gröna lobbyn är inte att de översvämmats av snobbar. Det är den ekonomiska kylan som frusit de ekologiska groddarna. Den gröna livsstilen med sina ledsna grönsaker och återanvända blöjor ses mer och mer som lyx.

Opinionsundersökningar visar att nu oroar sig människor mer för kriminalitet, ekonomi och höga priser hellre än hur livet ska bli för dras barnbarn.
Det finns en direkt korrelation mellan hur man uppfattar ekonomin och den betydelse man ger miljön.

När det är tuffa tider betalar man inte mer för att döva sitt samvete. Efterfrågan på organiska kycklingar, ost och grönsaker har minskat. I stället köper folk mer pizza och hamburgare vilket är ett billigt sätt att fylla magen.

I England har politiker slutat tala om sina gröna ambitioner och åtgärder för att bestraffa bilister har ställts åt sidan. Man lovar till och med att sänka skatten på bensin och flyg när oljepriset går upp.
Det lustiga är att när engelsmännen vänder ryggen åt miljö-snobbarna blir landet automatiskt "grönare".
Färre människor flyttar in i nya hus så de köper färre vitvaror. De slänger mindre mat, handlar inte så impulsivt och använder sina kläder längre.
Vatten på flaska köps inte i samma utsträckning som tidigare och försäljningen av grönsaksfrön har gått upp. Man ställer ner värmen, gör sig av med andra-bilen och stannar hemma på semestern.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.