27 augusti 2008

Hur mycket islam kan en fri civilisation tolerera?

Det förefaller som att ju fler muslimer det finns i ett land, desto större är problemen. Dessa är ofta identiska i länder som har samma procentandel muslimer.

Läs mer
här >>

Bilden: egyptisk polis övertygar en kopter (kristen) om islams storslagenhet.

7 Kommentarer:

Kritisk tänkare sa...

Med tanke på att Institutet för framstudier idag påstår att
vi om trettio år kommer att ha 200 00 invandrare per år och att 2050 så kommer halva vår befolkning vara invandrare:

Fritänkaren

Kritisk tänkare sa...

Obs. 200 000 skall det vara. En nolla till.

Anonym sa...

Derfor er en borgerkrig nødvendig.

falkeøje

Anonym sa...

Intressanta tankar!

De flesta som de senaste åren tagit del av den "alternativa" verklighetsbeskrivning som främst står att finna på internet men även i en del tryckt media (främst religionskritisk sådan), vet att islam inte bara är en religion.

Trots detta är det nyttigt med tankeställare som infon under "Hur mycket islam kan en fri civilisation tolerera?". Vi måste lära oss att se islam för vad det är, och aldrig reflexmässigt falla in den slappa religiösa tolkningen/beskrivningen, trots massmedias envisa framhärdande att denna totalitära ideologi är att jämföra med Svenssons lite småputtriga kristenhet.

Vad är då islam för slags ideologi? Att den är totalitär är ju uppenbart, men går det att nyansera beskrivningen?
Man kan även säga att den paradoxalt nog är den absoluta motsatsen till det grundideal som gör det möjligt att vara anhängare av islam i Sverige idag, nämligen tanken om individens frihet (religionsfrihet). Man kan säga att islam, liksom andra totalitära ideologier, parasiterar på det relativt sett fria samhälle som vi i en historiens blinkning(?) just nu verkar uppleva.

Att islam "vill" att alla skall vara muslimer är egentligen inte konstigare än att tex kommunismen "vill" att alla skall vara kommunister, att kapitalismen "vill" att alla skall vara kapitalister etc.

Frågan är vad det innebär för oss om vi tvingas bli muslimer?! Detta är en högst relevant fråga om man ser till den islamska historien. Utifrån denna fråga bör man kunna komma fram till ett svar om hur mycket islam man anser att den civilisation man lever i kan tolerera.

För min del ställer jag mig ibland även frågan om hur mycket fascism och nazism vår civilsation kan tolerera?

Knute sa...

Falkeöje, borgerkrig blir det knappast. Folk kniper ihop munnen eller emigrerar. Eller om miraklet inträffar att staten ändrar politik, stänger gränserna och gör som i Italien, börjar leta efter dem som inte beviljats asyl men ändå stannar kvar. Hur många illegala invandrare finns i Sverige? För ett par år sedan såg jag siffran 100.000. En tredjedel av dem som fått avslag på asylansökan avviker och blir illegala invandrare. De har fått sin sak prövad och är inte "flyktingar".

Knute sa...

7000 personer som ska utvisas från Sverige "försvinner" - varje år!

Gummihund

-DES- sa...

Bra inlägg, intressant blogg!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.