20 augusti 2008

Inte på min bakgård. IPMB

Det är som en ny guldrush!

I små samhällen nära den kanadensiska gränsen uppstår osämja mellan grannar och inom familjer över vindgeneratorer.

Företag som bygger vindturbiner betalar tusentals dollar till familjer som är villiga att upplåta sina marker för dessa 400 fot höga torn med jättepropellrar.
Familjer med relativt små inkomster kör plötsligt omkring i nya pick-ups och traktorer.

Motståndarna opponerar sig över det ständiga brummandet och att propellersnurrandet gör dem yra. Man påpekar också att staten subventionerar vindfarmerna med skattepengar men att man inte bygger på det mycket blåsigare Long Island där invånarna är förmögnare och mer inflytelserika.

Det största problemet, enligt de som protesterar, är emellertid mutor och bestickningar när byggnadsnämnder och planerare ändrar bestämmelserna om vad landområden kan användas till.

Man har också väldigt lägligt kommit fram till att snurrorna orsakar "Vindturbinsyndrom".
Ljudet och vibrationerna kan ge huvudvärk, sömnproblem, tinnutis eller andra inneröronproblem, inlärningssvårigheter, humörsvängningar, panikattacker, lättretlighet, yrsel, konsentrationsproblem , minnesförlust och att barnen uppför sig illa.
Det är inte lätt att vara grön.

Update:

Borgmästare Blomberg föreslår att man placerar vindsnurror på broar och skyskrapor i staden New York.

Med allt detta prat om el från vind är det någon som vet hur mycket det kostar att bygga en av dessa propellertorn? Är man varse all den förslitning som ständigt sker när man har rörliga delar och all den tid som redan byggda propellrar står stilla?
Hur ineffektivt det är om man ska lagra denna energi i batterier och förlusterna om man måste omvandla från DC till AC ?

En sak med projektet som är säker är att det kommer att bli ett ständigt regn över staden av döda duvor.
Få städer har så många duvor som New York.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju bara bogus. Ungefär som att nyliberalism skulle skapa fattigdom. :D

Anonym sa...

"snurrorna orsakar "Vindturbinsyndrom".
Ljudet och vibrationerna kan ge huvudvärk, sömnproblem, tinnutis eller andra inneröronproblem, inlärningssvårigheter, panikattacker, lättretlighet, yrsel, konsentrationsproblem , minnesförlust och att barnen uppför sig illa."

Herregud, detta inlägg måste vara rekord i dumhet.
Här i skåne finns det tjockt med vindkraftverk överallt, har själv några stycken bara 1 km hemifrån, och inte en människa har drabbats av sjukdom. De är i stort sätt helt ljudlösa.

Danmark och tyskland har ännu fler vinkdraftverk, de gör succe överrallt. Vad är problemet? Humörsvängningar? Gå till psykologen...

Berit sa...

Problemet deep, är att folk tycker de är fula, att de förfular omgivningen och sänker värdet på de fastigheter som ligger inom synhåll. Man kan ju inte säga det, duger inte som argument när jorden ska räddas.
Alltså hittar man i vanlig ordning på någonting som låter bättre och porträtterar dem själva som offer. Det finns massor av exempel på det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.