26 augusti 2008

Jag överdriver när jag är upprörd.

Joe Biden, har suttit i Senaten i 36 år vilket är en av anledningarna att han utsetts till den oerfarne Obamas partner, men det visar också att Demokraterna inte har mycket förtroende för Obama.

Biden, en riktig pratkvarn, måste liksom Obama ha en telepromter för att veta vad han ska säga.
När han blir pressad drar han till med vad som helst och ljuger gladeligen . När han tillfrågades om sin skolgång skröt han med att han fått fullt stipendium, den ende i sin klass, att han resultatmässigt befann sig i den övre halvan av klassen samt vilka enastående examina och betyg ha erhållit vilket var enbart lögner. Ursäkten var:
"När jag blir upprörd överdriver jag."

Bland det (o)lustiga i detta kampanj-fars är att Biden år 2004 föreslog att John McCain skulle vara ett bra val som vicepresident till John Kerry.

Om Obama vinner valet måste Biden lämna över sin nuvarande position som ordförande i kommittén för Utlandsrelationer (Foreign Relations Committee) och med största säkerhet tillfaller den posten sedan John Kerry.

Amerikansk inrikespolitik har degenererat och blivit en parodi. Ett sorglustigt skådespel!
Det har möjliggjorts mestadels på grund av det statliga skolsystemet som genom en konstant indoktrinering gjort amerikanen till en okunnig, oansvarig barnunge för livet.

Detta är i och för sig inte något unikt för det amerikanska samhället, men underskatta inte makten hos en stor grupp dumbommar.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Barack Obama skulle åtminstone haft med Hillary Clinton som en möjlig vp. De hade båda omkring 18 milj röster.Frågan är om hon inte hade större populärt stöd bland de demokratiska väljarna. Det demokratiska partiet och pressen stödde Obama. Clintons behandling i Denver och under kampanjen var respektlöst samtidigt som hon förväntades att ge obehållet stöd för nomineringen.
Eva

Berit sa...

Hillary är en mycket polariserande figur. Striden mellan henne och Obama var mycket bitter och chanserna att hon och Bill fullständigt skulle köra över den oerfarne Obama är mycket stora.
Vill man skämta till lite kan man kanske säga att han också skulle frukta för sitt liv.

Anonym sa...

Obama skulle ha haft Clinton som en av sina möjliga kandidater av artighet.
När USA skulle rösta om kvinnlig rösträtt,fördröjdes frågan till förmån för att man skulle rösta om avskaffande av slaveriet. Det var då ett rätt beslut, men det blev inte nästa tillfälle som lovats utan 50 år innan frågan kom upp igen. Den här kampanjen har visat att USA inte är redo att välja en kvinnlig president.
Obamas oerfarenhet är en svaghet och ingen ursäkt. Det är tydligen ingen presidentkandidat som varit så oerfaren på 100 år.

Berit sa...

Eva, visepresidentposten är inte någon sort välgörenhetsposition. Kandidater ska heller inte väljas efter vilka könsorgan de har!
Man måste välja någon som troligen hjälper upp vinstchanserna och det gör tydligen inte , Hillary tack och lov.
Det sägs att McCain funderar på Senator Kay Bailey Hutchison (kvinna) som sin vise.
I så fall blir det garanterat en färgad eller en kvinna i Vita Huset vilket säger mycket om detta land.
Obama väljs emellertid mest för sin hudfärg vilket är lika felaktigt som att hålla på Hillary bara för att hon är kvinna.

Anonym sa...

Berit, Obama behövde inte välja henne endast visa artigheten att säga att hon var en av kandidaterna. Det hade varit att visa mer respekt för hennes populära stöd.
Obama vann endast beroende på de stater som använde Caucases. Där har det visat sig att han fick mer röster än vad hans stöd var och tydligen gick det inte rättvist till.
Båda kandidaterna skulle ha bedömts efter meriter och inte efter vare sig kön eller ras. Samma regel för VP.
Jag vidhåller att så inte var fallet i det här primärvalet när det gäller kandidaterna.

Anonym sa...

Det påstås att Obamas stödorganisation medvetet organiserade chaos genom att över rumpla och registrera oberättigade väljare i många valkretsar. Där Clinton ledde med 4 % vann Obama med 10%. 3% i ett kaukus motsvarar 15% bland delegater. Texas var tydligen ett sådant exempel. USA har tydligen ett nytt fall av Florida 2000.

Anonym sa...

Berit,
hur det tydligen gick till på caucuses kan man se här.


http://logisticsmonster.wordpress.com/2008/08/23/puma-politics-caucus-fraudwhat-did-gumby-think-we-wouldnt-talk/

Jag har inte sett Hutchinsons namn som McCains vise utan 4 män.

Berit sa...

Kan aldrig tänka mig att Obama avslöjat vilka kandidater han hade i åtanke.
Pressen har spekulerat men det är inte artigt eller smart att namnge de man förkastar.
Det är samma sak med McCain han avslöjar inte vilka han tänker på. Alla namn hittills är bara spekulationer. Om Hutchison kan du läsa
här.
Jag gissar att det blir Romney.

En kommunistisk organisation kallad
ACORN anklagades för valfusk. Som man bäddar får man ligga!
Demokraterna har strävat efter att ändra registreringslagar så att det blir lättare för icke-dokumenterade ( läs illegala invandrare) att rösta därför att man tror att de röstar övervägande demokratiskt.
Man säger att det är "diskriminerande" att behöva legitimera sig eller visa medborgarskap.
Demokraterna själva har bestämt reglerna för delegater och superdelegater men det är klart att det finns grupper som vill ändra reglerna mitt under ett lopp om det gynnar dem.

Anonym sa...

Pawlently har tydligen ändrat sitt program för i morgon. Både han och Romney åker till Ohio.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.