27 augusti 2008

Jimmie har bättre repertoar än FredrikI går kväll stod statsminister Reinfeldt i TV och sjöng "We don't need no education … yeah!" till det gamla rockbandet Pink Floyds ära. Han tillhör den vänsterindoktrinerade generation som fick sjunga den låten på musiktimmarna i skolan. Men vilken signal ger det till det uppväxande släktet som är obekanta med rockhistorien? Att de inte behöver utbilda sig?

Visst var det väl trevligt att även en statsminister kan vara spontan, tänk på gamle statsminister Erlander, som dessutom hade humor. Men protestsången mot skolan som Reinfeldt framförde var olämplig. Jag antar att utbildningsminister Björklund håller med om det.

Eftersom jag bara tittade med ett halvt öga på teven kanske jag har misstagit mig. Var det självaste kung Carl Gustaf som sjöng i samband med att han delade ut Polarpriset till Pink Floyd? Bäst att kolla i kväll då programmet går i repris.

PS. Jag slipper se programmet.
DN skriver: "Statsminister Reinfeldt klämde i med några rader ur Pink Floyds 'The Wall' innan han bad de bägge pristagarna komma upp på scenen. 'We don't need no education, we don't need no thought control', det var rader som han nu upprepade från sin studenttid."

No comments. Eftersom jag efter nästa val hellre vill ha en borgerlig regering än en sosseregering ska jag inte skriva hur idiotiskt jag tycker det är. Mona Sahlin är värre, hon skolkade från Nobelprisutdelningen och gick på Bruce Springsteens koncert. Jag ska inte heller skriva något ironiskt om "thought control" och FRA-lagen.

Reinfeldt har gjort bort sig tidigare och sagt "ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." Han måste ha läst för mycket Guillou vars kall i livet är att smutskasta våra förfäder och höja araberna till skyarna.

Att Jimmie har bättre repertoar syftar inte på någon rockstjärna utan på sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

svd sds sds

2 Kommentarer:

Anonym sa...

jag kanske blir idiotförklarad :) men varför är det dubbla negationer i pf text? borde rimligtvis betyda tvärtom :)

Berit sa...

Inte alls Anonym.
Det är det slarviga "gatuspråket" som ofta används inom musiken och bland lågutbildade . Man har tom. gjort flera försök att få det godkänt i skolan under namnet Ebonics.

No kan betyda Nej men också Ingen (a).

Kommer du ihåg sången "Yes, vi have no bananas"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.