13 augusti 2008

Jämförelse

Den mexikanska staden Ciudad Acuna, på andra sidan gränsen från Del Rio, Texas, bötfäller amerikanska förare som reser över gränsen och tankar den billigare, statligt subventionerade dieseln i Mexico.
De kan fylla tanken i bilen men inte medtagna reservdunkar.

Mexico säljer diesel för ungefär halva amerikanska priset och mexikanarna klagar över att de måste stå i kö och att bränslet ibland tar slut.


I måndags började skolorna i många stater här i USA.

The Pew Hispanic Center som är ett opartiskt undersökningsinstitut uppskattar att det finns mellan 11,5 till 12 miljoner "obehöriga invandrare" i USA.
Av dessa är 1.1 miljoner barn i skolåldern. Därtill kommer ca. 2.2 miljoner som är barn till olagliga, men som är födda här i landet.

Det är sammanlagt 3.3 miljoner barn som får undervisning till en kostnad av 20 miljoner dollar.
På toppen av detta kan man också stapla kostnaderna för hemspråksundervisning vilket ökar summan med 15-20 % ( 36 miljarder)

Jag har inte ens snuddat vid kostnaderna för sjukvård och kriminalvård som är skyhöga.

Allt detta tas från skattebetalare som subventionerar livet för illegala invandrare.
Visst, USA har sig själv att skylla som inte stoppar detta och skickar tillbaka alla kriminella.

Lama försök görs vilket resulterar i ännu högre kostnader.

Regeringen har spenderat över 51 miljoner under de senaste fyra åren på att flyga 64,000 illegala tillbaka till Mexico City .

Avsikten, som det så vackert heter, var att bryta smugglingscykeln och reducera antalet döda i gränstrakternas öknenområden men resultatet visar att fler människor har dött i gränsområdet under dessa fyra år än innan programmet startades.
De enda som tjänat på det är det mexikanska flygbolaget AeroMexico som har kontrakt på flygningarna.
Programmet är frivilligt och 176 illegala har utnyttjat det dagligen samtidigt som närmare 900 vandrat in i USA samtidigt.
Flygbolaget vägrar dessutom att transportera kriminella som utvisats ur landet.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Alla skyltar som visar "korsande väg" bör också bytas ut.
Alla korsningar likaså. Dom bör byggas om till rondeller. Och det ser vi ju alltmer i vår stadsbild.
Förresten borde vi även byta ut bokstäverna (T) och (X) mot något mer religionsneutralt. Vi har ju trots allt många muslimer i landet. Varför ska vi hela tiden kränka dem?

//Jan-Inge Flücht

Knute sa...

? ? ? ? ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.