04 augusti 2008

Lagar för att tysta massmedier


Engelska tv-bolaget Channel 4 visade 2007 ett reportage med dold kamera från en del moskéer, bland annat en som gjort sig känd som centrum för moderation och dialog. I verkligheten bedrevs där hatpropaganda mot "kuffrer", dvs. icke-muslimer.

You Tube

West Midlands Police gjorde efteråt en undersökning om något av uttalandena som smygfilmats var åtalbart. Givetvis var samtliga det rent juridiskt, men politiskt och säkerhetsmässigt var det en för het potatis, så inget åtal mot de smygfilmade hatpredikanterna väcktes.

Däremot övervägdes ett åtal mot Channel 4, för att i strid med en lag mot uppvigling till rashat (åter- är muslimer verkligen en ras?) från 1986, ha sänt ett program som kunde skapa ”rashat” (mot ”rasen” muslimer).

Wikipedia

Så ingen är för stor och mäktig eller skyddad av sin officiella etablissemangsstatus, för att inte riskera åtal för ”hets mot folkgrupp”/”hatbrott”. I alla fall inte om man är ”kuffer”.

Med andra ord: min invändning att de som främst sprider information som skapar ”missaktning” mot muslimer är vanliga massmedier, när de till exempel rapporterar om ambassadbränningar och ”muslims only”-dagar och -tider på nöjesfält och i simhallar, visar sig alltså stämma.

Även etablerade massmedier drabbas av hatlagarna! (Rätt åt dem!)

Läxa nr 2: det är för farligt mot bakgrund av 25 procent extremister bland Storbritanniens 1,6 miljoner muslimer, att utmana denna gigantiska grupp. Lagar om tal som kan uppvigla och störa den ”allmänna ordningen” är helt klart applicerbara, hur oförenliga med yttrandefriheten de än är!

CBS News

Den allmänna ordningen går och måste givetvis gå före yttrandefriheten. Men – man bör inte försätta sig i en situation, där man tvingas att undertrycka normal journalistisk information (undersökande journalistik) enbart för att man varit "liberal" nog att tillåta massinvandring av miljontals (sett till hela Europa) religiösa fanatiker.

Det är massinvandringen av sådana som är problemet. Inte lagarna mot uppvigling!

Det finns ett ordspråk involverande en båtpassagerare av demonisk natur, som passar in på det här, men som jag på grund av våra fantastiska, underbara, resonabla hatlagar inte törs använda. Lika lite som ”sila mygg och svälja kameler”, och dylikt.

Hur obekvämt det än är, hur många invandrarvänner vi än har, hur många bra invandrare det än finns, så ändrar det inte på denna självklara sanning: massinvandring från avvikande och västfientliga kulturer under en för kort tid leder automatiskt till integrations-svårigheter, förutom då riktigt farliga konflikter, när storpolitiska konflikter i andra världsdelar importeras till oss.

Men inte ens denna ovedersägliga sanning kan få de fåfängt statusmedvetna ”hippa” att stödja en minskad invandring eller till och med ett totalstopp från vissa håll och kulturer.

1 Kommentarer:

Knute sa...

"Imamen: Ett rasistiskt påhopp

Vid anmälningstillfället uppges den folkpartistiska riksdagsledamoten ha sagt till polisen att plånboken stulits av en muslim bara för att hon är judinna.

– Vad vi behöver i världen är inte en ökad konfrontation bland olika människogrupper, säger Abd al Haqq Kielan.

Omkring 1,3 miljarder människor i världen är muslimer, cirka 400 000 av dem bor i Sverige."

Aftonbladet

Otroligt, imamen gör sig till talesman för alla jordens muslimer och menar att de blivit kränkta på grund av att en muslimsk tjuv blivit kallad muslim.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.