27 augusti 2008

Nu blir det ordning och redaEtt utredningsförslag (SOU 2008:39) om en ny polisutbildning inlämnades till justitieministern i april 2008.
Där föreslogs bl.a:
- Du behöver inte vara svensk medborgare.
- Fysiska tester försvinner. (Löpning, simning, styrka samt smidighet)
- Krav på personliga egenskaper försvinner.
- Svenskprovet försvinner.

Nej, det är inget skämt. Riksdagen har beslutat och förslaget kommer att tillämpas från 1 jan 2010.
Det bör framhållas att vad gäller svenskt medborgarskap finns alltjämt ett sådant krav för att bli anställd som polis
Men
det innebär att man kan vara dålig på svenska, sakna adekvata personliga egenskaper, vara i dålig fysisk form samt inte vara simkunnig, men ändå anses vara någon som man vill lägga ned pengar på. Om vederbörande kommer att bli anställd som polis verkar inte vara intressant - huvudsaken är att man inte "stänger" någon ute ifrån att kunna komma in på polishögskolan.
Genom att ta bort dessa krav skapas större förutsättningar att rekrytera kvinnor och personer med utländsk bakgrund.

* * *

Från Bo H. har vi fått följande kommentar:

Våra politiker har också bestämt att det skulle bli lättare för en polis att få kontakt med invandrarna om han/hon själv hade en invandrarbakgrund som mera stämde med "kulturberikarnas". Därför anställde polisen ett antal personer med utomeuropeisk bakgrund.
I flera fall där en sådan polis försökt sköta sitt jobb, med politikernas okunniga motiv, att han/hon bättre skulle kunna möta invandrare med samma religiösa och kulturella bakgrund som man själv, så har planerna visat sig bli helt misslyckade.

Denna polis, med kanske bakgrund från en arabisk/muslimsk nation och som kanske dessutom är mörkhyad, har i stället betraktats av de invandrare som han/hon skulle hjälpa och serva, som en svikare, en förrädare så snart han/hon visat sig i något av de invandrartäta bostadsområdena för att bistå och hjälpa.
Inte bara det, man hotar sedan denna polis personligen, man förklarar att man vet var han/hon bor, man vet vem som är hans/hennes familj och vet var hans/hennes barn går i skolan osv! Verkligt "trevligt" bemötande av de som man har till uppgift att hjälpa, skaffa information för att kunna utreda brott mm?
Är det någon som tror att en sådan polis lättare ska kunna möta invandrare, få respekt av dessa som fått problem eller är kriminella?
Är det någon som tror att en invandrad polis lättare ska kunna sköta sitt jobb i de invandrartäta bostadsområdena än vad en etnisk svensk skulle kunna göra? Troligen inte.
Den svenske polisen hade förmodligen sluppit snacket om att vara en förrädare eller svikare.
Tala också om att vi har fått ett parallellsamhälle - det svenska mot det invandrade.

Denna fientliga reaktion från de som politikerna så helhjärtat vurmar för, hade man aldrig kunna räkna ut, inte i sin vildaste fantasi - inte att deras aningslösa generositet och invandrarvänliga avsikter skulle mötas med hat och hot från de som polisen ville hjälpa?
Om inte annat så beskriver det den avgrundsdjupa okunnigheten våra beslutsfattare har om många invandrares låga och för oss främmande moral och rättsuppfattning. Inte minst deras synnerligen "vänskapliga" inställning till sitt nya värdland Sverige som de visat, det land som givit dem både försörjning - från dag ett, möblerad bostad, fri sjuk- och tandvård och skydd från förment förföljelse, från nöd, fattigdom och krig i det egna hemlandet.

riksdagen.se

5 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Bra rutet, Berit! Jag har läst att man hoppas att folk har hunnit bygga upp kondition och språklighet tills de ska söka jobb som polis. Det är märkligt att det finns skattepengar att slösa på en slags preparandutbildning för polisyrket. Men det handlar om de utsatta grupperna, då måste man satsa. Jag häpnar över dumheten i förslaget, man tror inte man ser rätt! Det tar fem år innan man blir svensk medborgare, på hur lång tid löper utbildningen? Vad är det som händer i Sverige?

Kritisk tänkare sa...

Tack för denna viktiga nyhet.

Sverigedemokraterna får åter över fyra procent i en gallup, läste jag på TV4:s hemsida.

Fortsätter halalhippiesarna så här så kommer de inte att behöva driva en valkampanj.

Anonym sa...

Enda fördelen jag kan komma på med etta förslag, d.v.s. om det är på sommaren, råkar ut för dessa huckle- och skäggsnutar är bara att hoppa i drickat och simma ifrån dom. Man kan t.o.m. ligga i plurret, räcka tunga och finger åt dom och skrika: "Polis, polis, potatismuslim!"

pela68 sa...

Bara en liten kommentar.
Kravet på Svenskt medborgarskap föreslås slopas!

"Vissa av de krav som gäller i dag vid antagningen till polisutbildningen
kan emellertid slopas. Hit hör de nuvarande kraven på svenskt
medborgarskap, de fysiska kraven (styrka, kondition och simning)"

En Svensk polis som inte är SVENSK! Herreminje!

Knute sa...

Polisen måste beskydda poliser med invandrarbakgrund från deras landsmän!

"Efter månader med hot, överfall och senast ett bombattentat tar Østjyllands Politi nu det drastiska steget att sätta två invandrarpoliser under polisbeskydd."

Jyllands-Posten

"Afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken tager på det kraftigste afstand fra den bilbombe, som onsdag aften blev placeret under politiassistent Mohammed Hassans privatbil."

Uriasposten

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.