31 augusti 2008

Obamas bluffar massorna

Det mesta som skrivit hittills om det amerikanska valet har handlat om Obama och att han lovar att "Förändra" allt. Hur det ska förändras spelar inte så stor roll för den stora lättlurade massan.

Eftersom Bush fått låga betyg i opinionsundersökningarna är Obamas bästa argument att McCain är så lik Bush, att vi bara kommer att få en repetition av vad vi haft förut.

Obama påstår att McCain röstat med Bush 90 % av de gånger en fråga kommit upp i Senaten och alla oinformerade går på det.

Vad man avsiktligt inte nämner är att Presidenten inte röstar i Senaten, samt att när ett förslag går vidare är de flesta omröstningar enhälliga. Om man granskar alla förslag finner man nog att alla Demokrater därför också röstat med Bush!

*McCain har varit senator i 22 år och har i stället rykte om sig att vara en "politisk vilde" som gått emot många av partiets förslag. Mest känd är finansreformen, sk. McCain-Feingold, som Bush var emot men skrev under, för att han inte hade annat val.

*McCain ledde kampen om att förändra förhörsmetoder av misstänkta terrorister och förbjuda tortyr.

*Han var emot Bushs förslag om skattelättnad som ändå gick igenom.

*Han drev igenom de förnyade truppinsatserna till Irak, "The Surge", fast Bush till en början var emot det.

*McCain har gått emot Bush position och vill ha FDA-restriktioner för tobaksindustrin.

*Efter Enron-skandalen har McCain arbetat för reformer inom företagsstyrelser för att garantera pensioner för anställda och förhindra guldkantade fallskärmsavtal fast Bush opponerat sig.

*McCain har varit mycket kritisk till Kongressens slöseri, speciellt det man kallar öronmärkta budgetposter. "Jag röstar bara för detta om jag får ....... till mitt distrikt"

Det finns en "obamaförändring" man inte kan missta sig på.
I klassisk marxist-anda vill han ta från de rika och ge till de fattiga.

De som har höga inkomster har nämligen inte förtjänat dem själva, de har skänkts till dem. Och eftersom de fått pengarna till skänks är det inte fel att ta dem. Man tar bara mer och mer för att jämna ut det hela. Obama säger rätt ut att han vill höja skatterna för de rika, inte för att nedbringa statliga utgifter, utan för att göra saker och ting rättvisare.

----------------------------------

Amerikas storslagenhet skapades inte genom gemensamma uppoffringar för "det allmänna bästa", utan genom det produktiva snillet hos fria människor som följde sina egna personliga intressen och skapade sina egna privata förmögenheter.
De lät inte människorna svälta för att betala för Amerikas industrialisering. De gav människor bättre arbeten, högre löner och billigare varor med varje ny maskin de uppfann, med varje vetenskaplig upptäckt och teknologiskt framsteg. På så vis avancerade hela landet och tjänade på det, i stället för att lida varje steg på vägen. (Ayn Rand)

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama, Obama, Obama..låter det i nästan alla svenska media, främst statsTV.
Tycks vara en mycket förborgad hemlighet att, SvT-anställda ska lyssna mycket noga nu, det finns TVÅ kandidater!
TVÅ stycken! Och det är, jag lovar att det är sant, de amerikanska väljarna som ska avgöra vem som vinner!
INTE SvT!!!
/GGG

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.