01 augusti 2008

Politiskt korrekt rötmånad

En lögn som valsar runt i media och bloggar just nu är att den italienska regeringen vill ta fingeravtryck på romska (zigenar) barn. I verkligheten handlar det om att alla italienare från och med 14 års ålder ska förses med identitetskort där innehavarens fingeravtryck finns på ett datachip.

Även
Finland attackeras orättvist på grund av romerna. Till skillnad från Stockholm och Oslo försöker emellertid de finska myndigheterna hjälpa de tiggande barnen som ofta är i klorna på ligor.

Trots att Finland inte haft samma rekordinvandring som Sverige så har det också drabbats av mångkulturella problem:

Sharia i parken: Helsingfors ger efter för islam....!

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte varför de började släppa in invandrare när dom redan
hade facit ihand vad som kommer att ske!!!

De letar nu efter 5 rumänska romer för en våldtäkt på en minderårig.

Visst berikar det (iallafall i brottsstatistiken)

Anonym sa...

Svensk media med SVT i spetsen är en enom propagandamaskin, som inte står det kommunistiska DDR långt efter.

gertrud sa...

"Jag förstår inte varför..."
Därför att politikerna gav efter för EU´s invandringsregler, når Rumänien ble medlem i EU, - men så så befolkningen äntligen vart det förte hän och röstade fram Berlusconi igen, den ända som ville genomtvinga mer kontroll med invandringen.

Knute sa...

Det finns få länder som lyckas integrera invandrare så framgångsrikt som Italien. Sverige ligger långt efter.

Knute sa...

"Romer och badvakter

Så visade det sig då att rapporteringen om hur det gick till på den där italienska badstranden där de två romska flickorna drunknade inte hade så värst mycket med sanningen att göra. Folk hade visst försökt hjälpa till och många hade lämnat stranden efter det inträffade. Men jag kan inte direkt påstå att jag är förvånad över att nyheten från början omstöptes för att passa ihop med bilden av allt mer rasistiska italienare. De politiskt korrekta har tros allt gång på gång visat att det där med sanning, det håller man inte så hårt på. Alla medel är tillåtna i kampen för det rätta, typ. (Se på alla som gärna medger att Naomi Klein och Michael Moore ljuger men ändå hyllar dem!)

Faktum är annars att jag inte varit beredd att stämpla italienarna på den där stranden som rasister även om det varit sant att ingen försökt ingripa. För är det så säkert att folk varit mer benägna att ingripa om det varit vanliga italienska flickor det varit frågan om? Jag är inte helt övertygad om den saken. Folk i allmänhet tenderar helt enkelt att avstå från ingripanden i situationer där det antingen kan antas vara någon annan som gör det ("som har det till uppgift") eller där det finns den minsta risk att själv komma till skada.

Jag tänkte på detta då jag i dagens Norrköpings Tidningar (jo, tidningen heter faktiskt så, i pluralis) läste om en badvakt som blivit misshandlad av ett ungdomsgäng. Det skedde inför 800 badgäster, av vilka inte en enda ingrep. Och ja, badvakten var svensk."

Advodia

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.