18 augusti 2008

Ryssarna är verkligen arga

EUs imperiedrömmar om att leda världsregeringen krossad av förödmjukande realpolitik i Georgien. Från Euro-med:

Ryssarna är verkligen arga. Nu hotar de med att beväpna sina krigsskepp och ubåtar i Östersjön och Medelhavet med atomraketer - samt att anbringa sådana i Kaliningrad (Königsberg) och Syrien – varigenom Ryssland hotar Israels existens. "Ryssland hotade Polen med ett atomangrepp i går.” Times Online

Detta visar tydligt svagheten i ett EU som har skrämts in i ett råtthål, och det förlöjligar EUs ambitioner att bli ledande i världens styre. Den ryska björnen bara struntar i EU, väl vetande att det är helt beroende af ryska gasleveranser - och är en papperstiger utan tänder.

Här är en bild från en manöver i att bekämpa uppror i Sverige, där de goda EUFOR-styrkorna kämpar mot de onda i den Nordliga Ligan av nationalister, som förmodas revoltera mot EU's multikulturalism.
Ack, kanske ryssarna är mer lämpliga än Eufor göra detta?

Som Frankfurter Allgemeine skriver (citat fra Der Spiegel): "Trots Frankrikes president Nicolas Sarkozy's diplomatiska övningar (för att utverka vapenvilan), ser Moskva ingen anledning att ge en tum till Den Europeiska Unionen." Die Welt skriver: "Det var inte att förutspå att Ryssland skulle blanda sig i Kaukasus för att kompensera sig själva för vad de anser vara ett nederlag i Kosovo."

Den 17 augusti hotade Sarkozy i telefonen Medvedev med följderna för förbindelserna med EU, om inte ryssarna lämnar Georgien omedelbart! Nu blev Medvedev antagligen rädd, för han lovade att börja tillbakadragandet i morgon, den 18 augusti. Om hans Herre och Mästare, Vladimir Putin, ger honom lov! Och det verkar som han inte kommer att slutföra tillbakatåget!

Tack till Euro-Med! Läs hela inlägget: på danska, engelska, tyska

2 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det här är verkligen obehagligt.

Ett slags internationellt "gangsterkrig", om man nu ser med kritiska ögon även på EU-eliten och, som i mitt fall, även på den amerikanska supereliten, som ju så uppenbart eftersträvar nationalstaten USA:s upplösning via ett frihandelsområde i Nordamerika.

Jag tycker även de här Eufor-övningar i Sverige kastar ett nytt och obehagligt ljus över syftet med FRA-lagen.

Knute sa...

Banditstat med egne raketter og satellitter

18/8/2008, LBS: Søndag forlød det, at Iran havde sendt en satellit op. Senere blev det ændret til en raket. Meddelelsen forstærker imidlertid blot, de amerikanske ønsker om etablering af et missilforsvarssystem til brug over for banditstater. Rusland mistede således et argument i diskussionen om opstilling af installationer til et missilforsvarssystem i Polen og Tjekkiet.

Det iranske præstestyrer fortsatte med opsendelsen af raketten at provokere USA og Vesten. Styret synes ikke at ville opgive planer om, at være en regional magt med mulighed for at true ikke blot Israel, men måske også Europa med brug af interkontinentale missiler.

http://www.difms.dk/index.php?id=167109

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.