11 augusti 2008

Sesam öppna dig!Asyl! En trollformel som öppnar porten till välfärdssamhället på vid gavel. Men ordet asyl borde inte få missbrukas. Endast 10 procent av de asylsökande är riktiga flyktingar med behov av skydd. Därför borde människor som slängt sina pass avvisas direkt vid gränsen.

"Att Sverige inte granskar flyktingars bakgrund och straffhistoria leder till att grovt kriminella kommer och släpps ut på våra gator utan att svenskarna vet någonting om invandrare i deras närhet." Befria Media

Om människor i Mellanöstern och Afrika
informerades om att de internationella asylreglerna inte gäller fattigdom, skulle lycksökarna låta bli att komma hit då? Förmodligen inte, eftersom våra myndigheter inte själva följer reglerna och därför skickar ut fel signaler i världen.

Läs också om
den norska asylkrisen. Likheterna mellan Norge och Sverige gör att vi ser vårt eget dilemma tydligare.

8 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Snart kommer väl Georgien-krisen att leda till nya "flyktingströmmar". Precis som invasionen i Irak. För att inte tala om vad som skulle hända om det blev krig med Iran! Ack, ja.

Jean Moulin sa...

Beträffande Georgien, så kan jag inte undgå att dra en parallell till USA och Latinamerika under kalla kriget. De forna Sovjet-staterna är Rysslands bakgård, precis som Latinamerika är USA:s.

Jag anar de neokonservativas inflytande bakom den här konflikten.

Min devis är: Sverige först!

Vad Georgien lär oss är, att vi måste rusta upp, med tanke på framtida intressekonflikter med Moskva. Nej, jag alltså inte pro-moskovit, utan svensk patriot.

Jag skulle välkomna ett skandinaviskt försvarsförbund i stället för ett svensk Nato-medlemskap. Ja, överhuvudtaget att nordismen och skandinavismen återföds.

Knute sa...

Utanför ämnet, men på tal om nordism, varför får vi inte få se dansk, norsk, finsk och isländsk TV? Eftersom jag kan se dansk TV är det ofta befriande att få en annan synvinkel när det händer något i världen.

Som nu OS där Sveriges Television bara rapporterar om sådana grenar deras kommentatorer kan något om, fotboll till exempel. Har vi inte inte fått se tillräckligt med fotboll i sommar, under VM var ju högklassig fotboll.

Däremot vattenpolo, fäktning, bågskytte, skytte får vi inte se. Det verkar vara programledarbarn som skickas som experter till Peking. Dötrist bevakning när man inte får se hela tävlingar i udda grenar. Dansk TV mixar däremot och visar lite allt möjligt.

PS. Jag är måttligt sportintresserad men skulle säkert tittat mer om OS-bevakningen varit bättre.

Grenar i OS Beijing

Knute sa...

Ryssarna gillar inte oljeledningen som går genom Georgien från Baku vid Kaspiska Havet till Ceyhan vid Medelhavet och har redan beskjutit den.

De tycker väl att det är deras olja, Baku tillhörde ju Sovjetunionen, och att de har rätt att bestämma vilken väg den ska ta, så att de kan fortsätta utpressa européerna.

"Hela världen börjar förstå att det som händer här kommer att bestämma denna regions framtid, det framtida priset på råolja, framtiden för Centralasien, och NATOs framtid.

Varje bomb som faller på våra huvuden är ett angrepp på demokratin, på den Europeiska Unionen, och på USA."

Den georgiske ministern Temur Yakobashvili

Berit sa...

Skrota NATO, det har spelat ut sin roll för länge sedan.

Knute sa...

Har Nato på samma sätt som FN passerat bäst-före-datum? Nato fungerar ju inte något vidare när det blir blodigt allvar:

USA ville ha med Georgien i Nato men det stoppade Frankrike och Tyskland, vilket gav grönt ljus till Ryssland att anfalla. Så uppfattar Polen och de baltiska staterna saken, enligt deras gemensamma deklaration.

När Georgiens och Ukrainas medlemskap i Nato stoppades i april hotade Putin till och med Ukraina med atombomber om de gick med!

Tyskland och Frankrike uppvisade den klassiska europeiska eftergivenheten för ekonomisk och militär utpressning.

Nato är kaputt, bundna till händer och fötter i Kosovo.

Putin scores major diplomatic victory by blocking NATO's expansion plan

Joint Declaration on the situation in Georgia by the Presidents of the Baltic States and the Republic of Poland

Jean Moulin sa...

Hade tydligen fel om neokonservativa ränker.

Enligt Front Page Magazine (neokonservativ) och Kurt Lundgren är allt EU:s fel:

"På Frontpagemag.com analyseras krisen i Kaukasus och skulden läggs på EU och på den vansinniga Balkanpolitik som drivs av bland andra Carl Bildt, vilken resulterade i att Kosovo kunde bryta sig loss varpå Sverige raskt erkände denna lilla gangsterstat liksom andra europeiska stater.

När en konflikt skall beskrivas måste det ske i rätt ordning:

1. Ingen i de upproriska områdena vill tillhöra Georgien; med rösttal på 90 procent har befolkningen sagt nej.

2. Vad är det för speciellt med Kosovo som gör att denna lilla landremsa som inte kan försörja sig skall vara en egen stat?

3. Ryssland varnade för följderna av Kosovopolitiken.

4. Georgien invaderade Sydossetien och ställde där till ett blodbad, georgiska soldater sköt urskillningslöså på civilbefolkningen. Ryssland kräver nu att de ansvariga grips och straffas. Det har begåtts krigsförbrytelser."

Östra Ölands Fria Horisont

Läs även vad Sveriges roligaste kåsör skriver
om "mördarregn", "mördarsol",
"mördarmeteorolog" med mera.

Skrattade mycket gott. Tack Kurt!

Anonym sa...

Bäste Jean, varför skulle Danmark, Norge och Finland överväga ett försvarsförbund med Sverige?
Sverige har i praktiken avvecklat sitt försvar och svenska politiker uppvisar en så svag nationskänsla att man inte ens är lojal med sitt eget folk.
Moralisk ryggrad har inte Sverige visat sedan Gustaf Vasa tågade in i Stockholm. Däremot är den svenska traditionen att hålla sig väl med den för tillfället starkaste högst levande.

Som en finländsk politiker en gång sade: "Man kan alltid lita på svenskarna, det vill säga lita på att de viker sig för hot!"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.