28 augusti 2008

The show must go on

Demokraternas konferens är ett underligt möte. Avsikten är att officiellt utse en kandidat men också att vara ett uppsving för partiet och öka antalet supporters.
Marknadsundersökningarna visar emellertid att intresset och stödet för McCain har ökat sedan konferensen startade.

Hittills har det också handlat mer om Clintons än Obama.
I går var det Bills dag och i förrgår Hillarys . Man visade också en video med Chelsea där hon sötsliskigt berättade hur UUUUnderbar hennes mamma är.

När är det kandidatens dag?

Hillarys tal handlade mycket mer om henne själv än om Obama. Vad hon verkligen visade delegaterna var att hon borde ha blivit vise-kandidaten, eller hellre Nummer Ett.
Hon lyckades klämma in: "Jag är en stolt demokrat, stolt över att stödja Obama, låt oss alla enas om det."
Hon yttrade också att hon är en stolt kvinna och en stolt mor, men vad jag saknade i hennes tal var: "Jag är en stolt maka !"
En närbild på Bill visade hur han formade med läpparna : "I love you"
Talade han till sig själv?

Bill skröt om vilken enastående överbefälhavare han var och att många påpekade hur oerfaren han var när han blev president men hur väl han ändå lyckades.
Varför kommer jag att tänka på Somalia, eller hur han avstod från att ta Bin Laden till fånga när han gavs möjlighet eller varför han ställdes inför riksrätt?

Bill hade en av dessa ögonblick igen när grodorna hoppade och kom med en liknelse:

"Tänk dig att du som väljare har två kandidater, X och Y. Du håller med kandidat X i allt men du tror inte att X kan leverera allt han lovar. Kandidat Ys åsikter håller du med om till hälften, men han kommer att genomdriva sina löften. Vilken kandidat röstar du på?
En paus följde, där det förmodligen gick upp för honom vad han sagt, för han la till: "detta har ingenting att göra med vad som händer just nu".

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.