05 augusti 2008

Skärpning

Första meningen i denna artikel säger allt;

"Det kommer att bli svårare för de oärliga, de mentalt instabila och de överviktiga att få anställning som vakter vid Cook County fängelset (Chicago) i fortsättningen."

Fram till nu har det räckt att klara ett drogtest, kriminell bakgrundscheck och en fysisk test som innebar att kunna böja sig och lyfta en stol.

Nu har Sheriff Tom Dart infört att alla ska klara ett lögndetektortest, psykologisk test och ett mer krävande fysiskt test där alla under trettio år ska klara 37 sit-ups på en minut. Det har lett till att färre vakter behöver anställas.

"Alla har problem med anställda men när det verkligen gäller är det svårt att avskeda någon. Därför kommer vi bara att acceptera de allra bäst sökande. Det ger oss färre problem i framtiden."

Bland 373 senast sökande godkändes bara 23. De flesta sprack på testet för fysisk förmåga.

Många yrkeskategorier har på grund av politisk korrekthet sänkt inträdeskraven för att anpassa sig till minoriteter. Fysisk styrka som behövs på många ställen bortser man ifrån.
Kvinnor som inte orkar lyfta brandstegar eller bära ut skadade anställs av brandkåren. Människor som inte klarar av att skriva en polisrapport eller tala förståelig engelska anställs ändå av myndigheten.
Det finns oändliga exempel, men vi kan hoppas att fler och fler människor i ansvarsställning börjar våga ställa krav igen på de som ska anställas.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Sverige gör tvärtom, tyvärr:

Förslag på ny polisutbildning - en kommande katastrof?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.