13 augusti 2008

Svenskt guldbonus till Ryssland!


Vladimir Putin har lovat att dubbla ryssarnas guldbonus i Olympiska spelen, antagligen för att motverka det dåliga intryck som världen fått av Ryssland på grund av kriget i Georgien. Han vill få det ryska namnet ut ur det negativa rampljuset och upp på prispallen.

Kanske hjälper några ryska OS-medaljer på ryktet, så att svenskarna snällt fortsätter med sin u-hjälp till Ryssland, 294 miljoner!

Vi ger 78 miljoner till "mänskliga rättigheter och demokratisk samhällsstyrning" och Putin gapskrattar åt oss! Han styr ju vart de där pengarna går. 95 miljoner till "naturresurser och miljö". Ryssland som har så mycket olja! 38 miljoner i "humanitärt bistånd". Den ryska nyrika maffian som vräker sig i lyx! Får de fattiga på tundran något?

Östra Ölands fria horisont skriver: "Hur resonerar den politiska överklassen när den tar av våra skattepengar och skänker dem till en stormakt, som för krig?
Anledningen till att vansinnet kunnat pågå är väl att ingen känner till det.
En fråga som uppkommer och som hamnar i ett nytt läge är den ryska gasledningen genom Östersjön? Inga diskussioner om den har hörts av på ett bra tag."

"Varför skulle vi lita på Putins ord?" frågar sig folk i Georgien. Trots vapenvilan fortsätter de ryska bombningarna. Ryska soldater plundrar och bränner byar. En två kilometer lång räcka med ryska pansarvagnar är på väg in mot Georgiens huvudstad Tbilisi.

"Jag är rädd för att tänka på vad som kan hända. Putin är en man som kan göra precis vad som helst." Onekligen har han kalla ögon. Falskheten lyser lång väg. Vapenvilan deklarerades för att lura georgierna att lägga ner vapnen.

Putin till Bush: "Det är mitt krig. Mitt problem. Låt oss titta på friidrott."

Putin blev ombedd av de kinesiska myndigheterna att resa hem: "Det är inkonsekvent av Vladimir Putin att närvara vid de Olympiska spelen medan stridsvagnar från hans land angriper den suveräna nationen Georgien."

I denna månad för 40 år sedan rullade sovjetiska stridsvagnar in i Tjeckoslovakien. Detta sammanträffande gör naturligtvis invasionen av Georgien ännu mer impopulär i världen utanför det ryska väldet.

10 Kommentarer:

Knute sa...

Dick Erixon: Ryssland har synat västvärldens bluff

"Ja, så länge västvärlden inte kan hålla ihop utan låter en hjärndöd vänster få styra opinionsbildningen med ett närmast sinnessjukt amerikahat, kommer antidemokratiska krafter i världen att leva sötebrödsdagar. Så enkelt är det."

http://erixon.com/blogg/?p=1201

Knute sa...

Putin-gänget följde Hitlers orginalmanuskript i aktionen mot Georgien. Precis så gick det till när Sudetlandet i Tjeckoslovakien annekterades. Ett tredje världskrig på gång? Det beror på Putin. Har han fått blodad tand?

Läs kommentarerna på document.no

Knute sa...

Läs också vad Robert Kagan skriver:
Putin Makes His Move

dansk översättning:
Et træk fra Putins hånd

Knute sa...

Kagan skriver:

De exakta detaljerna om vem som gjorde vad för att utlösa Rysslands krig mot Georgien är inte så väsentliga. Kommer du kanske ihåg det detaljerade förloppet vid Sudeterlandskrisen, som förde till Nazitysklands besättelse av Tjeckoslovakien? Nej, naturligtvis inte, därför att denna moraliskt tvetydiga tvist med rätta minns som en mindre del av ett långt mer omfattande drama. Händelserna i den gångna veckan kommer att bli ihågkomna i ett liknande ljus. Detta krig började inte därför att Georgiens president, Mikhail Saakasjvili misstog sig. Det är däremot ett krig som Moskva har sökt att framprovocera under en längre tid.

http://www.information.dk/print/163560

Carl T sa...

Så ensidigt om Ryssland... Inte minst i denna konflikt. Men även för övrigt.

Ryssarna bör inte behöva ligga på knä, krossade av Värdlsbanken och med NATO inpå bara livet.

Ryssland vad Väst-tillvänt. Vi har själva orsakat dess nya misstänksamhet mot oss. Det kan envar som vet något om geopolitik se.

Carl T sa...

Jag glömde framhålla att Brussels Journal har en mycket bra artikel om Ryssland och Väst. Här: http://www.brusselsjournal.com/node/3448

Anbefalles varmt.

Anonym sa...

"Onekligen har han kalla ögon. Falskheten lyser lång väg." Stämmer kanske. Å andra sidan: vem skulle vilja ha Saakasjvili som ledare i sitt land? Förutom allt annat så gör ju hans kommentarer i media att man kommer att tänka på Bagdad-Bob...

Anonym sa...

Jfr Ryssland och tänket "outsourcing" menar 5 år civing och kunskaper "hard wired" jfr
fantasi och kreativitet

http://forettbarnsligaresverige.blogspot.com/

Varför skola människan kriga när hon kan älska och utvecklas

Carl T sa...

Till anonym:

"skola" är pluralform av "skall/ska" och alltså inte något slags högtidlig singularform. Det heter således, i något äldre svenska: jag skall, du skall, han skall; vi skola, ni skola och de skola. Än tidigare skilde man på tre pluralformer: vi skolom, I skolen och de skola. Därav "Sjungom stundentens lyckliga da´r."

Anonym sa...

Det är märkligt hur lite många i Sverige värderar sin demokrati. Kanske man ser sig själv utan fara eftersom man ligger ett stenkast längre bort än Finland och de Baltiska staterna.Kanske kan man alltid tillgodoställa stormakten med eftergifter.
Kanske är demokrati och uttrycksfrihet övervärderat.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.