24 augusti 2008

Trettonde våningen

Att den sk. Byggnad 7 bredvid World Trade Centre kollapsade efter attacken den 22 sept. 2001 har under alla dessa år varit föremål för allehanda konspirationsteorier.
Byggnaden antändes av fragment som föll från de brinnande tornen och skeptiker har hävdat att en stål-och-betongbyggnad som denna inte skulle rasa.
I stället har man hävdat att Bush hyrde piloterna som flög in i tornen och att han också lät montera sprängämnen i Byggnad 7 för att få en anledning att starta krig mot Irak.

Nu har National Institute of Standards and Teknology avslutat en tre år lång utredning och de säger att resultatet de kommit fram till är "synnerligen slutgiltigt".

Utredningen påpekar att kollapsen av Byggnad 7 var första gången i historien som en skyskrapa brunnit ner fullständigt.
En datormodell av kraschen visar att det var ett fel på den inre pelaren som gjorde att byggnaden föll samman. Den extrema hettan gjorde att en del av stålbjälkarna förlorade sin styrka och det försvagade hela konstruktionen. Det var emellertid kollapsen av 13 våningen som utmattade stödpelaren. Undersökningen kom också fram till att en vattenledning i närheten hade brutits sönder vilket gjorde att undervåningens sprinklersystem inte fungerade.

Kommer detta att övertyga de genuina amerikahatarna? Naturligtvis inte!

Hela denna utredning är självklart en mörkläggning.
Det kommer alltid att finnas människor som hävdar att jorden är platt och placerad i centrum av universum och så de som dyrkar Michael Moore.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Ska detta vara så svårt att fatta!?

Din slutsats om konspirationsteoretikernas ståndaktighet i sina uppfattningar, är nog tyvärr också korrekt.

Säfflemannen

Kritisk tänkare sa...

Alla skeptiker till den amerikanska regeringens version om 11/9 är inte Amerika-hatare. Eller vänster.

Ett bevis på det är den konservative journalisten Jerome Corsi.

Corsi är mannen som torpederade demokraten John Kerrys kandidatur 2004 med boken Unfit to Command, och som nu ligger på bestsellerlistorna med den för Obama mycket besvärande boken Obama Nation / Succé för bok som smutskastar Obama.

Förutom att vara en av de ledande kritikerna av The North American Union (ett kommande nordamerikanskt EU, byggt på Nafta), så ifrågasätter han regeringens rapport om 11/9, bland annat på Alex Jones’ Radioshow, som ni kan länka er till via en artikel i New York Times

Obs Corsi ifrågasätter förklaringen att branden i WTC orsakades av flygplansbränsle, inte att al-Qaida attackerade WTC.

Anonym sa...

Nu var det ju inte bara branden som fällde WTC7, utan faktumet att buggdnaden stod 150 m ifrån WTC1 och WTC2 när de kollapsade (ungefär samma sak som att stå 100 me ifrån en estremt kraftig bomb, och träffades dessutom av flera ton flygande material.

Dessutom spred sig branden ohejdat under sju timmar innan byggnaden kollapsade, pga. att inga brandmän var tillgängliga att släcka branden, de var upptagna att rädda liv.

Anonym sa...

Både stål och betong är utmärkt byggndsmaterial
Men, betong som upphettas till en viss temperatur åter till ursprungstillståndet, pulver.Inget som direkt syns men hållfastheten sjunker drastiskt!

Samma sak gäller för stål, redan vi 500 grader så sjunker hllfastheten.
Antar att såna bagaeller som fakta inte påverkar våra stensäkra konspirationsteoretiker???

Anonym sa...

"Samma sak gäller för stål, redan vid 500 grader så sjunker hållfastheten."

Knappast så att det därefter faller med nära "fritt fall"-hastighet.

Anonym sa...

Jag saknar fortfarande ett någorlunda klargörande besked om VARFÖR i Herrans namn, och med vilken rätt i egna ögon åtminstone, som Georgierna gick till angrepp med tunga vapen så som skedde. En upprensningsaktion med lätta enheter kunde man begripa (men sannolikt ogilla), men varför detta tunga anfall mot en hel stad?

Anonym sa...

Som alla som bygger stalkonstruktioner vet, alla stalbalkar har ett brandskydd som ar "rated ' (skyddad) upp till till 1 timme, darefter paverkas stalbalkarna av branden och mjuknar. Darfor kan byggnader som brunnit kollapsa. Byggnaden 7 brann hela dagen, det var vantat att den skulle kollapsa. Enkelt?

Anonym sa...

Ja, vi vet ju vad invandringens kostnad ligger på per år i detta land, runt 40 miljarder. Och vi vet ju att Reinfelt inte är en landsförrädare, tokstollar där som går i dessa tankar. Nä , bättre människor än politiker får man leta efter, eller hur!?

och alla som inte delar uppfattningen om elfte septemberdåden som den offentliga utredningen visar är således jävligt dumma idioter, Amerika-hatare, Moore-fantaster eller såna som tror att att jorden är platt, m.m.

Jag säger som Britney Spears: Ärligt talat, jag tycker vi ska lita på vår president och stödja hans beslut.

Johan Gustavsson

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.