03 september 2008

Aningslöst

Om Republikanerna förlorar i årets senatorval får Demokraterna kontroll över båda "husen" och om Obama dessutom vinner presidentvalet är dörren öppen för ett fullständigt krossande av personlig frihet och fri marknadsekonomi.
Vad vi vet om Obama är att han är den mest vänstervridne kandidaten någonsin.

Det som står på spel här diskuteras inte alls i media där man är mer intresserad av att framställa Obama som en Frälsare eller spekulera över om Palin är mor till sitt senaste barn.

Det som finns dokumenterat om Obama tyder på att han favoriserar höga skatter och mycket regeringsinflytande.
Under konstitutionen kan en aktiv president tillsammans med kongressen ta fullständig kontroll över ekonomin, det finns ingen ände på vad den federala regeringen kan styra över.

En President tillsammans med en enig Kongress kan:

  • Ta våra pengar och ge dem till någon annan.
  • Bestämma vad företag kan producera och sälja samt vem de kan anställa och hur mycket de ska betala för förmånen att ha någon anställd.
  • Sätta alla priser
  • Kontrollera all energi, kommunikation och den finansiella marknaden
  • Ersätta all privat sjukvård med statlig
  • Bestämma vad alla skolor ska undervisa om och vilka studenter som kan få högre utbildning
  • Begränsa yttrandefriheten
  • Införa allmän värnplikt för alla över 17 år och fordra att alla barn tillbringar tid på sommar-camp.
Det finns oändligt mycket mer som en president som tror på marxismen skulle kunna genomföra men även om det inte blir Obama som vinner denna gång borde frågan om regeringsinflytande och regeringens storlek har varit ett diskussionsämne för mycket länge sedan. Efter november är det kanske för sent.

Ernest S. Christian and Bill Frenzel

1 Kommentarer:

Knute sa...

Den som følger amerikansk debatt vil hurtig merke at det finnes en kunnskapsrik, velartikulert opposisjon, som hater establishment, enten det er liberalere eller republikanere. Alle som er del av systemet. Det er faktisk en retorikk som minner om 68's motkultur.

Politisk er den på høyresiden, skjønt hva betyr disse begrepene idag - hvor venstresiden fremstår som det mest konservative, for ikke å si reaksjonære? Hvis da reaksjonær betyr å klynge seg til fortidens løsninger og nekte å se at tiden har løpt fra dem.

John McCain har noen av kvalitetene som disse kritikerne setter pris på: han er autentisk. Hvis poitikere og offentlige personer skal passere nåløyet må de være autentiske, de må se deg inn i øynene når de snakker. McCain gjør det.

Kravet om autentisitet vil si å være nær det virkelige liv, ikke å leve i en medieboble eller innenfor det politiske systemet.

Innvendingen er at dette lett vipper over i populisme. Joe Biden har vært 33 år innenfor, og det er i seg selv suspekt. Obama er suspekt fordi han har et anstrøk av elitisme og ikke menger seg med vanlige folk. Dette er negative trekk.

Men det er viktig å forstå hvor dypt frustrasjonen stikker. Overført på hjemlige forhold: det er ikke bare asylsøkere som lever i utenforskap, det gjør også vanlige folk.

Skriver Hans Rustad i Document.no

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.