03 september 2008

Det kom ett brev

Statsrådsberedningen
Statsminister Fredrik Reinfeldt
Jordbruksdepartementet
Jordbruksminister Eskil Erlandsson v g diarieför tack

I Er iver att fjäska för muslimerna besöker Ni Stockholmsmoskén, bjuder in muslimska företrädare till dialog på Rosenbad samt högtidlighåller Arabförbundens dag i demokratins högborg – Sveriges riksdag.

Nu har Ni som krona på verket besökt ett halalslakteri. Jag förmodar att Ni slapp bevittna djurens dödsångest och hur livet sakta under många, långa minuter rinner ur de plågade djuren efter snittet i halsen.

På bilden i DN av Er och Era guider Samman Hussein och Nemir Zetali på Qibbla Halal Kött i Johanneshov såg det hela ju hur trevligt och oblodigt ut som helst!

Med kännedom om muslimernas välutvecklade känsla för iham – svindel – och taqija - rätten att ljuga och föra bl a myndigheter bakom ljuset, när det gagnar islam eller dem själva var allt förmodligen väl tillrättalagt och alla spår efter blodbaden avlägsnade inför Ert besök.

Läs vidare >>


7 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag äcklades också av artikeln i DN. Reinfeldt är ju helt hållningslös - detta är inget annat än servilt kryperi för muslimerna och deras medeltida vidskepelse. Vad har hänt med rationalitet och upplysningstänkande i Sverige? Verkar som helt bortblåsta. Man kan inte annat än kalla hans uppträdande för vämjeligt. Finns det verkligen inga vanliga hederliga moderater kvar som kan se till att vi blir av med karlen.

Knute sa...

Slutklämmen i brevet till Reinfeldt är bra:

För övrigt hjälper det inte alliansregeringen i valet 2010 hur mycket ni än fjäskar för muslimerna m fl så kallade ”marginaliserade” grupper. De kommer ändå att rösta på (s) eftersom de förknippar namnet ”socialdemokraterna” med ordet ”socialbidrag”! Dessutom har ju Mona Sahlin lovat dränka förorterna i skattemiljoner/miljarder när de vunnit valet!

Kritisk tänkare sa...

Det förvånar att det finns ett halalslakteri i Sverige. Jag trodde den sortens slakt var förbjuden.

Kronfågel tänkte införa den 2005, men lade ned projektet efter all kritik.

Sedan tycker jag man inte bör blunda för att halalslakt är detsamma som koscherslakt, det senare den judiska varianten.

Man kan inte blunda för eller tiga om det i någon from filosemitisk förhoppning om att ingen skall tänka på det.

Inte när en organisation som Judiska Centralrådet ivrigt verkar för legalisering av både halal- och koscherslaket. Med hänvisning till religionsfrihet och nazismen.

Hanne Kjöller skriver i en krönika på DN:s ledarsida:

”När ordföranden Lena Posner Körösi argumenterar för att koscherslakt bör tillåtas i Sverige gör hon det genom att trampa på alla tänkbara ömma tår (Existens i SVT 4/11). Lagstiftningen, säger Lena Posner Körösi, infördes under 1930-talet och Nazi-Tysklands storhetstid. Och det vi har i dag är alltså ’en gammal nazistisk lag som ligger kvar’.

Det är möjligt att historieskrivningen är rätt. Men nutids-analysen är däremot helt igenom fel. Det är inga nazistiska eller ens antijudiska föreställningar som ligger bakom dagens lagstiftning. Det är djurskyddet. Och det vet förstås Lena Posner Körösi [. . .]

Spelet på alla dessa antijudiska strängar faller på sin egen orimlighet eftersom den muslimska halalslakten som tekniskt går till på ungefär samma sätt är lika förbjuden. Men här finns en praktisk skillnad. Medan muslimerna i Sverige har accepterat en moderniserad form, där slaktdjuret bedövas innan det senare förblöder, så har det judiska samfundet sagt nej till denna variant.

Det står naturligtvis Judiska centralrådet fritt att välja. Det jag kräver är bara att rådets medlemmar, precis som alla andra, ska stå för sitt val. Koscher- och halalslakt utan bedövning är djurplågeri. Att det inte fanns något djurskydd runt 600-talet och tidigare spelar ingen roll.

Det finns i dag och det är i dag vi lever.”

Hela texten här

Knute sa...

I Sverige finns det omkring en halv miljon som firar Ramadan en hel månad. De som håller kristen fasta innan påsk är säkert inte på långa vägar lika många. De flesta nöjer sig med att fasta på långfredagen, eller låter bli att äta kött.

Likaså finns det en halv miljon som äter halalmat. Medan de flesta judar i Sverige är sekulariserade, så det är på sin höjd ett par tusen av ca 15.000 som äter koschermat.

I USA finns det fler judar men om vi håller oss till Sverige och Europa så är det den muslimska halalslakten som är problemet.

Jag tror inte att det är judarna som är pådrivande i den här frågan, det klarar muslimerna av så bra själva. Förresten, var hittar man koschermat nu för tiden? Den har totalt försvunnit från hyllorna. Judarna börjar emigrera från Swedistan.

Anonym sa...

De flesta muslimer äter INTE halalslaktat. De äter bara inte fläsk.

Knute sa...

Det har du nog rätt i Anonym. Jag borde inte haft så tvärsäkra sifferuppgifter i min kommentar.

Urjobbigt att muslimer påstår att de blir kränkta av griskött. Från Dragans blogg:

"Under samtalets gång så berättar han lite ilsket för mig att hemtjänsten hade varit på besök! Jag frågar varför han är arg!

Han talar då om att de skickat en muslimsk kvinna att hjälpa honom med hushållet och inköpen av matvaror, men säger jag, det är väl bra att du får lite extra hjälp! Nejdå säger han, när jag bad henne att handla till mig så skulle hon skriva upp en lista på varor jag behövde. Så jag talade om för henne att jag vill ha en burk surkål, fläsk... och så kom jag inte längre förrän hon började upphetsat med hög röst tala om för mig att hon är muslim och muslimer äter inte fläsk!

Min låtsasfarfar fortsätter berätta att hon blir upprörd och vägrar att handla till honom! Så han blir arg och kontaktar socialen efter att denna muslimska kvinna lämnat huset! Han kopplas till hemtjänsten och får då tala med en person där för vilken han beskriver problemet! Denna person i andra ändan av luren... berättar att de måste anställa muslimska kvinnor och att socialen betalar 60 % av lönen och kommunen resten!"

Kritisk tänkare sa...

Knute: varför är den muslimska halalslakten ett större problem än den koscherslakt som är tillåten i tex Storbritannien och på Irland?
Är det inte djurens lidanden som är det viktiga?

Och du tror inte att det är judarna som är pådrivande (konstigt med tanke på Hanne Kjöllers artikel). Nej, kanske inte de sekulariserade, men väl det Judiska Centralrådet. Och kristdemokraterna och Liberala Ungdomsförbudet.

Se där två icke-judiska organisationer som i "religionsfrihetens" namn driver på för legalisering av halal- och koscherslakt.

Kommer halal- och koscherslakt att legaliseras? Givetvis. Även om inte det skulle finnas ett tillräckligt intresse för ett koscherslakteri i Sverige. Man kan ju lika gärna importera vilket Sverigedemokraterna vill förbjuda.
Obekväma fakta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.