14 september 2008

Déjà vu

Förutom bland några intresserade bloggare och några journalister i Miami-området har de senaste händelserna i Venezuela passerat oförmärkta.
Venezuelas diktator Hugo Chavez förklarade nyligen den amerikanske ambassadören persona non grata och beordrade honom att lämna Venezuela inom 72 timmar.

Putins kompis Señor Chavez har blivit mer och mer rubbad sedan domstolen vid en rättegång i Miami avslöjade två individer som transporterade 800,000 dollar till Buenos Aires presidentval. Det verkar som Señor Chavez var intresserad av att stödja en viss kvinnlig socialistisk kandidat, men väskan med pengar som tillhörde en venezulansk agent upptäcktes av tullen i Buenos Aires. Hur som helst, damen i fråga vann valet och verkar nu vara den nya hejarklacksledaren för socialism i Sydamerika.

Videon nedan är från ett rally bland de trogna i Puerto Cabello, Venezuela och det har en kuslig likhet med överdådigheten i Nürnberg när Hitler höll tal till Nationalsocialisterna. Skillnaden är att Hitler aldrig frossade i det rännstensspråk som Chavez favoriserar. För de som inte är flytande i spanska kan jag nämna att ordet "mierda" betyder "skit".


Yankees de mierda
by noticias24

Trots denna Sturm und Drang är det inte troligt att Chavez kommer att bryta ekonomiska förbindelser med U.S. eftersom det inte finns någon annan marknad för den låg-gravitationsolja som kommer från fälten i Carabobo.

Oljebolaget Citgo, som marknadsförs som om det vore ett USA-bolag, ägs helt och hållet av Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA), det förstatligade oljebolag som ägs av Chavez.
Ändå är det alltid det "elaka" ExxonMobil som Demokraterna behandlar som en strykpojke när de klagar på den giriga oljeindustrin.

"Hur bara vågar de ha en vinst på 8.3% ?"

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Diktator? Han är fortfarande folkvald.

Berit sa...

Hitler var också "folkvald"

Anonym sa...

Jo, men Chavez har inte tagit makten med illegitima medel. Hitler var ingen diktator heller i början.

Så sluta upp med att kalla alla som är vänster om moderaterna för diktatorer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.