18 september 2008

Dåliga nyheter

"Ol'Remus från Vedhögen" har ett alldeles speciellt sätt att klargöra vad den ekonomiska krisen i Amerika beror på.

Om ni kommer ihåg började den här finanskrisen med allvarliga försummelser i huslånemarknaden.
Inte förvånande när man betänker vilken kundkrets det handlar om.

Som vanligt har "Mångfalden" skickat räkning till resten av oss. Begränsning av lån till människor som inte kan betala verkar plötsligt som en genialisk idé.

Det är underligt nu när det gått åt fanders att ingen kan exakt hitta det ställe där Konstitutionen garanterar "billigare bostäder" för dem som har en urusel kreditrapport, överväldigande skuld och en finansiell framtid som kan mätas med en klocka hellre än en almanacka.

Efter att ha samlat på sig detta giftavfall under decennier kräks den finansiella marknaden upp det och raglar i sin förvirring från katastrof till katastrof.
Varje räddningsaktion, varje konkurs, varje undsättning är mer halsbrytande än den förra och ändå vidgas och fördjupas cirkeln av ekonomisk likstelhet. Att försöka fixa det är som att försöka dunka fulheten ur en apa. Nästa gång är det kanske General Motors i sin helhet eller en derivation(180 triljoner) samt den enorma hedge fund som är beroende av dem, eller ett kreditbolag, därefter kanske själva FDIC.

Det kommer inte att sluta här. Den globala ekonomin ser också infekterad ut.
Även Kina håller på att tappa greppet. Den här gången är det inte bara skocken som har aluminiumfoliehattar som talar om depression (här) eller värre (här).

Det är dags att skära ner och betala av skulderna innan du måste förklara för ungarna varför du betalar el-räkningen med barnbidraget.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Aftonhoran visar att samma handlingssätt återfinns även i mindre kretsar.
http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00735/nyfkassetopp_735764w.jpg
Man lever på andras pengar och gnäller när de inte kommer i tid.
Vad hände med eget ansvar? Är detta resultatet av (s) klientifiering av medborgarna?
(FK ska förstås ha en spark i röven också pga sin inkompetens..)
Buffert? Sparande? Anpassning av utgifter till inkomster (inte kul, men nödvändigt!)
//E

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.