17 september 2008

Bränslesnåla bilar kanske upprör oljeshejkerGulf-staterna hotar att bojkotta Nissan. Anledningen? En reklamfilm för Nissan i Israel har kränkt de oljerika araberna. Filmen skildrar en grupp shejker i flaxande kläder som får syn på Nissans nya bil Tiida, lovprisad för sin bränsleeffektivitet. Saudierna går långsamt mot fordonet och börjar sedan överfalla det - först verbalt sedan fysiskt. En saudier ropar "Du har förstört mitt hus!" (vardaglig arabiska för "Du har försatt mig i konkurs!"). Medan han förs bort ropar han en sista förbannelse: "Förbannad vare Abu Tiida!" Eftersom "Abu" betyder "fader" är det ett annat sätt att säga "Förbannad vare Nissan", eftersom det japanska företaget är "pappa" till modellen (ganska smart marknadsföring att framställa Nissan som lösningen för höga oljepriser).

Jihad Watch

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Ju fortare filmen blir sanning desto bättre..
Förhoppningsvis kommer då dessa länder sjunka tillbaka till sin naturliga nivå, kamelfösarnivån.
//E

Knute sa...

En israelisk reklam för Nissan Tiida, som visserligen inte är elektrisk utan bara bränslesnål.

På tal om Israel:

"De som har till hobby att hata Israel har förmodligen aldrig spenderat en enda dag bland israeler i Israel. Det är bara att ta en runda på stan i Tel Aviv och observera. Varför skulle man hata ett helt folk som inget annat önskar än att leva i fred, uppfostra sina barn och spendera tid med nära och kära? Jag har aldrig blivit så varmt bemött någon annanstans i världen som det sätt varpå israelerna tog emot mig."

Fred i Mellanöstern

Anonym sa...

Hade Israel varit fattigt hade hatet säkert varit mindre mot dom.
Du vet hur det är...
Fattig= snäll o svag
Rik= ond o stark

Anonym sa...

Fattig o svag?
Inte är väl oljestaterna fatiga precis?
Och betr palestinierna, om de nu är fattiga så ska de väl inte för detta berövas sin rätt till sitt hemland?

Sedan, att Israel är så rikt beror inte så mycket på det egna landets resurser utan mest på alla miljarder de får in från USA och div Holocaustbusiness.
Vilket i sin tur naturligtvis beror på solidariteten inom det egna folket, oavsett var i världen de är bosatta.

Du kan f ö också jämföra Israels kultur o välstånd med tiden då de vita hade makten i Sydafrika och Zimbabwe. Länderna var mycket mer välmående då än idag.
Så det är klart att om ett fokuserat folk med en mer framskriden och modern västerländsk kultur snor åt sig ett landområde, driver ut majoriteten av de som är bosatta där och kör sitt eget race så blir det framgångsrikt.

Eller som i södra Afrika styr up lokalbefolkningen.
Problemet där är väl att Araberna är mer kompetenta till motstånd oc därmed svårare att 'styra upp' än afrikanerna, så det blir svårare.

Fast å andra sidan fick ju de svarta mer internationellt stöd i sin 'frihetskamp', ungefär som Israel idag fast tvärtom alltså.
(Räknar inte div vänsternissars Israelkritik som någonting av vikt i sammanhanget, pengarna o makten kommer från annat håll)

Hursomhelst, alla folk borde ha rätt till sin egen historia. I allafall på de områden de av hävd har varit bosatta i.

Anonym sa...

Daniel,
Den första kommentaren i denna tråd visar faktiskt avundsjukan du pekar på.

Berit sa...

Det där med "rätt till sin historia" betyder inte att man kan sätta startpunkten där det behagar för tillfället.
Det är en populär myt att påstå att arabstammar sedan lång tid tillbaka hade etablerat sig i Palestina och att judarna kom och körde bort dem. Historien visar emellertid att det var araberna som tvingade sig in i området och "ersatte" judarna.
Hebron är ett exempel där judarna funnits alltsedan Abraham och att det fanns ett israeliskt/judiskt samhälle där lång innan det var Kung Davids stad.
1929 drev araberna ut eller dödade så gott som alla judar där och britterna och resten av världen bara tittade på.
Det var Förenta Nationerna (som vanligt) som förvärrade situationen och bestämde att varje arab som bott i området men lämnat det före 1948 skulle anses som "palestinsk flykting"
Araberna kontrollerar 99.9% av mellanöstern och efter Första världskriget har de fått oberoende stater överallt där de krävt det.
Israel har en tiondel av en procent och araberna tillsammans med "judehatande/amerikahatande" västerlänningar vill göra området till ytterligare en arabstat.
PLO organiserades 1964 av den enda anledningen att Staten Israel skulle utplånas och alla judar skulle drivas ut.
Det är sorgligt att så många i Sverige inte anstränger sig att ta reda på judarnas historia utan bara accepterar medias styrning utan att ifrågasätta.

Anonym sa...

Ge dom Hebron då. Det räcker väl gott och väl?

Anonym sa...

Jag skulle acceptera att (s) höjde skatterna till 80% och momsen till 50% om vi skickade NOLL kronor till Mellanöstern.

Dessa j-a terrorister borde sanera med Anticimex.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.