30 september 2008

En riktig kvinna


Amerika har upptäckt en riktig kvinna vars attraktionskraft går hem hos både män och kvinnor och vänstergrupperna, de som identifierar sig med NOW (national organization for women) är fullständigt hysteriska.

Palin utstrålar framåtanda, skönhet, styrka, personlighet, energi, fötterna-på-jorden, pålitlighet, mod; alla de egenskaper som man tycker att alla kvinnor strävar efter.

Men man kallar Palin en "Fusk-feminist" eftersom hon står upp och säger att kvinnor inte behöver speciella program reglerade och subventionerade av staten.
En riktig feminist ska nämligen ta hjälp från statliga program för att nå sina mål.

Man liknar Sarah Palin vid en man eftersom hon kan säga ifrån och ta för sig och plötsligt är det dåliga egenskaper om man inte kan göra avdrag på skatten för dem eller kvoteras in på ett arbete.
Palin passar inte in i mönstret för NOW och enligt feministerna röstar kvinnor mot sina bästa intressen om de lägger sin röst för Palin (ursäkta, McCain menar jag.)

Abort eller inte verkar vara det spöke som feministerna hotar med när man ska skrämma kvinnor.
Som jag skrivit tidigare har vare sig en president eller en vise någon praktisk talan när det gäller att ändra abortlagstiftningen i detta land. Se här!
Om man tror att en stark kvinna, som representerar den mest frihetsälskande staten i hela Unionen, inte kommer att respektera kvinnors rätt att välja sina liv måste vara ytterligt förvirrad.
En feminist som inte kan beundra denna kvinnas storslagna framträdande under stark press kan dra nå't gammalt över sig

Smutskastningen av Sarah Palin har nått så låg nivå att även den mest fanatiska feminist borde skämmas.
Det senaste är att Palin installerade en solariesäng i guvernörsbostaden och det orsakade feta rubriker. Det framgick senare att hon köpt en begagnad säng för egna pengar från ett gym men det anses inte normalt.

Förbaskade Satah Palin och hennes solariesäng! Vem tror hon att hon är?

34 Kommentarer:

Anonym sa...

Kristen fundamentalist glömmer du alltid.

Berit sa...

Vilken källa har du som fastslår det?
Obama-kampanjen???

Anonym sa...

Bild på Sarah Palin med dotter, vid en nyskjuten ren (caribou), finns hos brittiska The Sun. Den tidningen skriver ju för vanligt folk, inte för eliten, och man gillar Palin. "Här i Wazilla är Sarah som en rock-stjärna." -- I enkäter i Alaska har hon länge haft "favorable"-siffror på 80% eller mer; det allra senaste var 86%. Till och med 63% "strongly favorable". Förmodligen unikt, för en politiker.

Sarah hade en timslång TV-intervju i går med Sean Hannity. Den kan ses här,, uppdelad på fyra YouTube-avsnitt.

Trevliga foton och teckningar mm finns hos Wolf Howling-bloggen.

Anonym sa...

Om man är konservativ i USA är man per definition fundamentalist.

Anonym sa...

En hackare har brutit sig in i Sarah Palin's (privata) Yahoo e-mail. Han tycks vara son till en stats-senator i Tennessee. Foton på Palins barn kom ut på nätet. Man fick tag i dottern Bristols mobil-nummer och lade ut det och hennes voicemail-svar också. Liksom privata e-mail adresser för Sarahs man Todd och sonen Track -- ja, alla adresser som Sarah hade upplagda.

Hackaren, David K, blev ändå besviken. Han skriver: "Jag läste igenom emailen... ALLIHOPA... innan jag postade, men resultatet var inte vad jag väntat, det fanns inget där, ingenting komprometterande, inget som kunde skada hennes kampanj, vilket jag hade hoppats, allt jag såg var personliga saker, en del tjänsteärenden från då hon var guvernör... Och bilder av hennes familj."

(Ett PS: Jag fick tidigt lära mig att man inte ska anse email som säkra. Det är så många som kan komma åt dem; alldeles särskilt förstås om man går via sin arbetsplats, men även annars.)

Källa Michelle Malkin, bl.a. denna post.

Berit sa...

Jag lär mig något nytt varja dag om hur man tänker i Sverige.
Wow!

Anonym sa...

Men visst är det väl lustigt att läsa hur "Anonym" går till attack mot "kristna fundamentalister", som en ilsken chihuahua, samtidigt som man hela tiden, ute på stan, ser hur hans sort dör ut här i landet och ersätts av människor som tror på Gud, de allra flesta!

Anonym sa...

Ansluter mig till tidigare anonyma..
För att räknas som "fundamentalist" av svenskar behöver man inta vara särskilt starkt kristet troende..
Ordet används numera i samma urvattnade mening som ordet "rasist", som ett allmänt nedsättande uttryck.
Ytterligare ett ord som förlorats till vänstern!
/E

Anonym sa...

Berit, du är ganska så förtjust i USA och framför allt den konservativa delen av det amerikanska samhället, va?

Är Sarah Palin kristen fundamentalist eller ej? Vad säger du?

Berit sa...

Fenrisulv, ordet fundamentalist används som ovanstående anonym säger tydligen mest som skällsord om de som är kristna. Om människor som har moraliska värderingar enligt kristen tro.
Palin säger sig vara kristen och har mest hållit sig till "Pingstkyrkan".
Jag inte hört och sett att hennes pastor står upp och ropar "God damn America!" eller anklagar regeringen för att sprida AIDS bland församlingsborna .
Jag har inte heller hört talas om att hennes trosbröder knyter bomber runt kroppen och spränger sig själv och andra i Guds namn.
De två exemplen visar på "fundamentalism" enligt min bedömning och jag tror inte att Palin passar in där.

Anonym sa...

tja, hennes trosbröder skickar iväg missiler och slipper ha bomber runt kroppen. Islamska fundamentalister skulle ju helt säkert inte använda sig av bombvästar om de skulle ha tomahawkmissiler. Hennes trosfränder har helt säkert varit ansvariga för fler människors död under de senaste tjugo åren än vad muslimerna är.

Knute sa...

Anonym, var inte så tvärsäker när du uttalar dig om dödstalen. Titta på de konflikter där muslimer varit inblandade de senaste 30 åren: kriget Iran/Irak med 1 miljon döda, Algeriet under 1990-talet med 300 000 döda, Bosnien, Kosovo, Kashmir, tiotusentals döda, Tjetjenien över 160 000 döda, Sudan över 80 000 döda och 2 miljoner är på flykt, kriget i Irak minst 18 000 döda och lägg märke till att det är muslimer som dödar varandra med självmordsbomber och på andra sätt.

Knute sa...

Den mot kriget kritiska internetsajten Iraq Body count gör regelbundet uppdateringar av antalet döda. Enligt dem hade det den 25 mars 2008 mellan 82 408 och 89 928 civila dödats sedan den USA-ledda alliansen invaderade Irak i mars 2003.

De flesta dödsfallen har orsakats av dödspatruller från såväl shia- som sunnimuslimer som massavrättade civilpersoner på grund av religiös tillhörighet.

När amerikanerna förra året sände fler trupper minskade våldet.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Upprorsr%C3%B6relsen_i_Irak

http://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_Body_Count_project

Anonym sa...

Iraq Bodycount tar bara upp de helt säkra. Men siffran är mycket större. Irak och Iran så var ju USA inblandad riktigt fett. Varifrån fick Saddam sin sarin ifrån? Gissa fem gånger.

Berit sa...

Did Iraq ever use sarin?

Yes. Iraq began producing sarin in 1984 and admitted to possessing 790 tons of it in 1995. Saddam Hussein used sarin on the Kurds in northern Iraq during a 1987-88 campaign known as the Anfal. The worst attack occurred in March 1988 in the Kurdish village of Halabja; a combination of chemical agents including sarin and mustard gas killed as many as 5,000 people and left 65,000 others with severe skin and respiratory diseases, abnormal rates of cancer and birth defects, and a devastated environment. Experts say Saddam Hussein launched about 280 chemical attacks against the Kurds.

Anonym sa...

Vi kan lägga till 20.000 offer från Assads massaker i Hama.

Anonym sa...

President kandidaten McCain ligger inte på den konservativa sidan av det republikanska partiet.
Från Obamas uttalanden över hela spectrum av positioner är det svårt att bedöma var han står. Allmänt är han ansedd att ligga på den extrema vänsterkanten.
Jämförelsen är nu ofta mellan Obama och Palin, president vs vicepresident.
Kyrkan där Obama gick i 20 år var ytterst extrem i sina uttalanden.

Berit sa...

Exakt, och vem bryr sig om Biden?

Anonym sa...

Berit sa: "Fenrisulv, ordet fundamentalist används som ovanstående anonym säger tydligen mest som skällsord om de som är kristna. Om människor som har moraliska värderingar enligt kristen tro."

Ja, det förekommer naturligtvis, men brukar också användas om alla som anser att en religiös världsordning är det mest övergripande i politik och praktisk handling. Som exempelvis många muslimer, men också ett icke föraktligt antal kristna.

Berit sa: "Palin säger sig vara kristen och har mest hållit sig till "Pingstkyrkan".
Jag inte hört och sett att hennes pastor står upp och ropar "God damn America!" eller anklagar regeringen för att sprida AIDS bland församlingsborna."

Fundamentalism kan enligt min åsikt givas flera olika ansikten. Om man som starkt troende anser att den aktuella religionens Guds ord är det som i den yttersta förlängningen är dogmen som i alla lägen skall gälla vill jag hävda att det också är en form av fundamentalism. Detta anser jag vara fallet med Sarah Palin.

Berit sa: "Jag har inte heller hört talas om att hennes trosbröder knyter bomber runt kroppen och spränger sig själv och andra i Guds namn."

Please, don´t go there, för vare sig du eller jag har någon önskan att fastna i en diskussion om vilka bestialiska våldsdåd som begåtts i olika relgioners namn. Vill dock bara påminna dig om den del av den amerikanska kristna högern som understundom ägnar sig åt att bomba abortkliniker, ibland med dödlig utgång.

Berit sa: "De två exemplen visar på "fundamentalism" enligt min bedömning och jag tror inte att Palin passar in där."

Instämmer, dina två exempel visar på fundamentalism, men jag anser att det begreppet måste vidgas för att även täcka in "moderat" fundamentalism, om uttrycket tillåts. Sarah Palin anser jag förespråkar just en sådan "moderat" fundamentalism, bl a med sitt hårdnackade abortmotstånd där hon också har starkt stöd hos den amerikanska kristna extremhögern, vars metoder jag som hastigast nämnde ovan.

Berit sa...

Fenrisulv, det verkar som du känner Palin och hennes religion bättre än de flesta andra!
Att hon inte själv genomgår abort betyder alltså att hon tänker hindra andra att följa den lag som finns?
Hur i fridens namn kan folk haka upp sig på en enda sak som abort där en vise president hat absolut inget att säga till om i realiteten inte heller presidenten.
Det är Kongressen som stiftar lagar i detta land och frågan kommer aldrig ens att tas upp till omröstning, långt mindre ändras. Glöm det!!!!

Det verkar som du och många med dig har någon form av allergi när det gäller allt som kan kallas kristet. Det finns faktiskt många icke-kristna som inte heller gör sig av med ofödda barn.
Att icke döda, ljuga och stjäla står också beskrivet i Bibeln som något man inte ska ägna sig åt. Är man "exterm" om man tycker att vi ska följa de lagar som finns?

Får också uppfattningen från dina skriverier att om man har åsikter om vad som är rätt eller fel är man fundamentalist på något sätt.
Bäst att vara som mjuk och varm spagetti.

35000 aborter i Sverige VARJE år, det tycker jag är extremt!

Anonym sa...

BERIT SA: "Fenrisulv, det verkar som du känner Palin och hennes religion bättre än de flesta andra!"

Det är ett retoriskt påstående som inte kan bemötas, då jag naturligtvis inte kan ha en aning om hur mycket andra människor vet eller inte vet om Palin och hennes religion. Jag framför en åsikt grundad på vad jag läst i amerikansk press och sett i diverse aktualitetsprogram på TV, jag utger mig inte för att vara allvetande i dessa frågor.

BERIT SA: "Att hon inte själv genomgår abort betyder alltså att hon tänker hindra andra att följa den lag som finns? Hur i fridens namn kan folk haka upp sig på en enda sak som abort där en vise president hat absolut inget att säga till om i realiteten inte heller presidenten. Det är Kongressen som stiftar lagar i detta land och frågan kommer aldrig ens att tas upp till omröstning, långt mindre ändras. Glöm det!!!!"

En vicepresident är ett hjärtslag från posten som ledare för den starkaste nationen i världen, självklart måste en sådan människas åsikter och synpunkter nagelfaras av dom som skall rösta i presidentvalet. Man röstar inte bara på McCain, man röstar på McCain och Palin, eller hur? Och ställ din fråga om hur folk kan haka upp sig på en enda fråga som abort till den kristna amerikanska extremhögern och deras bombande av abortkliniker. Jag tror naturligtvis inte heller lagen kommer att ändras, men om jag vore amerikan och förespråkare för kvinnans rätt att själv bestämma över sin kropp skulle jag tänka efter både en och två gånger innan jag stödjer en presidentkandidat vars vice är stark motståndare till aborter.

BERIT SA: "Det verkar som du och många med dig har någon form av allergi när det gäller allt som kan kallas kristet. Det finns faktiskt många icke-kristna som inte heller gör sig av med ofödda barn.
Att icke döda, ljuga och stjäla står också beskrivet i Bibeln som något man inte ska ägna sig åt. Är man "exterm" om man tycker att vi ska följa de lagar som finns?"

Nejdå, för min del är jag definitivt inte mer allergisk mot kristendomen än jag är mot andra sagoföreteelser som går under religionens täckmantel. Jag tycker heller inte att man är extrem om man följer dom lagar som stiftas, men man närmar sig extremismen med stormsteg om man låter religionen vara den starkast lysande ledstjärnan när det kommer till hur ett land skall styras. Titta bara på islam, där har du det mest extrema exemplet på hur religiös fanatism och politiska ambitioner sammanvävts till en hokuspokusgegga som under århundraden hållit miljontals människor kvar i barbari, okunskap och fattigdom. Samma sak kan lätt sägas om kristendomen.

BERIT SA: "Får också uppfattningen från dina skriverier att om man har åsikter om vad som är rätt eller fel är man fundamentalist på något sätt. Bäst att vara som mjuk och varm spagetti."

Hur kan du komma fram till en sådan befängd tanke? Är det för att jag vågar hävda vissa åsiktskillnader visavi din beskrivning av Sarah Palins uppenbarelse som någon "second coming of Jesus, but in a female shape"? Jag tycker inte att psalmlallande, bibelbabblande, skenheliga hel- eller halvgalningar har i ett modernt lands politik att göra, lika lite som jag tycker korangnällande, torahmumlande eller några andra religiösa yttringar har det. Politik skall vila på rationellt tänkande, intelligens och folkvilja, inte vidskepelse.

BERIT SA: "35000 aborter i Sverige VARJE år, det tycker jag är extremt!"

Instämmer jag helt och fullt i, men det är inte företeelsen abort i sig som bär skulden, det är hur man använder den, och hur lagstiftningen möjliggör detta missbruk. Sverigedemokraternas förslag om att aborter efter tolfte havandeskapsveckan skall förbjudas, såvida medicinska eller andra tungt vägande skäl för abort ej föreligger, tycker jag är bra.

Berit sa...

Läs vad jag skrivit om hur
lagar stiftas. Abort kommer aldrig att bli olagligt i detta land även om "extremhögern" vill. Att tjata om den saken är en smoke screen liksom din beskrivning av Palin som du inte har något som helst belägg för.

Anonym sa...

Håller med Ulven. Religiösa tomtar ska inte styra någonstans och tyvärr är Palin en religiös tomte.

Berit sa...

Det är ett imponerande yttrande från någon vars land håller på att tas över av mussies

Anonym sa...

Där fick anonym och de politiskt korrekta kameleonterna svar på tal!

Anonym sa...

BERIT SA: "Läs vad jag skrivit om hur lagar stiftas. Abort kommer aldrig att bli olagligt i detta land även om "extremhögern" vill."

Har jag heller aldrig påstått, så sluta med debattförstörande strawman-byggande. Däremot har du alldeles rätt i att det kan förbjudas i enskilds stater (är det inte så redan?) och det är väl heller inte en speciellt önskvärd situation?

Jag hävdar att en i mina ögon religiös fundamentalism (visserligen en mild sådan, men ändock) som jag anser Palin står för inte har i ett modernt lands politik att göra. Du hävdar motsatsen, och låter t o m ana att amerikansk högerkonservatism, byggd på en religiös övertygelse, är något positivt och önskvärt för USA. Det är något som jag har oerhört svårt att förstå, hur kan rationellt tänkande människor anse religion vara något positivt för ett lands förmåga att utvecklas?

BERIT SA: "Att tjata om den saken är en smoke screen liksom din beskrivning av Palin som du inte har något som helst belägg för."

Vid detta laget tycker jag nog att tjatet om abort är något som du, avsevärt mer än jag, har hakat upp dig på och använder som "smoke screen" för att skymma vad diskussionen egentligen från början handlade om, nämligen om Palin kan anses vara något av en religiös fundamentalist eller ej. I mina ögon är hon det definitivt, du som är "miljöskadad" av att bo i USA anser det inte. That´s it.

Vad gäller min åsikt om Palin är den minst lika välgrundad på samma sätt som du anser din vara det. Du tar din information från media och web och drar din slutsats (som utan tvivel är starkt färgad av att du bor i USA och därmed knappast objektiv) och jag gör likadant. Inget fel i detta, alla har vi olika åsikter, men att säga det saknas belägg för Palins bibelbabblande form av religiös fundamentalism är inte korrekt, och det är jag inte ensam om att tycka vilket tydligt framgår om man läser annat än republikansk propagandapress.

Anonym sa...

Bakgrundstanke: "Kristendomen är ju för förfärlig, det vet alla som tänker som jag. Bara förtryck och elände. Somliga religioner är dock bra". Läs själv om Hel's broder Fenris:

Nordisk Familjebok Ugglan (1914): "Fenresulfven var det ena af Lokes tre barn med jättinnan Angerboda; de båda andra voro Midgårdsormen och Hel. ... Då ulfven växte alltför mycket och alla spådomar sade honom vara skapad till gudarnas fördärf, beslöto dessa att fängsla honom med en mycket stark järnboja ... När F. nu vardt bunden, började han slita af alla krafter på bandet, men dess hårdare satt det, och han kunde icke komma lös. Då logo alla gudarna ...

Åsarna drogo ändan af bandet genom en stor stenflisa och stötte denna djupt ned i jorden samt lade en annan stor sten däröfver. Sedan spärrade de upp F:s gap med ett svärd, så att fästet står i den nedre käften och spetsen i den öfre. Ulfven tjuter förfärligt; af dreglet i hans mun bildas floden Van. Så skall han ligga bunden till Ragnarök, men då kommer han lös och är gudarnas farligaste fiende. Han uppslukar då Oden, men varder själf dräpt af Vidar."

Se där ett ideal för somliga idag!

Berit sa...

Vänstern, både svensk och amerikansk, förstår inte att Sarah Palin är "en av oss".
Att vi alla känner henne även om vi aldrig träffats.
Vänstern kan inte förstå hur man kan rösta på en som inte gått i någon Ivy League skola och att ha fler än 1.7 barn anses konstigt. Hon tom. dödar djur och äter dem!
Om hon hade någon som helst klass skulle hon förmå sin dotter att göra abort och att fortfarande vara gift med sin ungdomskärlek är förlegat.
Dessutom pratar hon med lantis-accent och hon och hennes arbetande man äger ingen herrgård och har ingen ärvd förmögenhet.
För första gången sedan Ronald Reagan ser vi hur en av "oss" har möjlighet att göra sin röst hörd när det gäller att styra detta land.
Sarah Palin, liksom McCain, är så dum att hon verkligen älskar Amerika och det är ju otidsenligt.

link

Anonym sa...

36% av de som som tillhör United Church of Christ, Obamas kyrka för 20 år utryckte stark tro på det paranormal,jämfört med 14% av de som tillhörde Assemblies of Good, Sara Palins tidigare kyrka.

John Olsson sa...

Jag skulle kunna tänka mig rösta på Sarah Palin, ursäkta McCain. Hon verkligen är en kvinna man kan respektera. Dessutom är hon vacker att se på och smartare än någon svensk feminist.

Jag är själv är kristen och skulle inte tänka mig rösta på en Amerikansk President eller VP som inte är kristen.

Anonym sa...

Om ni har sett intervjuer med Sarah Palin (utan "script") så är det läskigt hur okunnig hon framkommer. Hon är inte i närheten av att uppnå kvalifikationerna för att vara VP i USA. Det är oansvarigt av McCain att välja en så oerfaren kandidate. Ärligt taligt så har många av hennes uttalanden påminnt mig om en talande Barbie-docka som inte har mycket att komma med när det gäller framtidsplanen för USA.

Anonym sa...

om jag fick rösta skulle jag rösta på Palin hon är smart och duktig och kvinna. nu bor jag i Sverige och enda rätta här är att chansa på Sverigedemokraterna. de övriga partierna snackar men kollar man på vad de gjort under tiden de hadde makten så är de inte värda en röst. Sverige är förstör och Svenskarna har fått det sämre än på 50 år.

Anonym sa...

Alltså !! Ni som tycker att Palin hör hemma i Politiken kan väl skaffa en textad version av debatten. Hon har ju tydligen inte alla chipsen i påsen, peka gärna på en fråga som hon kunde ge ett seriöst svar på hon bör definitivt stanna i Alaska med sina fotbolls mammor, och inte i världspolitiken.

Berit sa...

Jag kontrar detta och ber dig ta fram en fråga som Palin inte svarade ärligt på. Ge exempel!
Medan du funderar kan du ta dig en titt på alla de lögner som Biden avsiktligt hasplade ur sig i vanlig politiker-anda.
Personligen önskar jag att Palin ställt honom mot väggen vad gäller alla lögner men då skulle debatten inte ha nått någonstans.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.