18 september 2008

Forum för levande historia missbrukar hemska minnen

Till Forum för levande historia v g diarieför och meddela dnr tack
Överintendent Eskil Franck

Ämne: ”Varför är vi så fega?”

Sedan mitt brev daterat den 13 september har jag ännu ett svar på Er fråga ”varför är vi så fega?” Nedanstående exempel visar hur illa det går för dem som inte är fega!

En ung kvinna i Södertälje blev först kallad ”svennehora” och sedan överfallen, nerslagen och brutalt misshandlad av 20-25 svartklädda invandrarkillar. Bl a lyfte en av dem upp kvinnans huvud och en annan sparkade henne i ansiktet samt hoppade på hennes bröstkorg medan gänget stod bredvid och skrattade. Allt för att hon på skymfordet ”svennehora” dristat sig till att be dem ”hålla käften.” Invandrargänget vräkte även kvinnans pojkvän och hennes väninna över ett staket för att de inte skulle försöka förhindra misshandeln.

Sex svenska killar, som blev vittne till den upprörande misshandeln, beslöt att ingripa trots den risk de därigenom utsatte sig själva för. De misshandlades mycket riktigt bl a med knogjärn av invandrargänget. Svenskarna blev så illa misshandlade att de fick uppsöka akuten bl a för spräckta trumhinnor, igenmurade ögon och knäckta revben. Några av dem fick sys. En av svenskarna sade till Aftonbladet ”Jag vågar inte tänka på vad som hänt om dom fått ner mig.” Man vågar inte ens tänka tanken.

Jag stod ju bara där

Som väntat har Forum för levande historia snabbt lyckats koppla ihop svenskarnas påstådda feghet och nazismen! Er annons i DN den 16 september illustrerades av en bild av ”skrattande wienbor” och uniformsklädda nazister, som 1938 betraktar judar ”som tvingas ligga på knä och skrubba stenläggningen med tandborstar.” Vad har denna förnedring av judar att göra med svenskarnas påstådda ”feghet” att inte ingripa mot våldet i det mångkulturella samhället? Forum för levande historias föga hedervärda affärsidé tycks vara ”guilt by association.”

Jag höll inte i repet

En annan bild från 1920 visar hur en ”tusentals människor samlats utanför en polisstation i Duluth, USA där tre unga män sitter fängslade, misstänkta för våldtäkt. Lynchmobben tränger in på stationen och släpar ut männen på gatan. Där döms de till döden i en kort, parodisk ’rättegång’ innan de misshandlas och hängs i en lyktstolpe.” Av bilden framgick med all önskvärd tydlighet att ”de tre unga män” som lynchades av den vita mobben var afro-amerikaner. Däremot sades det givetvis inget i texten om att deras offer med all säkerhet var en vit flicka/kvinna.

Avslutningsvis…

Lösningen på det problem Forum för levande historia tagit upp är inte att anklaga svenskarna för feghet och skuldbelägga oss genom att dra ovederhäftiga paralleller till nazismen 1938, lynchningar av svarta våldtäktsmän 1920 i Duluth m m, Lösningen är att våra fega politiker tar itu med det importerade mångkriminella och mångkulturella våldet!

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd

* * *
Läs också: Varningshäkten

10 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Hon är suverän! Det var fantastiskt träffsäkert, tack och lov att det finns människor som orkar formulera sig och ge myndigheter och politiker en rejäl känga!
All heder åt henne!

Knute sa...

Forskning som knyts för nära makten blir korrumperad.

Forum för levande historia hade en undersökning som visade att den svenska lärarkåren har bristande kunskaper om förintelsen. Man ville ha ett sådant resultat! Frågorna var extremt svåra:

Det exakta antalet tyska medborgare som var medlemmar i en judisk församling 1933. Den romska respektive den judiska benämningen på förintelsen.

I frågeformuläret till deltagarna frågades även efter vilket parti man skulle ha röstat på ifall det var riksdagsval.

"I rapporten använder man sig inte av dessa svar utan nöjer sig med att konstatera att det finns vissa skillnader beroende på politisk preferens men att dessa inte tillhör undersökningens huvudtema och specificeras därför inte närmare. Att en politiserad institution som Forum För Levande Historia frågar efter irrelevant partipolitisk information och sedan inte redovisar resultaten av den delanalys de uppenbarligen eftersökte ger en besk smak i munnen."

Att missbruka minnen - Forum För Levande Historia och kunskapen

Kritisk tänkare sa...

Off topic:

Ursäkta om jag skickar ut ett SOS på detta sätt, men jag vill ha så många svar som möjligt.

Sedan lunchtid och efter ett par fungerande bloggningar, skrev jag mycket kortfattat om tre engelsmän, varav den ene (Lionheart) inte har något samband med de andra två (som är två antisemitiska filurer), vilka sökt asyl i USA från åtal i Storbritannien för vad de skrivit på sina bloggar.

Efter den bloggningen, fick jag omedelbart problem med att logga ut från min blogg (har hittills inte gått), samt inte kunnat spara ett flertal texter i mappen "utkast" på mitt blogger-konto.

Även när jag loggat ut från internet och dragit ut sladdarna ur väggen, och sedan startat om och loggat in igen, så kvarstår båda problemen. Dessutom är jag fortfarande inloggad på min blogg, fast jag alltså logga ut och dragit sladden ur väggen!

Varför har jag drabbats av detta och inte t ex Every Kinda People?
Kan någon internetkunnig där ute
förklara vad som kan ha hänt?
Kan jag trots aktivt Norton-skydd (antivirus och brandvägg) som visar att inga risker upptäckts, ändå ha blivit hackad? Eller är det någon säkerhetstjänst typ MI5 eller MI6 som är inne och rotar?

Anonym sa...

En högst egen förklaring...
Jag tror inte att (den etniske) svensken i gemen är så feg som det antyds.
Men, när man ger sig in i sammanhang som nämns i artikeln då är man verkligen på djupt vatten, inte pga av feghet utan på det obefintliga stöd man får från rättsystemet där man plötsligt blivit "brottsling".
Den som varit inblandad i handgemäng av något slag vet att det kan inträffa saker, av någon anledning, som inte var planerad. Någon faller fel eller liknande och skadar sig allvarligt, då blir den ingripande snabbt "brottslingen", i lagens mening.
Min åsikt är att den/de som börjar slåss/misshandla på detta vis som i artikeln "de 20:s gäng", omgående ska förlora sina rättigheter och lagens stöd.
Kort sagt, stryk ska de, misshandel ska kunna avvärjas av någon utomstående och skulle det hända att det gått lite våldsamt till och misshandlaren skadar sig skall "skadan vare ogill" som det förut hette.
Upplever man att man inte har något stöd om något skulle gå fel - då gör man inget. Feghet är det iaf INTE!
/E

From Sweden with Grief sa...

Jag kan inte mycket, men vad har du för webbläsare? Jag har Firefox och den webbläsaren kan spara de sidor man tittade på innan man stängde ner och öppna dem igen då man startar upp. Men att du inte kan logga ut från Blogger verkar märkligt. Är det andra sidor som också hakat sig och inte går att stänga ner?
Hoppas det har ordnat sig, för det låter onekligen lite läskigt!

From Sweden with Grief sa...

Fler har tydligen haft problem idag:

den 18 september 2008
Torsdag v.38 2008 del 2...
Något märkligt problem har inträffat hos Blogger (det beror inte på min dator då jag har provat att skriva på flera datorer) som gör att det inte går att fylla på mer text på dagens inlägg. Det är svårt att förklara... Men jag gör ett försök med ett nytt inlägg istället, en fortsättning på inlägget under alltså. Ett problem är också att det nya inlägget inte går att hitta i redigerar-fönstret, så det går inte att radera ett inlägg... Förhoppningsvis åtgärdar Blogger felet snart...


http://befriasverige.blogspot.com/

Anonym sa...

Som alla vet hålls den ökande antisemitismen i Europa fram tillsammans med påståenden om att "islamofobin" också ökar som ett bevis på att Europa håller på att bli mer "rasistiskt". Återigen används guilt by association som vapen. Ironiskt nog används här alltså antisemitismen nu och då och nazismen på 30-talet som ett vapen för islamisterna och deras vapendragare inom vänstern. Mycket få röster hörs som ifrågasätter VILKA som verkligen ligger bakom antisemitismen, nämligen just det ökande antalet islamister.

Inga röster hörs för att avvisa parallellen till 30-talet med motiveringen att judarna var väl integrerade, hårt arbetande, starkt bidragande till Europas kultur och antagligen MINDRE brottsbenägna än Européerna i övrigt, d.v.s. allt det som islamisterna inte är.

Anonym sa...

Anonym,

Jo, det är fegt att smita ifrån sitt ansvar oavsett om man upplever att man har stöd eller inte. Civilkurage är att våga ta smällen att bryta konventioner och regler som är felaktiga och rent galna. Feghet är t.ex. att titta bort när en tjej blir antastad i tunnelbanan av rädsla för obehag för egen del. I situationen med tjejen som blev överfallen av 20-25 kulturberikare fanns inget neutralläge. Antingen överger man henne och får leva med det resten av sitt liv eller också gör man det självklara (är man rätt funtad så tänker man inte utan har det inbyggt i ryggmärgen) och ger sig in i striden. Feghet är att inte göra det rätta oavsett konsekvenserna.

Knute sa...

Genomskådat: Snyftet från slöjklädda flickor, som imamerna skickar fram i TV-rutan, om att muslimerna behandlas lika illa av nutidens européer som judarna av nazisterna.

Anonym sa...

Tror att det snart kommer att dyka upp en hel del "Lasermän", som bestämmer sig för att ta saken i egna händer när uppenbarligen Sveriges statsmakt inte gör någonting.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.