17 september 2008

Håll i plånboken

Den mer än hundraåriga investeringsbanken Lehman Brothers har just försatts i konkurs.
Det verkar som den drabbats av misskötsel samt lånemarknadens härdsmälta.

Det är intressant, att så sent som förra året, försökte man hjälpa upp vinsten för sina klienter, (inkluderande Al Gores lurendrejeri med handeln med utsläppsrätter), genom att utge en rapport "Alliance for Climate Protection" som handlade om den ekonomiska och finansiella påverkan som klimatförändringen kommer att ha om hundra år.
De hoppades kunna åka snålskjuts på alla de olika regeringsprojekt som lanserades för utsläppsrätter och lyckades även bestämma ett pris för ett ton koldioxidutsläpp för en statligt kontrollerad marknad 50 år fram i tiden.

Det finns ingen ände på vad socialistiska teoretiker tror att de kan kontrollera!

För ett år sedan kunde de inte förutse sin egen konkurs men de kunde förutsäga hur klimatet kommer att vara om 100 år !
Tusentals gröna militanter har använt sig av Lehmans rapport som bevis för global uppvärmning och överhängande kaos. Lehman Bros. sade det! Heliga ord!

Rapporten ligger till grund för riktlinjer i Spanien, Argentina och många andra länder som deltar i klimatspelet. Det används av ekonomiprofessorer gentemot klimatologer, av tidningarnas ledare och även av statssekreteraren: "Lehman Bros. har sagt det!"

Vi har också fått veta att Merryll Lynch, som är på gränsen till konkurs, också är allvarligt involverad i samma utsläppsbluff.

Inte många kommer ihåg eller vet hur allvarligt insyltade Enron var i Kyotoavtalet i hopp om att få kontrakt genom regeringen.
Enron skyllde sitt fall på "brister i det kapitalistiska systemet"
Enron arbetade intensivt för Kyoto. De hoppades på agenturen för utsläppshandeln som innebar triljoner dollar (18 nollor).
Hedge fonder spekulerar i samma sak.
Det är ingen tillfällighet att Al Gore är inblandad. Försäljningen av "avlatsbrev" är redan i full sving genom organisationer som säljer motvikter till koldioxid samtidigt som de medger att vad de gör är irrelevant.
Etanolhysterin leder till högre majspriser, spekulationer i commodities och svält.

Miljörörelserna får mer och mer makt. Koldioxid är det enda som betyder något och byråkraterna gnuggar händerna när det ser hur de kan kontrollera och dra fördel av lämmelmentaliteten.
Politiker ser hur höjning av skatter accepteras för att rädda världen. Tänk på barnbarnen!
Nationer har lärt sig hur man exploaterar ämnet för att erhålla konkurrenskraftiga fördelar.

Det senaste är att Barclays Bank UK tar över den vinstgivande delen av Lehman Brothers verksamhet och resten ska sväljas av USAs skattebetalare.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

allt är kapitalisternas fel, som tar alla chanser de kan för att bluffa till sig så mkt pengar som möjligt

Anonym sa...

Vissa experter säger att Bush-paketet i början av 2002 nu börjar få negativa effekter. Antingen har man en fri marknad, eller så har man det icke. Det går icke att manipulera mellantingen, så mycket.

Det sorgligaste med att trycka för en fri marknad när det går bra, är att de som på något underligt vis även kan få till det så att skattebetalarna skall ta smällen när det går år... helvete.

Berit sa...

Vad du menar med Bush-paketet förstår jag inte men du har rätt i att man ska inte lägga sig i den fria marknaden, det är då det går åt helvete.
Det är precis vad som hänt.
Kongressen kom med en lag som tvingade bankerna att låna ut pengar till tvivelaktiga låntagare, allt under ursäkt att man annars diskriminerade.
Att dessutom låta skattebetalarna stå för fiolerna är ytterligare ett exempel på hur fel det är att lägga sig i den fria marknaden! Då är den inte fri längre.

Anonym sa...

"För ett år sedan kunde de inte förutse sin egen konkurs men de kunde förutsäga hur klimatet kommer att vara om 100 år"

Hahahahaha! komik på högsta nivå, Lysande!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.