05 september 2008

Sarah, bebisar och skandaler


Den amerikanska skvallertidningen Us har tagit ställning till vem som ska bli nästa amerikanska president/vicepresident, meddelar Drudge Report via KapitaLisbet.

Gillar inte skvallerpressen starka kvinnor? Barack Obama höjs däremot till skyarna.

På omslaget till tidningen kan man läsa följande om republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin:

  • Under attack, medger att 17-årig dotter är gravid 

  • Under utredning för att ha avskedat systers ex-make
     
  • Mamma till fem: Nya pinsamma överraskningar
Punkt två är den allvarligaste "skandalen", Wooten-gate. Bloggen Liberalistik skriver:

"Palins syster var gift med en polisman som heter Mike Wooten. De blev skilda och rök ihop i en bitter kamp om vårdnaden av deras barn. Palin försökte att tvinga en tjänsteman till att avskeda Wooten. Det vägrade han, varefter Palin avskedade tjänstemannen. Den republikansk-kontrollerade kongressen i Alaska håller för närvarande på att undersöka om hon har gjort sig skyldig till maktmissbruk. Rapporten kommer att publiceras i slutet av oktober - precis före valet. Det kan gå fruktansvärt fel.

Palins familj hävdar emellertid att Wooten drack medan han var i tjänst och att han en gång använt en elektrisk pistol mot en 11-årig pojke. Håller de anklagelserna kommer Wooten-gate förmodligen av sig."

Det är intressant att Sarah Palin i sitt tal nämnde Truman, vicepresidenten som blev president år 1945 efter Roosevelts död. McCain är ju 72 år och blir om han vinner valet i november den äldste tillträdande presidenten i USA:s historia. Och Sarah Palin skulle kunna bli en bra president. "Ribban för McCain i valet är inte hans motståndare - utan hans överraskande, överglänsande kompanjon", som Brussels Journal uttrycker det.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Om Palin avskedar en tjänsteman för att denna har vägrat avskeda en polis så är det väl tjänstemannen som har fallit offer för maktmissbruk, och inte polisen. Alltså är det väl rätt ointressant om polisen ska ha varit berusad på arbetet eftersom det inte är honom det handlar om längre. Om hon åker dit för det där kan det nog skada hennes rykte rätt hårt. Att använda ett politiskt ämbete för att utöva personliga vendettor känns strida mot amerikanska värderingar.

Anonym sa...

Nåja. Tidningen "People", folklig den med, är på ett helt annan sätt positiv. Och "Field & Stream, The World's Leading Outdoor Magazine" har en bildsvit, i väntan på nya bilder av henne under älgjakten. Plus att Pitbull Sarah fanns på första sidan av flera vanliga dagliga tidningar.

Berit sa...

Media, som till största delen är vänstervriden, letar desperat efter något som kan skada Palins image.
Såg på ett ställe att man också lastar henne för att maken åkte fast för rattonykterhet för 22 år sedan.

Berit sa...

Michelle Malkin har ett annat omslag till Us Weekly här.

Anonym sa...

Obamas läger har varit mycket återhållsamma med information om hans förehavanden. Pressen också skyddar honom.
Han hade skumma affärer och det gick inte riktigt till när han köpte sitt hus. Det är inte klart hur Michelle Obama fick sitt job som assistent dean på det universitet där Obama undervisade i juridik.I det jobbet kanaliserade hon åtminstone vid ett tillfälle pengar till donatorer till Obamas valkampanj. Likaså förekom det tydligen andra transaktioner i Chicago som kunde belysas närmare.

Anonym sa...

Det visade sig att Sarah Palin kan ge svar på tal och klart demonstrera Obamas svagheter. Hon har satt en käpp i hjulet för Obamas kampanj, vilket har lett till desperat kritik. Kanske får kritikerna tillbaka den i ansiktet om de ses som elaka.

Anonym sa...

Yes indeed, de som kritiserar Sarah Palin ses som elaka, och det kan bli kostsamt för somliga. MSNBC TV rapporterar idag 5 sep att man fått veta att fem, kanske tio tusen prenumeranter redan har sagt upp sin prenumeration på "Us" i protest mot artikeln om Sarah Palin. Detta trots att de flesta fått tidskriften först idag. Och kanske värre än så: Ett företag som brukar annonsera i "Us" berättade att man har fått telefonsamtal från upprörda (ex-)prenumeranter som nu hotar bojkotta deras varor. -- Och allt detta för att högste bossen för "Us" satsar helt på Obama...

Anonym sa...

För en vecka sedan sade 67% av amerikanerna att de aldrig hört talas om Sarah Palin. Men idag... 58% i en telefon-survey bedömde henne positivt (favorably), 40% till och med mycket positivt. (37% var negativa, 18% mycket negativa.)

Och de andra tre kandidaterna? Jodå, både Obama och McCain uppfattas positivt - men "bara" av 57%. Biden når 48%.

Så efter en vecka är Palin populärast av alla! 65% av männen och 52% av kvinnorna ser positivt på henne. (Kan hänga samman med att kvinnor oftare stöder Demokraterna.) Och 51% menar att media nu avsiktligt försöker skada henne...

Källa: Rasmussen Reports, 5 sept.

Anonym sa...

Orsakerna till Palins populäritet är kanske delvis att många amerikaner är trötta på all politisk korrekthet och att bli kritiserade för att de är amerikaner.
Palin kändes mer genuin och någon med villkor som liknar deras.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.