18 september 2008

Kränkta "medborgare"


Med hjälp av föreningen Ægteskab uden grænser stämmer kränkta muslimer i Sverige den danska staten. De valde att bosätta sig i Sverige på grund av att giftermål inte medför uppehållstillstånd i Danmark om en av parterna är under 24 år.

Regeln har förhindrat många tvångsäktenskap (eller exporterat dem över Öresund) och begränsat islamiseringen av Danmark, men det är inget argument som biter på Ægteskab uden grænser, ÆUG, inte nu när de fått draghjälp av EUs högsta domstol som har överträtt sina befogenheter. EUs direktiv säger att den som gifter sig med en EU-medborgare har "absolut" rätt att stanna. Domstolens tolkning av "absolut" verkar vara att medlemsstaterna ska acceptera arrangerade äktenskap.

Muslimer som importerar kusiner från Mellanöstern, svenska kvinnojourer som är överfulla med misshandlade muslimska kvinnor, nej minsta antydan av sådant är tabu. Men vi lever i en exploderande värld och varken vår samhällsmentalitet eller välfärdssystem kommer i längden att klara av massinvandringen.

24-årsregeln är bra för integrationen. Innan den infördes år 2002 hämtade två av tre icke-västliga invandrare sin make/maka i utlandet, år 2006 gällde det var tredje. Med andra ord har antalet arrangerade eller tvungna kusinäktenskap minskat.

Regeringen har åbnet for fri indvandring

8 Kommentarer:

Daniel Sturesson sa...

Ja nu är det ju inte riktigt så heller att man bara måste vara över 24, man måste även ha en bostad på minst 65 kvm boyta (vilket många stadsbor som inte är jätterika bara kan drömma om) samt ha ett konto med 50 000 danska innestående.

Har ni dessutom någon som helst aning om hur svårt det ändå är för en person som invandrat att få medborgarskap? Det tar flera år och ett antal tester.

Jag tror inte för en sekund att regeln är till för att hindra skenäktenskap. DF är nog mer intresserade av att hindra invandring öht och äktenskap mellan danskar och invandrare i synnerhet.

Landet som gud glömde sa...

Tycker också att det är kränkande med dessa par....

Anonym sa...

Lagstofta om att arrangerade äktenskap är ogiltiga och detsamma skall gälla äktenskap som ingåtts när någon av makarna ej fyllt 18 år.

Daniel Sturesson sa...

Anonym:

Du efterlyser två sorters lagstiftning som redan finns!

Det är inte tillåtet att gifta sig när man är omyndig utan tillstånd, och de tillstånden ges sällan.

Arrangerade äktenskap är väl ett ganska brett begrepp men om du avser skenäktenskap så är de inte tillåtna idag, det är därför man granskar äktenskap som ingås mellan en svensk medborgare och en person som är medborgare i ett annat land och även väntar länge med att ge medborgarskap till den invandrade partnern.

Så det är inte riktigt som i filmen "gifta på låtsas" i verkligheten. Det tar tid och är inte lätt, men det stämmer kanske bättre med profilen på den här bloggen att tro annorlunda.

Knute sa...

Daniel Sturesson, om du läste innantill så skrev jag att 24-regeln är bra för integrationen, vilket är Dansk Folkepartis huvudargument och danska regeringens huvudargument för regeln. Länken går till en artikel om att regeln medfört att fler danskar och invandrare gifter sig med varandra. Så du förmedlar en oriktig bild av DF.

Anonym sa...

Det er som om, at muslimer er besatte af at skulle sætte børn i Verden, så hurtigt som biologien tillader det.

Det har 24 års reglen heldigvis forhindret i Danmark.
Det er vanvid, at unge mennesker skal gifte sig uden først at have erhvervet en uddannelse, så de er i stand til at klare sig selv.
Det er den sikreste måde at skabe bistandsklienter på.

falkeøje

Knute sa...

Meget tankevækkende, Falkeøje!

Anonym sa...

Du glömmer också att hälften av dessa som klagar är etniska danskar som gift sig med, inte bara afrikaner och asiater, men även kanadensare, amerikanare, australiensare och andra länder som betecknas som västliga.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.