14 september 2008

Ämne: ”Varför är vi så fega?”


Forum för levande historia, överintendent Eskil Franck
v g diarieför och meddela dnr tack

Forum för levande historia anordnar den 16 september ett samtal på temat ”Varför är vi så fega?” En annons för detta arrangemang var införd den 13 september i DN.

På sidan 20 i samma tidning får Ni svaret. ”En knivbeväpnad man gick vid lunchtid på fredagen bärsärkagång på Södermalm. En kvinna attackerades med kniv och flera förbipasserande flydde i panik.” En 38-årig kvinna, som såg en man sitta på huk vid en mur gick fram och frågade om han behövde hjälp. ”Mannen slet då fram en kniv och riktade våldsamma hugg mot henne.. När hon lyckades hoppa åt sidan kastade mannen kniven efter henne. Efter attacken mot kvinnan fortsatte mannen mot Ringvägen, där han gjorde nya utfall mot förbipasserande. 'Det var tur att inget allvarligare hände. Det hade kunnat sluta riktigt illa' konstaterade Södermalmspolisen.” Kvinnan chockades svårt och kände allvarlig fruktan för sitt liv.

Den 3 augusti rapporterade DN under rubriken ”Stoppade bråk – blev gängmisshandlad” om hur ett stort antal personer i Rättvik med sönderslagna flaskor, sparkar och slag gav sig på en 28-årig, som försökt gå emellan när hans flickvän kommit i bråk med en annan flicka. Mannen fördes blödande till Mora sjukhus. Sex personer greps misstänkta för mordförsök. Brottsrubriceringen ändrades – av någon märklig anledning - till grov misshandel. Tre 17-åringar – två män och en kvinna – släpptes p g a sin låga ålder.

Nyligen knivhöggs och misshandlades en man svårt, när han försökte stoppa en bilstöld i ett bostadsområde.

För några år sedan knivhöggs en man till döds och hans syster och hennes väninna fick flera knivhugg när de ”sagt ifrån” när några asylsökande kastade ner flaskor på trottoaren från en balkong i en flyktingförläggning i Filipstad.

När en pappa reagerade mot att hans dotter trakasserats av ett gäng unga invandrare i Ronna besköts polishuset i Södertälje med automatvapen. Familjen utsattes för ett flertal dödshot och deras bil stacks i brand.

Hur kan politiker och deras megafoner kräva att enskilda medborgare skall ingripa när inte brandkår, ambulanser längre vågar rycka ut för att rädda liv i vissa s k ”eftersatta” områden utan poliseskort? Hur kan man ställa sådana krav när inte ens polisen längre vågar åka in i dessa områden utan en extra polisbil som bevakar den första bilen?

Att kräva att vanliga medborgare skall ingripa mot ungdomsgäng och andra förövare på grund av att politikerna tappat greppet om det eskalerande våldet i samhället är givetvis inte rimligt.
Räcker möjligen detta lilla urval av allvarliga incidenter, som inträffat när någon försökt ingripa? Annars bidrar jag gärna med fler exempel.

Mot bakgrund av ovanstående få exempel borde ni skämmas att kalla oss ”fega” och påstå att det ”bara är undanflykter” när vi väljer att inte ingripa. Hur många offer för det mångkulturella samhället måste ni ha för att ta ert förnuft till fånga?

Avslutningsvis: Det vore onekligen intressant att veta hur Forum för levande historia denna gång skall lyckas koppla ihop svenskarnas ”feghet” och påståendet ”att säga att du inte såg eller förstod det som hände är ofta bara en undanflykt” med nazismen! Formuleringen tyder nämligen på att ni - förmodligen enligt era instruktioner från högre port - i vanlig ordning är ute efter en sådan koppling hur perifer den än må vara.
Jag hoppas givetvis få detta brev uppläst vid mötet den 16 september. Och besvarat!

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd
Alphyddevägen 55, 131 35 Nacka

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Såg Forum för levande...-annonsen i dagens (14/9) DN och hajade till. Tänkte omedelbart på det rasistiskt motiverade mordförsöket på den unga svenska kvinnan i Södertälje som inträffade nyligen.
Hennes liv räddade som bekant av människor som inte alls var fega, utan som visade ett stort civilkurage.

I annonsen kör man som vanligt på med det politiskt korrekta mantrat och skriver citat:
"Om offret är född utomlands..."
Det skulle dock vara intressant om man gjorde en undersökning där de rasistiskt färgade överfallen riktade från etniska svenskar mot invandrare jämfördes med liknande dåd som riktas från olika invandrargrupper mot oss svenskar. Man skulle då även ta med våldtäkter/försök och rån/försök.
Det är inte svårt att gissa vilken som då skulle visa sig vara den utsatta gruppen.

Organisationer som Forum för..., EXPO och liknande, är styrda i sitt arbete på ett sätt som gör att de saknar trovärdighet. De vill göra sken av att bedriva en slags neutral och saklig undersökande verksamhet, när de i själva verket arbetar med en slarvigt dold politisk agenda och ömt vårdar sina politisk korrekta myter. Myter som tex den att nynazismen skulle utgöra det största och värsta hotet mot judarna i dagens Sverige. I själva verket är det mycket mera sannolikt att det är den islamska fascistideologin, som under religionsfrihetens skydd tillåts sprida sig i Sverige, som utgör en tickande antisemitisk, antidemokratisk, antivästlig, antifrihetlig, antikristen bomb. Några av de värsta staterna i världen styrs idag utifrån islamska värderingar, och i de länderna trampar man, med stöd i den islamska ideologin, dagligen på de värden som tex EXPO och Forum... påstår sig värna. Man avrättar demokratiförespråkare, kristna och homosexuella. Man förtrycker och mördar kvinnor som inte fogar sig. Man använder horribla straffmetoder som piskning, lemlästning och stening.

Vad jag vet finns däremot inga nazistiska stater att oroa sig för just nu. Byt fokus för helvete!

Anonym sa...

Kan bara hålla med överstående kommentar!

Det är också en ohällsosam fokus, allians med allt som är "svagt" och som vi vet så är ju väst världen med usa i spetset symboler för styrka, medan allt annat tillhör den svaga sidan. Det blir en slags blind skilldring av världen och förhållanden.

Anonym sa...

"ISM" är knivskarp som vanligt. Må denna rakryggade kvinna leva i 100-tals år!

Knute sa...

Om det är någon som är i desperat behov av en befolkning för att avsätta den, är det den svenska riksdagen. De skulle inte bara vara en barmhärtig gärning, det skulle rädda landet, om det längre är möjligt, och vara en vitalisering av ett döende folkstyre.

http://snaphanen.dk/2008/09/14/

Knute sa...

Många röstade på de borgerliga i hopp om att få mer lag och ordning. Eftersom de misslyckats med detta blir det en sosseregering nästa gång, dvs ännu mer multikulturell kriminalitet.

Sagt om sossarna:

"Ju suddigare partiets politik är för dagen, desto lättare är det ju i själva verket för väljarna att föreställa sig ett parti som klippt och skuret för de egna behoven."

http://www.expressen.se/kronikorer/ann-charlottemarteus/1.1298462/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.