10 september 2008

Modiga män försökte rädda flicka från kulturberikning

Sex idrottsmän från Gnesta på väg till bilen för att åka hem efter en utekväll i Södertälje fick syn på ett 20-tal tonårskillar som stod kring en liggande tjej.

När tjejen försökte resa sig upp sparkades hon i huvudet av killarna.

När männen från Gnesta försökte avstyra misshandeln anfölls de av en hord ungdomar, vissa beväpnade med tillhyggen och knogjärn. En av männen, en 19-åring, fick okbenet avslaget och kort efter även näsbenet och trumhinnan spräckt.

De sex unga männen lyckades springa ifrån gänget. De stoppade en bil och fick skjuts till akuten. Fem av dem fick sys.

Hur det började: – Nån skrek ”jävla svennehora” åt mig. Jag svarade ”håll käften”. När Anna vaknade igen stod ambulanspersonal på knä bredvid henne.

Cirka 55 fall av kvinnomisshandel anmäls per DYGN i vårt avlånga land. Bara ynkliga 20 % leder till åtal.

Varifrån har misshandlarna fått sitt kvinnoförakt? I moskén? Är det mellanöstliga värderingar som de har med sig? Det är oerhört allvarligt att vi fått in dessa människor i landet. Kunde man tänka sig en sådan kille hålla upp dörren för en kvinna? Tvåtusen års utveckling mot jämställdhet mellan könen riskerar att utplånas på några få år.

Mordiska indvandrargäng finns även i Sundsvall: "Ska vi slå ihjäl honom?" frågade en av killarna. Mannen fick intrycket att de skulle ha fullföljt hotet att döda honom om inte en kille känt igen honom och protesterat med motiveringen att han ju var kompis till en annan man de uppenbarligen kände. 61-åringen tog sig hem, och väl inne upptäckte han att plånboken var borta.

Och i Karlstad: Jagad och misshandlad av ungdomsgäng.

Tack för tips Angantyr

19 Kommentarer:

Kritisk tänkare sa...

Det var definitivt inte ett gäng skinheads. Och vad spelar orsakerna/bortförklaringarna för roll?

Det kunde kanske varit din dotter!

Eller var det ett exempel på hedersvåld? Och får man överhuvudtaget fråga om det var ett våld riktad mot en svensk tjej, som betraktas som mindervärdig av någon anledning? Eller är sådana frågor kriminaliserade? Har vi någon yttrandefrihet kvar?

Om massinvandringen från hederskulturer fortsätter, hur går det då med kvinnofriden? Någon som bryr sig? Kanske viktigare att vara politiskt korrekt än realistisk och solidarisk mot våra ungdomar.

Rösta på något riksdagsparti för att förvissa dig om att kriminaliteten bara ökar och ökar. Och att yttrandefriheten inskränks i samma takt.

Har de som försvarar fortsatt massinvandringen ingen moralisk skuld till sådana här händelser?

Anonym sa...

Ironisk från Kurt Lundgrens blogg.

Jag tycker det var väldigt fult och anti-etniskt av Aftonbladet att nämna, att de 20 killar som sparkade ner en flicka samtidigt som de ropade Svennehora hade invandrarbakgrund.

Får man inte skriva, fy på sig. Jag hoppas nu att PO, JO, KO, TCO, LO, DO, SAPO och FRA kastar sig över den rasistiska tidningen och giver den på moppo.

From Sweden with Grief sa...

Jag bryr mig och arbetar aktivt varje dag med att försöka lära mig mer om det hedersrelaterade våldet och vilken konsekvens det får i detalj för svenska kvinnor om vi accepterar mer och mer av den muslimska kulturen. Det är många både muslimska kvinnor och svenska konvertiter och andra som inte verkar tycka att det är något konstigt med sharia exempelvis. Niklas Wykman i muf har sagt att sharialagen ska gälla då muslimerna är i majoritet i Sverige, och han och de andra muffarna flaggar för ökad invandring och andra knepigheter i kampanjen jag älskar sverige!

Kritisk tänkare sa...

Tack både Skånepåg och UltraV för era kommentarer.

I min hade jag mest de som alltid lägger skulden på svenska samhället för sådana här fruktansvärda brott i åtanke, deras lama "vi måste integrera bättre" som om inte mängden invandrare påverkar samhällets integrationsförmåga. För att inte tala om kostnaden för att göra det, speciellt nu när vi går in i en lågkonjunktur och kanske världsdepression à la 30-talet (Kaukasus, krig med Iran). Då skall vi enligt migrationminister Tobias Billström och de andra prelaterna i den politiskt korrekta kyrkan ha än mer "arbetskraftsinvandring". Är de fulla? Galna?

Anonym sa...

Problemet med våra politiker är att de själva skulle aldrig någonsin bosätta sig (knappt sätt sin fot) på ett invandrartät område. De vet alltså inte hur det är att bo där bland alla dessa som anser att Sveriges lagar inte berör just dem. De har egna.. Konstigt nog har de samtidigt flytt just från sina egna förträffliga lagar, men det säger man inte högt - ostraffat..

Heder åt dessa 6 hjältar som vågare ingripa med fara för sitt eget liv. De borde verkligen premieras på ett rejält sätt. Normalt skulle ju folk bara vända blicken åt andra hållet.

Själv har jag erfarenhet att bo på ett invandrarområde. Ingen vidare upplevelse kan jag tala om. Märkligt hur man måste skräpa ner i sin egen bostadsomgivning och slå sönder allt man kommer åt. Varför i alla världen gör man så? Vill man bo på en skräphög?

Allra värst är nog det faktum att man inte får nämna dessa problem högt utan att bli stämplad som rasist.. Utåt måste man följa den p.k. uppfattningen om att ännu fler invandrare behövs..

Det borde lagstiftas att alla riksdagsmän skulle vara tvugna att bosätta sig i Södertälle eller liknande område minst ett år.. Varså goda. Först då vet ni ens lite hur vanliga svenska medborgare har det (i värsta fall)..

Kritisk tänkare sa...

Efter att ha läst AB:s ovanligt uppriktiga artikel, så inser jag att detta är ett hatbrott. "Djävla svennehora".

Men det kommer givetvis inte att registreras som ett sådant i Säpos och Brås statistik över hatbrott.

Kritisk tänkare sa...

Hur tänker de som kräver mer invandring?

Varför tror de att lösningen på invandringsrelaterad brottslighet enbart är en bättre integrationspolitik?

Antagligen därför att de annars inte kan försvara sitt krav på mer invandring.

Hittills har massinvandringen medfört ökad brottslighet. Varför skulle det bli annorlunda i framtiden?

I åratal har man pratat om bättre integrationspolitik och säkerligen även ansträngt sig för att förverkliga en sådan. Resultatet är nedslående. Ändå vill man få oss att tro, att det kommer att lyckas bättre i framtiden.

Men för att de hittills vidtagna åtgärderna skall ha en chans att lyckas, så måste vi ha en paus i invandringen. Hur skall vi annars lyckas? Handlar det inte om resurser? Hur skall man få tillräckligt med sådana om massinvandringen bara fortsätter?

Vår nuvarande massinvandring liknar mer välgörenhet än arbetskraftsinvandring. Och vad blir tacken? Jo, omvänd rasism mot svenska ungdomar i form av kvinnomisshandel och
ungdomsrån
.

Det vilar en moralisk skuld på dem som av social fåfänga inte vill säga ja till en paus i invandringen. De saknar dessutom allt civilkurage. De är ynkliga. Typiska quislingar!

Denna ynkedom yttrar sig i ständiga bortförklaringar till integrationsmisslyckandet och i rena kvacksalveriet, när man som de ärade medlemmarna i regeringen och riksdagen kräver ökad arbetskraftsinvandring med argumentet att vi kan förvänta oss arbetskraftsbrist. När vi istället går mot en lågkonjunktur och massarbetslöshet! Och kanske ett nytt världskrig.

Vem skall försörja de ”arbetskraftsinvandrare” som går direkt ut i arbetslöshet?

Kan man åtminstone inte vänta till konjunkturen vänder? Nej, inget är heligare än fortsatt massinvandring, oavsett konsekvenserna. Invandringsrelaterad brottslighet till följd av misslyckad integration? Tja, det är väl smällar man får ta.

Snacka om låga vuxenpoäng bland våra "toppolitiker"!

Det är också betecknande att vänsterbloggar som Jinge.se och nyliberaler som Henrik Alexandersson inte tar upp den råa misshandeln en 21-årig etnisk svenska utsattes för av ett tjugotal modiga killar med så kallad "invandrarbakgrund".

Är det inte nog nu?

Kanske man även av omsorg om redan befintliga invandrare i det här landet, bör ha en invandringspaus? De gynnas inte heller av fortsatt massinvandring.

Kritisk tänkare sa...

Intressant att Sundsvallstidningen inte nämner något om invandrarbakgrund.

Ändå utgår nog 9 av 10 läsare från att gärningsmännen har en sådan. Eller kan det finnas de som är så naiva, att de för sitt inre ser ett gäng svenska ungdomar?

Frågan är varför ST och många andra tidningar struntar i att ange etnicitet. Hur kan man anse att det är "irrelevant"?

Det är inte mindre relevant än könsfördelningen ifråga om misshandel i hemmet.

Ur demokratisk synvinkel är det inte "irrelevant", eftersom fakta om gärningsmän etnicitet eller hela signalement påverkar den politiska opinionsbildningen i invandrings- och integrationsfrågan samt den kriminalpolitiska debatten.

Skall inte medborgarna ha rätt att veta samma saker som polis och sjukvårdspersonal om hur ofta de brott som hamnar i nyhetsflödet kan kopplas till invandringen? Är det demokrati när man hemlighåller sån't?

Massmediernas censur omöjliggör en
allsidig debatt i dessa frågor.

Varför skall det vara en statshemlighet varje gång ett invandrargäng överfaller en svensk?
Det är ett hån mot medborgarna och brottsoffren.

Berit sa...

Inser man att den unga flickan förmodligen skulle ha dött om inte dessa modiga idrottsmän ingripit?
När ska man i Sverige börja hävda rätten att få försvara sig?
Om ligisterna vet att vanligt folk KANSKE har ett vapen i handväskan eller i jackfickan tänker de sig för många gånger och den vetskapen är ett gott skydd i sig själv.
Att tillåta icke-kriminella medborgare efter bakgrundscheck och efter träning i vapenhantering att bära med sig vapen OM DE VILL är en livförsäkring inte bara för den individen utan också för andra medborgare.

Kritisk tänkare sa...

Jag förstår precis hur Berit tänker. Och jag sympatiserar med det.

Hon har ju rätt!

Läste om ännu en ensamboende bonde som mördats. Tänkte spontant: tänk om han haft ett skjutvapen, en laddad pistol.

För det är ju onekligen så här:
polisen kan inte skydda alla, bara utreda mord och i bästa fall få fast mördare.

Ytterst måste alla medborgare själva ansvara för sin säkerhet.

Anonym sa...

Precis... Så flera tusen människor får sätta livet till när folk börjar skjuta på varandra. USA är fortfarande världens bästa dåliga exempel.

Berit sa...

Pelle, innan du uttalar dig så tvärsäkert om brott ska du läsa på lite. Tex denna
sida:
"It is obvious that ”Homicides/Murder” and “Theft, totally” happened about twice as often in Sweden than in USA. “Rape” happened about 10% more often in Sweden compared with USA. And “Offences, totally” happened more than three times as often than in USA. "

eller den här

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Pelle, jag har dåligt med tid att diskuteraa med dig just nu men vill att du ägnar dig åt lite matte tills jag återkommer.
USA har närmare 310 miljoner invånare jämfört med Sveriges 9.

Knute sa...

Pelle, vad anser du egentligen om att muslimska invandrargäng misshandlar svenskar? Har man en "agenda" när man berättar om det?

Hur skulle du själv reagera i en sådan situation. Skulle du vara lika modig som de sex idrottsmännen som som räddade flickans liv med bara knytnävarna mot knivar och knogjärn?

Vakna upp till den nya verklighet vi fått i Sverige.

Anonym sa...

Jag föreslår att vi som vill göra något träffas för att prata igenom detta. Jag kommer att vara på T-centralen vid ringen ons 17/9 kl.20.00 samt lör 20/9 10.00. Ta gärna med dej en eller flera vänner som är lika heligt förbannade som du och jag och som du verkligen litar på.

Berit sa...

Pelle, ta din grälsjuka och dina personliga påhopp och skriv någon annanstans.

Anonym sa...

Visst finns en etnisk botten i det här överfallet men du kan vara säker på att de här killarna inte gått i moske då kristna syrianer är i så stor majoritet av invandrare från mellanöstern att ing muslimska gäng vågar visa sig ute.
Så kristna värderingar har de nog fått sig till livs......

Knute sa...

Anonym, tio guds bud väger tydligen lätt gentemot deras mellanöstliga "hederskultur".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.