29 september 2008

Mot folkets vilja

När Irland i juni röstade NEJ till EU-konstitutionen, eller Lisbon Treaty som det nu kallas för att låta mindre hotfullt, blev det stort tumult i Bryssel.
Irländarna kallades otacksamma, okunniga och omogna. Därefter skyllde man på bloggarna men det senaste är att NEJ-röstarna stod i konspiration med Pentagon och stöttades med pengar genom CIA.

Godkännandet av Konstitutionen ska enligt reglerna ske genom att alla 27 medlemsländerna stadfäster det, men efter irländarnas omröstning har man arbetat på olika linjer för att hitta vägar utan att behöva ha fler folkomröstningar.
Angela Merkel verkar vara den som har makt nog att strömlinjeforma EU-besluten och att vara EUs utrikesminister.

German Green Euro-MP Daniel Cohn-Bendit är den som står bakom ryktena om en CIA-konspiration och han får medhåll av European Parliament President Hans-Gert Pöttering.
"Om ryktena är sanna visar det att det finns krafter i USA som motarbetar ett starkt och enigt Europa."

Naturligtvis vet både Cohn-Bendit och Pöttering (bilden) att USA stöder bildandet av EU, både den ursprungliga Konstitutionen och Lisbon Treaty.
Dagens EU- politik, speciellt utrikespolitiken och en gemensam valuta, uppmuntrades av USA för att förena ett sammanslaget Tyskland med resten av Europa. Att tro att Pentagon skulle stoppa en EU-konstitution och därmed ta på sig mer ansvar för säkerhet, försvar och i slutändan NATO är verkligen dumt.

Genom att skapa en fantasi om att USA-pengar stal valet på Irland låtsas man vara förorättad och ett offer och hoppas leva högt på USA-hatet som ska förena.

Det här är inte EU gentemot USA, det är enbart en rökridå för euro-reaktionärerna som tycker att det enda svaret i en omröstning skulle vara JA.
Det är också ett försök att hitta på en anledning till att inte ha fler omröstningar.
EU-ledningen anser nämligen att vanligt folk är dumma, och de som inte håller med dem i deras åsikt om hur världen ska se ut kan bara var onda, farliga eller betalas av US/CIA/Pentagon/Multinationella företag/Judiska banker/Zionism/Kommunism (välj själv)

Bryssels prat om en "sammansvärjning" betyder att de anser att folk inte kan bedöma själva när olika argument presenteras för dem.

3 Kommentarer:

Knute sa...

EU-parlamentets talman har väl ingen konstitutionell befogenhet att lägga sig i medlemstaters folkomröstningar? Parlamentet borde läggas ner eftersom de små länderna är maktlösa där. Det fungerar ungefär som Melodifestivalen, grannar och kompisar röstar på varandra.

Knute sa...

Klarar EU bankkrisen? Nu måste varje nation se över sitt eget hus, EU visar sig vara en pratande byråkrati och är inget att hålla i handen.

Knute sa...

Frankrigs præsident og EU-formand, Nicolas Sarkozy, har indkaldt fremtrædende EU-ledere til krisemøde for at forberede et internationalt topmøde om nyt finanssystem.

Europas socialister øjner i disse dage muligheden for at ligge sidste hånd på værket. Opbygningen af en planøkonomisk sovjetstat med dem selv i det øverste politbureau. Efter at Bush med held har ødelagt det frie marked i USA, løber deres tænder i vand efter mere magt over dine penge.

EUSSR lige om hjørnet

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.