16 september 2008

Muslimska barn agerar religiös polis under Ramadan


I danska skolor med hög andel muslimska elever förekommer att muslimska barn terroriserar de barn som inte fastar. En del skolbarn är så rädda att ses äta att de smyger till skolans servering för att få en måltid utanför lunchtid, berättar Kristeligt Dagblad. En rektor i en Köpenhamnsskola säger:

Alla sa att de fastade. Även en pojke med dansk bakgrund sa att det gjorde han, men det trodde jag uppriktigt sagt inte. Det var bara svårt för honom att sitta med sina leverpastejsmörgåsar bland vänner som alla fastade. Jag tror han har gått hem och ätit sina smörgåsar efteråt, och det var taktiskt klokt av honom.
Taktiskt klokt? Den där rektorn verkar ha kapitulerat för islam och borde gå hem. Dansk Folkepartis utbildningsordförande Martin Henriksen säger:
Lärare måste stödja de muslimska barn som väljer att avstå från att fasta. Det är klokt val. Barn är omotiverade och trötta när de inte kan äta någonting under en lång dag i skolan, och det hämmar deras inlärning.

Det är fullständigt absurt att barn som är förnuftiga nog att inte följa fastan utsätts för mobbning av sina kamrater.

Detta är en form av aggressiva religiösa trakasserier, som handlar om att få barnen att inordna sig under islams regler. Det är otroligt att den fundamentalistiska islam på det här sättet nu förs direkt in i våra klassrum. Utbildningsministern måste signalera att detta är något vi tar på största allvar. Vi kommer inte att finna oss i att skolan förvandlats till en missionsmark för radikal islam.
Vad säger skolfolk och politiker i Sverige? Förekommer religiös mobbning på grund av ramadan? Är ämnet tabu?

Skolans uppgift är att lära ut kunskaper och färdigheter och inte att låta eleverna mobbas till att sitta hungriga i skolbänkarna. Självklart borde inte fasta förekomma i skolan!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Klart att det gör! I min dotters sons skola ute i Sollentuna! Han har talat om för mig att det går runt vakter i matsalen och kollar in sina landsmän. Och det som jag har fått höra utav han om nysvenskarna får håret att resa på sig i nacken...... Det måste bara få ett slut någon gång detta vansinne! Tack vare han så har jag fått kontakt med denna blogg som jag faktist har börjat att uppskatta mer och mer nu! Tack för en utmärkt blogg.

Knute sa...

"Derfor har vi besluttet, at børn, der faster, udelukkes fra kantineområdet, siger sundhedsfaglig projektleder Marika Jensen."

Det borde vara likadant i Sollentuna, att muslimska barn som fastar inte får tillträde till skolans matsal.

Knute sa...

Vi tackar för berömmet!

Anonym sa...

"Jag har en kusin som gifte sig med en muslim, innan var han en modern muslim (hans egna ord) och hatade allt som hade med islams kränkningar att göra men när ringen kom på fingret blev han helt plötsligt en väldigt troende muslim. Jag har inte sett min kusin på flera år... men vi tillhör kategorin de otrogna så därför får hon inte ha kontakt med oss, vi vet inte ens om hon lever."

Kommentar på Dragans blogg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.