15 september 2008

Olika inför lagen


Nu är det officiellt att man infört sharia-lagar i Storbritannien fast man försöker hålla tyst om det.

Regeringen har gett tillstånd för domstolar att följa sharia när det gäller skilsmässor och finansiella dispyter och även våld i hemmen.
Domstolar finns i London, Birmingham, Bradford , Manchester och det blir snart två till i Glasgow och Edinburgh.
Avslöjandet att muslimska domstolar nu är etablerade kommer sju månader efter att dåvarande ärkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, schavotterade offentligt när han förutsåg att det var oundvikligt.

Kvinnor kommer att dra det kortaste strået eftersom islamisk lag favoriserar män.
Ett fall har redan avgjorts där en son fick två gånger så mycket som systrarna i arv efter fadern. Om familjen gått till brittisk domstol skulle de naturligtvis fatt lika mycket.

I sex fall av hustrumisshandel ordinerades mannen att uppsöka en stödgrupp för att lära sig hantera sin vrede och hela saken avskrevs därefter.
Behändigt nog tog också samtliga kvinnor tillbaka sina anmälningar.

Fördelen med denna lagstiftning är att äktenskapet får en andra chans.

Yippee!

6 Kommentarer:

Knute sa...

EU-kommissionen: »Ja til familie-sharia«

Kritisk tänkare sa...

Legalisering av kvinnomisshandel för muslimer.

Vad blir nästa? Lägre straff för hatbrott mot homosexuella med hänvisning till att gärningsmannen är muslim?

Kritisk tänkare sa...

Efter kontroversiella och polisutredda Undercover Mosque,
gjorde brittiska Channel 4 ett nytt reportage med dold kamera, för att se om något förändrats sedan förra programmet:

Undercover Mosque: The Return

Kritisk tänkare sa...

Tack för länken om EU-kommissionens ja till familje-sharia.

Kanske dags att köra ett par bloggningar om Bat Ye'or och framlidna Oriana Fallaci?

De hade ju rätt. Eurabien brer ut sig mitt framför våra ögon.

Kritisk tänkare sa...

Den serbiske journalisten och Islamexperten Serge Trifkovic avfärdar likheten mellan judiska och katolska domstolar, eftersom de bara gör anspråk på att representera troende. Shariadomstolar däremot, skriver han, är bara en milstolpe på vägen mot att underkasta alla britter sharia.

Han nämner också en arvstvist mellan två söner och tre döttrar som avgjordes av en brittisk shariadomstol i Midlands: domaren gav sönerna dubbelt så mycket som döttrarna, vilket är helt i överensstämmelse med den sharia som även ordförande i Sverige Muslimska Råd, Mahmoud Aldebe, i ett cirkulbrev till samtliga riksdagspartier begärde att man skulle införa i Sverige.

Detta avvisades resolut, men nästa gång? Hans fru, Ebtisam Aldebe, kandiderade för centerpartiet till riksdagen i slöja och allt och
höll med sin man
i en tv-intervju, som hon sedan hävdade var klippt för att falskeligen ge intryck av att hon stödde sin mans krav på familjesharia. När jag såg den i en nyhetssändning i tv fanns det inget som tydde på det, varför jag undrar om hon på känt politisk manér ljög i efterhand.

Maud Olofsson
trodde henne i alla fall och uttalade sitt fulla förtroende. Men jag vet vem jag tror på: jag finner det osannolikt att fru Aldebe skulle ha en annan åsikt än sin man.
Här lite mer om Aldebe:

"Mahmoud Aldebe, radikal muslim som föreslagit särlagstiftning för muslimer i Sverige, är med i styrelsen för en ny vårdcentral vid Telefonplan.
Sagt av Mahmoud Aldede, ordförande i Sveriges muslimska förbund•

'Skilsmässor ska godkännas av en imam, kommunala skolor ska undervisa muslimska barn. Flickor och pojkar ska inte få simundervisning tillsammans'

Krav i ett brev till regeringen april 2006

'Den islamiska idén om yttrandefrihet är betydligt överlägsen den som är rådande i västerlandet'
I skriften 'Att Förstå Islam'

• '... orättvisa generaliseringar görs av kulturella muslimer när de höjer upp svenska värderingar över sina egna för att bekräfta sin lojalitet mot samhället'

Expressen maj 2006

• 'Mahmoud Aldebe har sagt att jag är 'en jude som konverterat till islam för att förstöra för muslimerna' eller att jag är 'shaytan' (satan)'

Imamen Abdal Haqq Kielan, i Expressen oktober 2005


– Skrämmande att en man som är för sharialagar kan öppna en vårdcentral, säger politikern Nalin Pekgul, s.

Favos familjevård och skyddsnät heter företaget som fått tillstånd av landstinget att öppna en vårdcentral vid Telefonplan.

Enligt Nalin Pekgul är syftet att bygga en etnisk vårdcentral dit i första hand muslimska män ska kunna ta sina kvinnor.

– De vill inte att deras fruar ska gå på en vanlig vårdcentral där man kan föreslå abort eller preventivmedel. De vill ha kontroll över sina kvinnor.

Stockholm City

Lägg på detta att våra affärsbanker erbjuder muslimer räntefria lån. Är inte det diskriminering av icke-muslimer?

Och för övrigt – man kan inte bara göra sådana jämförelser. Man måste förstå att det politiska islams framflyttande av sina positioner på bred front handlar om något annat än religionsfrihet.

Hela vårt etablissemang – fackföreningsrörelse, samtliga riksdagspartier (inte minst moderaterna), samtliga storföretag, banker, landsting, skolor, försvar – inrättar sig efter krav på särbehandling av muslimer, så på vilket sätt liknar de judiska och katolska krav?

Aldebe hävdade 2007 att han inte var för shariadomstolar. Skall man tro honom?

I Mitt Sverige

Vilken dag som helst legaliseras halal- och koscherslakt utan bedövning i religionsfrihetens namn.

Är det ett Sverige som du vill ha? Du vet vad du måste göra.

Kritisk tänkare sa...

Ibland brukar man tala om den muslimska massinvandringen som en "trojansk häst" för terrorismen.

I dag kom jag med anledning av en läsarkommentar på min blogg att tänka på hur "Trojansk Kamel" skulle vara mer passande.:)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.