10 september 2008

Paniken växer

Valkampanjen i USA har tagit en utveckling som är närmast skrattretande. Det är inte två presidentkandidater som konkurrerar utan i stället en kandidat gentemot en vice.
På sätt och vis är det förståeligt. Om 72-årige McCain vinner och håller sig vid liv kommer han förmodligen inte att ställa upp för omval och då har Palin redan mer än ett av sina snygga ben innanför dörren.

Obamas senaste stridsvapen är att påstå att Palin ljög om "The Bridge to Nowhere"
men gissa vilka som röstade för bron? Både Obama och Biden!
De fick också ett andra tillfälle att ändra sig och i stället omdirigera pengarna till offren för katrina-orkanen men ändrade sig inte.

Även Alaskas demokratiska parti erkänner att det var Palin som stoppade dumheterna.

"Citizens against government spendings" har betygsatt hur olika senatorer röstar när det gäller förslag som man kan kalla "Valfläskutgifter". McCain har 100% under år 2007 och 88 % över hela sin karriär.
Siffrorna betyder att McCain röstade med skattebetalarna 88 gånger utav 100 och när jag skriver "med skattebetalarna" menar jag att han röstade så att folk kan behålla sina pengar i stället för att spendera dem på oseriösa projekt.
Resultatet för Obama är 10% under 2007 och 18% under hela sin karriär.
Biden lyckades med 0% under förra året och dessa två, med medias hjälp, försöker få oss att tro att de vill skapa förändring!

Låt oss titta på Sarah Palin förändringar när det gäller öronmärkta pengar (ÖP) eftersom detta är något som Palin och hennes senaten- motståndare har gemensamt.

Innan Sarah Palin blev guvernör, begärde Alaska över 100 ÖP varje år.
När det blev dags för Sarah Palin att begära ÖP för första gången som guvernör skar hon ner antalet med nästan hälften och begärde 54. Nästa år minskade hon det IGEN till 31. Av dessa 31 ÖP, är 27 kontinuerlig och har startats långt tidigare.

När Palin kom in på guvernörsposten var den totala summan man begärde 550 miljoner dollar per år. Detta har minskats till mindre än 200 miljoner nu när Palin är i tjänst. Och det skulle bara fortsätta att minska.
Ett av Palin uttalade mål som chef är att be kongressen om högst ett dussin ÖP. Hon insisterade också på att varje ÖP som begärs ska ha ett federalt ändamål och offentligt stöd. När så är möjligt vill Palin ha ÖP endast om de kan matchas av statliga eller lokala budgeter.

En titt på Barack Obama's ÖP i senaten visar att på bara tre år har Barack Obama begärt drygt 300 projekt om totalt 740 miljoner dollar .

För räkenskapsåret 2008 ensamt vill han ha 112 .
Sarah Palin 31.

Bilden jag valt är att jämföras med den tidigare "Obama är ute och cyklar"

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Sarah Palin kommer att bli en fantastisk vice president (och framtida president). Bara att hoppas att hon och McCain vinner valet i november.

Anonym sa...

Gud bevare oss från små amerikahatande kommunister. I synnerhet Amerikahatande gamla gråhåriga 68:or med för små mentala penisar. Dagen då islam tagit över Sverige (vilket är snart med tanke på svenskarnas ökande homosexualitet och svenskornas ökande fetma = barnlöshet) så får vi hoppas att det finns ett USA som vill rädda våra otacksamma arslen, eller den dagen Putin&Co väljer att ta över resten av Europa. USA har räddat Europa TRE gånger: WW1, WW2 och Kalla Kriget, och det enda vi idioter i Sverige kan kväka ur oss är Aftonbladethjärntvättat skit? Vi är sannerligen en bunt sorry-asses.

Knute sa...

Tack för din humoristiskt allvarliga kommentar, Anonym!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.