05 september 2008

Putins "humor"

Det börjar bli farligt att vara oppositionell eller ställa sig kritisk i dagens Ryssland. Den som sticker upp huvudet riskerar att förlora det. Magomed Jevloyev drev webbplatsen ingushetiya.ru som bevakade politibrutalitet och ryska truppers övergrepp i Ingusjien. Han dog nyligen i polisens häkte. Enligt dem försökte han att ta ifrån en polis en pistol. Vapnet gick av och träffade av misstag Jevlovjev i huvudet. Document.no

Under Putins tid som president har minst 27 journalister dött under "mystiska" omständigheter. Ryssarna är fräcka, de vet att vi vet att de ljuger och att vi inte kan bevisa eller göra något åt det.

Putin börjar likna andra diktatorer som lider av paranoia och ser konspirationer överallt. I en intervju i CNN påstod han att kriget i Georgien berodde på den amerikanska bolånekrisen. Sedan sade han att amerikanska företag inte får sälja kyckling till Ryssland för att de innehåller arsenik. Om en proglamledare i Fox News, som intervjuade en flicka som varit ögonvittne till händelserna i Sydossetien, sade Putin:

"Han avbröt henne hela tiden. Direkt när han inte tyckte om det hon sade så började han avbryta henne, hosta, böla och stöna. Det enda som återstod för honom var att göra i byxorna, och göra det på ett så uttrycksfullt sätt att han fick tyst på henne."

Sagt av ledaren för världens till ytan största land. Är "intelligentian" fortfarande deporterad till Sibirien? Nu håller Putin på att göra något riktigt korkat och ska ge Iran avancerade missiler. Hittills har USA och Europa inte varit fientligt inställda till Ryssland men Putin lierar sig med sin inbillade fiendes fiende.

11 Kommentarer:

Berit sa...

Putin och Ahmadinejad, och glöm inte att Chavez också finns med i bilden. Alla tre har blodtörstiga planer och ser USA som en stoppkloss.
Chavez har redan köpt vapen av Ryssland till ett värde av 3 miljarder dollar, inkluderande stridshelikoptrar och planerar inköp av 636 Kilo-class diesel submarines, Tor-M1 air defense missile systems, och military transport plan.

"We still have ahead of us talks on economic affairs and military-technical ties. So I'm glad to see you," Putin told Chavez (juli 2007)

Anonym sa...

Varför ska Ryssland stillatigande se på medan USA gör Svarta Havet till sitt innanhav och placerar ut robotar intill ryskt territorium? Undrar vad Berit mfl hade sagt om halv ryska flottan kom seglande kärnvapenbestyckad utanför Houston? Men Ryssland ska tydligen acceptera motsvarigheten stillatigande?

Ledsen, köper inte er analys, den är alldeles för enögd.

Och inte för att jag gillar Chavez, men menar ni att Venezuela inte har rätt till ett försvar?

Anonym sa...

ang "...placerar ut robotar intill ryskt territorium?".

För att det inte är kärnvapenbestyckade robotar som placeras ut. Tvärt om så är det antirobot robotar det handlar om. Varför skulle inte NATO få ha sådana. Har Ryssland någon av gud given rättighet att hota resten av världen med sina kärnvapen.

Att skicka tanks över gränsen leder till att övriga länder sluter sig mot Ryssland. Nu har Nato får sitt existensberättigande bekräftat.

Om Ryssland vill öka sin säkerhet bör man bli ett normalt land bland andra i Europa. Ryssland vill ha en motvikt mot USAs makt. Det kan iofs behövas, vem vet om USA får fler fiaskon som Bush till president. Men det är idag bara EU som har de ekonomiska musklerna att vara en sådan motvikt, Ryssland har det inte och kommer aldrig att få det heller.

Ryssland borde ansluta sig till EU men då krävs att demokratin är mer än en formalitet. Putin och hans gäng vill inte ha demokrati och vad värre är det Ryska folket vill det inte heller. Så vi får nog vänta länge på Rysslands EU ansökan.

Berit sa...

Trader, Svarta havet är inte heller ryssarnas insjö.

Att USA skickar mat och medicin med kustbevakningsfartyg till ett land i krig med Ryssland tycker du är fel men att ryssarna underhåller Iran med vapen är helt på sin plats???
Den argumentationsteknik vad gäller Venezuela är klassiskt usel.
Därför att jag visar vilka banditer Putin umgås skulle betyda att jag menar att Venezuela inte har rätt till försvar? Den "halmgubben " går inte.
Sen kan man ju fråga sig vad 636 Kilo-class undervattensbåtar har att göra med försvar?

Anonym sa...

köper inte heller analysen

sa bombade serbien sönder och samman bara för att de försökte skydda sig mot islamsk uck terrrorister

Anonym sa...

erik & berit, utplacerandet av försvarsrobotar kan strida mot det antirobotavtal som bl a medförde att vi slapp kärnvapenbestyckade medel- och kortdistansrobotar i Europa Huruvida det rent faktiskt är så överlämnar jag till juridisk expertis, men det är inte enbart Ryssland som hävdar detta.

Att man skickar in kärnvapenbestyckade kryssare i Svarta Havet kan hävdas vara en utplacering (i annat fall kunde man låta civila fartyg stå för den humanitära insatsen).

Jag har inte påstått att SH är ett ryskt innanhav, men tycker att tankeexperimentet med vilka reaktioner en rysk militär armada i Mexikanska Gulfen skulle orsaka är högst relevant.

Är inte insatt i vad en 636-kilo klass ubåt kan göra i anfallsväg, men de flesta vapen och ubåtsklasser torde kunna användas även i attacksyfte, även svenska.

Anonym sa...

Den här bloggen är ett skämt va? Ingen kan väl vara så korkad att han eller hon på ett sådant konsekvent ignorant sätt kan bortse från precis varenda bevis som med smärtsam tydlighet pekar ut de som är skyldiga till det folkmord georgien genomförde i Sydossetien?

Georgien genomförde folkmordet i Sydossetien med US-amerikanska och israeliska vapen, US-amerikaner var med de georgiska dödspatrullerna som i första hand avsiktligt bombade och artilleri-besköt bostadshus, dagis, skolor, sjukhus, regeringsbyggnader, kastade in granater i källarutrymmen där civila hade sökt skydd från de georgiska dödspatrullerna u.s.w.

Man måste vara en komplett idiot om man inte fattar att det är USA och Israel som vill förvandla hela Georgien till en militärbas att använda vid sitt kommande militära angrepp mot Iran.

Sedan ser jag att det finns folk som skriver att Chavez och Ahmadinejad skulle ha "blodtörstiga planer", men ingen kan precisera vad de "planerna" skulle vara. Kom inte dragande med "Rumor of the Century" och alla lögner om Irans påstådda "kärnvapenprogram", för det är bevisade lögner fabricerade av Mossads propagandaorganisation MEMRI. Chavez är förövrigt Americas mest demokratiske ledare.

Anonym sa...

Hej Margot!

Vilka belägg har du för dina påståenden att Georgien genomförde ett folkmord?

Åhh, givetvis! Putin sade det och han ljuger aldrig...

Ahmadinejad har själv sagt att Israel ska utraderas från kartan. Låter inte det blodtörstigt?

Och givetvis är man en idiot om man inte inser att det är USA:s och Israels fel att Ryssland invaderar ett grannland...

Nej du, är det några som är idioter så är det de som jämnt hävdar att alla problem i världen är USA:s och Israels fel.

Knute sa...

Margot Schnyder, det var inget folkmord. Human Rights Watch har visat att när de georgiska trupperna besköt staden Tschinvali i Sydossetien dödades 44 personer. Orsaken till angreppet var att ryska soldater utklädda till "fredsbevarare" idkade terror mot georgisk civilbefolkning.

Du håller på axeln Ryssland-Iran-Venezuela och sväljer villigt deras propaganda, men det gör inte vi.

Knute sa...

"Nu har människorättsorganisationen Human Rights Watch besökt sjukhuset i Tschinvali. Det tog under striderna emot 44 döda och 274 sårade. De flesta sårade var militärer, säger en läkare som var i tjänst."

Sydsvenskan: Antalet döda räknas nerhttp://sydsvenskan.se/varlden/article357106/Antalet-dodade-raknas-ner.html

Naturligtvis gjorde sig de georgiska trupperna skyldiga till ett brott, men det var inte de som började.

"Ryssarna hade flyttat fram mekaniserade klass-A-formationer redan i slutet av juni. I början av juli började ryska diversionsförband, utklädda till "fredsbevarare", idka terror mot georgisk civilbefolkning varvid den georgiska armén svarar. När detta sker rullar de ryska styrkorna in.

Slutsats: Ryssarna har planerat detta från första början."

Krigsblogg 2008

Knute sa...

Sagan om ringen avslöjar Putin

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sagan-om-ringen-avslojar-putin_6938813.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.