25 september 2008

Redan Första April?

PETA, People for Ethical Treatment of Animals uppmanar en av landets största glasstillverkare, Ben & Jerry's att ersätta komjölken i glass med människomjölk i stället.

Jag skojar inte! Brevet finns här.

De drar fram som exempel att en schweizisk restaurangägare ersätter 75% av den mjölk de använder i restaurangen med mjölk från ammande kvinnor.
PETA menar att övergången till människomjölk skulle bli skonsammare för kalvar och bättre främja människors hälsa.

Om inte PETA supporters tidigare tappat förtroendet för denna knäppskalleorganisation borde de göra det nu.

PETA har tidigare gjort sig kända som vandaler. De förstör privat egendom, bryter sig in i affärslokaler, de släpper ut djur som hela sitt liv levt i bur och inte kan jaga föda utan därför svälter ihjäl.
PETA påstod också att de tog hand om hemlösa djur för adoption men avlivade mer än 12,400 hundar och kattor under en sex-årsperiod. Deras medlemmar har arresterats därför att de slängt döda djur i sopcontainers.
De har gett pengar till dömda brottslingar och till the North American Earth Liberation Front (ELF), en FBI-certified "domestic terrorist" group ansvarig för dussintals brandbomber och dödshot.
Vem skänker pengar till denna organisation fylld av fullständigt vanvettiga individer?

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Kände faktist inte till PETA. Kanske jag har ett lite ouppdaterat och lokalt perspektiv då det gäller djurskyddsfrågorna. Deras uttalande är ju ett helt oseröst, infantilt och stolligt och gynnar på intet sätt djurskyddsarbetet.

Visserligen tror jag att det fortfarande råder delade meningar om bröstmjölkens värde för nyfödda, men jag skulle gärna se att mitt barn ammades av sin mamma. Men det är väl för f_n bäst att amma i så fall! Mamman kan ju om inte annat få uppleva den underbara bieffekten att hon får chans att knyta an till och skapa närhet till ungen på så vis.

Jag hoppas detta inte solkar allt seröst djurskyddsjobb som trots allt görs. Jag är inte engagerad eller medlem i Djurens rätt, men tycker att de har gjort en del nyttiga insatser. De har säkert snackat skit också, men jag tvivlar att de någonsin har sänkt sig till den nivån som PETA ger prov på då det gäller det brev som Berit uppmärksammar.

Vill gärna visa två djurskyddsexempel som åtminstone jag tycker är bra och som ligger helt i linje med ett civiliserat förhållningssätt till djuren:

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,7430275&_dad=portal&_schema=PORTAL

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,12363&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=7320256

Casper sa...

Det där med modermjölken skrattade jag en del åt.

Här i Danmark är vi så välsignade att vi inte har djurrättsaktivism av någon betydning. I motsättning till England, Holland, Tyskland och Sverige. Danskarna brukar som mest tycka att djur ska behandlas anständigt, men inte ha "rättigheter" som vore de människor. Det har varit fall där tusentals mink blev utsläppta i naturen. Minkarna kan inte överleva i naturen men hinner ofta förstöra den naturliga faunan, altså är det absolut ingen vits att släppa ut dem ur "fångenskapet". Men bakom dessa dåd stod utländska aktivister. Det finns helt enkelt brist på danskar som vill ta del i sånt.

Om modermjölken: Jag förstår det inte om det ligger hälsoskäl bak. Visserligen dricks det på tok för mycket mjölk i Norden. Människan är antagligen inte avsedd för att dricka komjölk. Största delen av världen dricker inte mjölk. Jag tål själv inte mjölk särskilt bra (trots att min läkare anser det vara innbillning). Men vuxna skulle antagligen tåla modermjölk lika dåligt som komjölk. Det kan också överföras smittsamma ämnen i modermjölken. Jag tycker det är synnerligen oetisk att ta modermjölken från bebisarna och blanda den i glass, föda för vuxna!

From Sweden with Grief sa...

Det är bara en viss del av befolkningen som inte tål komjölk, andra gör det och det är en enormt viktig del av kosten för barn. Det finns inget skäl att ta bort mjölk ur kosten!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.